Melding: Jeanine

Betreft: Thaise ambassade

Vandaag bij de Thaise ambassade geweest om visum aan te vragen voor verblijf van 3 maanden in Thailand. Na een paar jaar wist ik gelukkig de papieren die ik nodig had voor de aanvraag. Maar het viel mij op hoeveel irritatie er was bij de mensen die niet de juiste papieren bij zich hadden en vooral dat je contant moet betalen en er geen pinapparaat aanwezig was.

Ik kan gelukkig volgende week visum ophalen maar veel mensen moesten weer naar huis om de juiste papieren te halen en vooral contant geld.


Reactie RonnyLatYa

Jammer dat je er niet bij zegt welke ambassade (ik veronderstel in Den Haag) en welke papieren. Dat je, na een paar jaar wel wist welke papieren jij moest meebrengen is leuk voor jou, maar de lezer/aanvrager kan met die info weinig als je er niet bij zegt welke die papieren/bewijzen zijn…

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

15 reacties op “TB Immigration Info Brief 109/19 – Thaise ambassade”

 1. Anton zegt op

  Het enige papier dat je nodig hebt en niet op de website staat, althans voor consulaat in amsterdam is het toelatingsformulier, waar al je gegevens op staan., dit naast de bekende gegevens over het inkomen van de laatste 2 maanden en dat je 1000€ op je rekening moet hebben als je spullen inlevert. Sommige mensen zijn wel erg lui misschien, beetje voorbereiding kan geen kwaad. Ik doe het nu al 7 jaar en weinig problemen ondervonden.
  Anton

 2. RobHH zegt op

  Tsja, ik ben dit jaar niet voor het eerst in Thailand. En ook niet voor het eerst op een Thaise ambassade geweest. Maar in Den Haag lijken (met nadruk) ze toch echt te zoeken naar excuses om je toch maar vooral te weigeren.

  Voorwaarden als een vliegticket Thailand úit, terwijl ik helemaal niet weg wil. Terechte vragen over een bankafschrift zonder datum. Een verkeerd aanvraagformulier, gevonden via Google. En uiteindelijk een werkgeversverklaring die met drie maanden ‘te oud’ wordt bevonden.
  Ik blijf kalm. Gedraag me netjes. Daarvoor ken ik de Thaise cultuur goed genoeg. Maar van binnen was ik toch niet blij hoor.

  Hoe het ook anders kan is op het Thais consulaat in Adelaide, Australië. Super vriendelijk. Behulpzaam en meegaand. Vergeten documenten kun je naderhand ook mailen. Of zelfs mocht ik het meenemen wanneer ik mijn visum weer zou komen ophalen.

  • Rob V. zegt op

   Dat gaat toch even zo op voor ‘de Nederlandse cultuur’? Rustig, kalm, vriendelijk lachen. Of moet ik aan een Nederlandse balie gaan stampvoeten, rood aanlopen, met papieren smijten en schreeuwen ? 555
   Actueel de site en dit blog checken, goed beslagen ten ijs treden en dan kan er weinig fout gaan.

 3. Jos M zegt op

  Als de visum aanvragers in Den Haag eerst de moeite nemen om op de website van de ambassade te kijken kunnen ze zien dat er contant betaald moet worden en welke papieren je bij je moet hebben.
  Verleden week woensdag visum aangevraagd, slechts 1 loket open en heel druk.
  Vandaag opgehaald en gelukkig het tweede loket open voor afhalers.

 4. Hans van Mourik zegt op

  Begint een beetje op te lijken,toen ik in 1999 voor het eerst een jaar visum vroeg in Den Haag.
  Moest eerst van de ABP bij het minister van Buitenlandse zaken mijn inkomsten laten legaliseren.
  Had toen een FLO militairen tegenwoordig heet dat UGM.
  Ook een bankafschrift.
  Ik raad de mensen aan,neem de tijd en leest het eerst goed,wat er voor nodig is.
  Dan zijn er geen problemen,met hun regels.
  Hans

 5. Hans van Mourik zegt op

  Als je een nieuwe visum wil aanvragen, waar maar ook, eerts kijken op hun side.
  Eventueel bij Ronny,want die houd het goed bij.
  Ze veranderen het hier zomaar en snel.
  Hans

 6. Huib Baak zegt op

  Ik was gisteren bij de ambassade in Den Haag om mijn Non Immigration Visum 0 singly entry aan te vragen. Ik had bij me aanvraagformulier, paspoort, kopie paspoort, kopie vliegticket en afschriften bankrekening september en oktober 2019 met storting pensioen en AOW. Na betaling van€ 70 en de mededeling dat ik het paspoort a.s. vrijdag kan ophalen stond ik binnen 5 minuten weer buiten. Advies: een goede voorbereiding is gewenst.

