Melding: Tom Bang

Betreft: Immigration Bangkok (Chaeng Wattana)

Verlenging ” Thai wife visum”. Vandaag 13-11 naar Changwattana road in Bangkok geweest om mijn visum met einddatum 14-11 te verlengen. Het had nog wat voeten in de aarde om alles op tijd bij elkaar te hebben want ik was in de veronderstelling dat het pas de 19de zou verlopen.
Op maandag de 11de heeft mijn vrouw alle benodigde en aanwezige papieren op haar werk in de kopieermachine gedaan en 4x van alles een kopie gemaakt zodat we zeker niks te weinig mee zouden brengen. Ze is overbezorgd dat er iets niet bij zit want vorig jaar toen we voor de eerste keer gingen moesten we naar huis terug om extra foto’s te maken.

Op dinsdagmorgen de 12de toen haar zus op tijd thuis was van haar werk hebben we de geheugenkaart van de telefoon van mijn vrouw helemaal vol gezet met foto’s. Voor het huis op de straat met huisnummer en brievenbus, voor de voordeur met de hond, op de bank in de woonkamer, in de schone keuken en op de slaapkamer.

Ik heb haar daarna naar het werk gebracht, 2 uur te laat maar ze had haar baas s’ morgens laten weten iets later te komen, wat zomaar kan (als ik haar vraag om vrij te nemen kan het meestal niet want het is altijd druk).

s `Avonds heb ik toen alles in stapels verdeelt waarvan 1 stapel alles ondertekend en de rest als reserve (wie weet waar ze nu mee komen).

Rond 9.00 uur waren we er en er waren 40 wachtende voor ons, pffff, het ging redelijk snel en toen werd iedereen verteld dat om de officers te ontzien iedereen door een andere medewerker zou worden opgeroepen om een vooronderzoek te doen of alle papieren klopten.
En jawel, ik had niet anders verwacht, we moesten nog iets kopieëren, alle pagina`s van het bankboekje dus maar gauw even de kelder in om dat te regelen. Weer boven gekomen was ons nummer al verschenen en toen we dus naar binnen liepen bij de medewerkster kregen we te horen dat ze ons nummer al meerdere keren hadden omgeroepen, maar we werden in ieder geval geholpen.

En alsof het duiveltje er mee speelt deze medewerkster had ook nog wensen, kopie van de huwelijksakte die ze door een medewerker liet maken ( dat scheelt weer een wandeling naar de kelder ) maar toen wilde ze toch nog meer kopieën van 2 vellen met foto’s die we zelf moesten maken want het waren kleuren kopieën, waar heb je dan dubbele voor nodig? ( volgend jaar zal mijn vrouw het kopieer apparaat waarschijnlijk mee naar huis brengen en huren we een auto om alles naar het governement complex te brengen 555 ).

Alle stempels stonden al in het paspoort ik had al betaald maar eerst moesten dus die kopieën nog aangeleverd worden. Net voor 12.00 uur dat gedaan en ingeleverd maar de hoofd medewerkster die de papieren nog moest tekenen was al gaan lunchen dus dat zijn we toen ook maar gaan doen.

Om 13.00 uur weer aanwezig maar dan moet je dus wachten op iemand anders die dan aan de beurt is en zodra die uit zijn stoel komt moet je zorgen dat de medewerkster je ziet want anders gaat ze gewoon door met de volgende, ze geeft een seintje aan iemand en zegt dat we weer kunnen gaan zitten tot die ander mij roept en met pas en bankboekje staat te zwaaien.

Under consideration staat er nu in en op 11-12 mag ik terug komen om de definitieve stempel te komen halen en ik moet niet vergeten mijn paspoort mee te brengen (lijkt me vrij logisch) en kopieën van alle bladzijden van mijn op die dag geüpdate bankboekje? Jaja vreemd.
Have a nice day zegt ze nog, leuk om met een farang Engels te kunnen praten laat ze blijken.

Al met al ging het sneller dan vorig jaar want toen waren we pas om 16.00 uur weg en nu om 13.15 uur.


Reactie RonnyLatYa

Dat er bij het einde van de “Under consideration” stempel gevraagd wordt om ook het geüpdatet bankboekje mee te brengen is niet zo uitzonderlijk. Meestal wordt nogmaals gecontroleerd of de benodigde 400 000 Baht er dan nog steeds op staat omdat tot dan de jaarverlenging nog niet is toegestaan. Nadien mag u er mee doen wat u wil. Dat er dan ook weer kopieën van alle bladzijde uit het bankboekje moeten meegeleverd worden is wel uitzonderlijk…. Zal van de “vakkennis” van de beambte afhangen vermoed ik. 😉

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

5 reacties op “TB Immigration Info Brief 111/19 – Immigratie Bangkok (Chaeng Wattana) – Jaarverlenging “Thai Marriage””

 1. tooske zegt op

  Je kunt een deel van de stress voorkomen door ruim voor de vervaldatum je verlenging te doen.
  Ik doe het altijd minimaal 4 weken voor de vervaldatum, klopt er iets niet dan heb je nog ruim de tijd om je papperassen in orde te brengen.
  De oorspronkelijke vervaldatum blijft gewoon aangehouden dus je verliest hierdoor geen dag.

 2. Roland zegt op

  Die “Under consideration” stempel dat heb ik nog niet voorgehad met mijn Non O-A bij verlengingen.
  Ik vermoed dat dit enkel gekoppeld is aan een Thai Marriage Visa, correct?

  • RonnyLatYa zegt op

   Wordt inderdaad meestal gebruikt bij een verlenging op basis van Thai Marriage.
   De duur is standaard zowat overal 30 dagen, maar eigenlijk kan dit uitgebreid worden tot maximum 30 dagen na de einddatum van je huidige verblijfsperiode, m.a.w. vraag je bijvoorbeeld 3 weken voor einddatum je verlenging, dat zal men meestal een “Under consideration” geven van 30 dagen, maar dat kan uitgebreid worden tot maximum 51 dagen in dit geval.
   Het dient vooral om immigratie de tijd te geven om een buurtonderzoek uit te voeren. Immigratie kom dan eens langs om te kijken of er wel werkelijk wordt samengeleefd. “de jure and de facto” zoals men het zo mooi zegt in de immigratieregelgeving. Wat eigenlijk betekent dat je niet alleen wettelijk, maar ook werkelijk moet samenwonen. Dat kan dan gaan van foto’s nemen tot het ondervragen van de buren en dorpsverantwoordelijke en of ze geen probleem hebben met je verblijf daar en/of je geen overlast veroorzaakt.

   Bij verlengingen op basis van “Retirement” is het minder gebruikelijk, maar dat wil niet zeggen dat het niet mag of gebeurt. Er zijn immigratiekantoren die ook bij “retirement” een “under consideration” periode opleggen. Meestal de wat kleinere immigratiekantoren doen dat wel eens. Ze gebruiken dat dan om je financiën wat meer in detail te bekijken, of gaan ook eens met de buurt gaan praten of je geen overlast veroorzaakt, etc… Bij de grotere immigratiekantoren, waar veel jaarverlengingen verwerkt worden is het eerder uitzondering als “Retired”, maar kan altijd. Er is ook nergens een regelgeving die zegt dat het niet mag bij “Retired”.

   • RonnyLatYa zegt op

    Nog vergeten. Die “Under consideration” periode heeft uiteindelijk geen gevolg voor de duur van je nieuwe jaarverlenging. Bij goedkeuring zal, ongeacht wanneer de “Under consideration” periode afloopt, de jaarverlenging altijd aansluiten op je laatste dag van je vorige verblijfsperiode. Je verliest of wint dus niets met een “under consideration” periode die voorbij je laatste verblijfsperiode zou lopen.

    Komen er tijdens de “under consideration” periode zaken naar boven die niet verenigbaar zijn met het toestaan van een volgende jaarverlenging, dan zal je toch nog een verlenging bekomen van 7 dagen aansluiten op die “Under consideration” periode. Dit moet je dan de tijd geven om binnen een legale tijdspannen Thailand te verlaten.

  • Lung addie zegt op

   Beste Roland,
   zo een ‘under consideration’ stempel kan in feite bij elke jaarverlenging gegeven worden. Dat is weer afhankelijk van het Immigratie Office. Vroeger werd dit idd enkel gegeven als de verlenging op basis van Thai Marriage was. Dit gaf Imm de tijd om de zaken te verifieren en dat gebeurde meestal dan in Bangkok en niet in het plaatselijke Immi office.
   Hier in Chumphom is het nu het derde jaar op rij dat er bij ELKE jaarverlenging eerst een stempel under consideration gegeven wordt. Voorheen was dat niet het geval. Bij het afhalen van de definitieve stempel heb je hier dan enkel je paspoort te Waarom nu wel en vroeger niet? Wie zal het zeggen: TIT….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website