 7. Leo Th. zegt op

  Ja RonnyLatYa, Jeanine is niet scheutig met haar informatie en benadrukt in feite enkel dat je op de ambassade contant moet afrekenen. Op de site van de Thaise ambassade in Den Haag staat dat overigens duidelijk vermeld. Het lijkt mij vanzelfsprekend dat je alvorens de ambassade te bezoeken voor welke visumaanvraag dan ook je de website bezoekt zodat je weet welke papieren vereist zijn en het geen verrassing kan zijn dat je er niet kunt pinnen.

 8. BS knoezel zegt op

  Wij zijn op maandag 4 november naar de Thaise ambassade in Den Haag geweest voor het aanvragen van een 90 dagen visum. Eerst de site bezocht en alle zaken die je nodig hebt, staan vermeld. Dus de hele handel opgezocht, gekopieerd en meegenomen. Klopte precies.
  Wij komen met de auto uit Zuid Nederland (onder Breda) en we verloren meer tijd in de files dan in de ambassade.
  Het was loeidruk in het kleine souterrain, maar de beambte was heel vriendelijk. Wat me opviel was dat veel aanvragers de formulieren niet goed hadden ingevuld of de verkeerde kopieën bij zich hadden. Tja dan ben je wel even bezig of je moet onverrichterzake terug. Da’s flink chagrijnig.
  Bij mij was alles in orde en binnen 3 minuten stond ik buiten, Zonder files terug naar huis en inmiddels heb ik mijn paspoort en visum weer thuis gestuurd gekregen.
  Prima afwikkeling.

 9. Guy P. zegt op

  Omtrent electronisch betalen lijkt het wel of er een fobie is bij de consulaten en ambassades … bij de Thaise ambassade in Brussel was het alleszins niet mogelijk (al spreek ik hier wel van 6 à 7 jaar geleden). Ook op het consulaat in Antwerpen, en dat zijn meer recente ervaringen, moet alles cash geregeld worden wat al enkele malen tot irritante situaties leidde aan de kleine balie ivm wisselgeld. Overigens heb ik in Thailand zelf bij Immigration ook nog nooit electronisch kunnen betalen … .

  • mattheus zegt op

   Probleem voor is blijkbaar dat de ambassade nu eenmaal de regels bepaalt en niet u. Op de site staat dat er contact moet worden betaald, dus wat is het probleem? Gewoon centjes meenemen en de juiste papieren.

   • Guy P. zegt op

    Daar had ik werkelijk nog niet aan gedacht mattheus, ik zal daar bij een volgende gelegenheid zeker rekening mee houden. Dank voor de waardevolle hint.

 10. Bert zegt op

  Ik kom al 7 jaar in den Haag voor een non Imm O op basis van huwelijk. Nog nooit enig probleem gehad.
  Een keer verkeerde uittreksel, was geen probleem.
  Een keer geen gepast geld en geen wisselgeld voorradig, bij ophalen netjes mijn wisselgeld gekregen zonder te vragen.
  Wat al eerder is opgemerkt, bereid je goed voor en wees beleefd, zoals je zelf ook behandeld wil worden.
  Niemand zit te wachten op een grote mond of onbeschofte behandeling, ook niet die meneer achter het loket
  I

 11. Henk zegt op

  Ik was in Bueng Khan, voor mijn jaarlijkse verlenging. Vooraf info ingewonnen. 1.000.000 fixed account, ruim twee maanden voordien afgesloten, zou voldoende moeten zijn. De “baas” besliste echter dat dit niet geaccepteerd werd, moest drie maanden zijn. (Pertinent onjuist) wij wonen op ruim 100 km van Bueng Khan, dus opnieuw naar onze bank, de andere dag, het vorige account was ook 1.000.000. Weer een brief op laten stellen door de bank. Dit werd dus na uitleg geaccepteerd. We hadden ook alle benodigde papieren bij ons met voldoende geld voor Marriage visum, met wel meer dan drie maanden ruim 500.000 Baht erop. Ook daarop geen visum. Pure onwil. Het personeel siddert daar voor de (pas nieuwe dame) als leider.

  • RonnyLatYa zegt op

   En wat is de link met de Thaise ambassade in Den Haag hier ?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website