Melding: Georgio

Betreft: Immigration Khon Kaen

Vandaag naar immigratie geweest in Khon Kaen voor controle dat er nog steeds 800.000 baht op mijn rekening staat. Voorleggen van paspoort en kopie van eerste bladzijde en kopie visum stempel, bankboek met up date van vandaag + kopie van eerste en laatste geupdate bladzijde.

Er was enorm veel volk. De eerste beambte was vrij en sprak ons aan. Mijn vrouw antwoordde voor check bankbedrag controle na 3 maanden, de beambte antwoordde moet je nu niet doen, doe dit te samen met de 90 dagen melding. Ik dacht dat ik door de grond ging, klaar en duidelijk in mijn paspoort was een rood bonnetje geniet met een schrijven controle 800.000 baht op de rekening, melden 27 oktober. Doch dit was gisteren een zondag. Mijn eerst volgende 90 dagen melding is pas in 11 december.

Ik wachtte eventjes, de beambte die mij verder geholpen had vorige keer bij hernieuwing jaar verlenging was nog eventjes bezig. Toen ze dat gedaan had wenkte ze mij. Ik overhandigde haar mijn bankboek + kopieën en mijn paspoort, ze keek er in haalde het roze bonnetje er uit en klaar was kees.

Zo zie je maar, het zelfde kantoor en toch andere regeltjes, waarom niet overal het zelfde.


Reactie RonnyLatYa

Tja, het is al meerdere keren een bron van ergernis geweest van aanvragers, dat, zelfs binnen eenzelfde immigratiekantoor, er geen uniformiteit heerst. Khon Kaen is daar, jammer genoeg, zeker geen alleenstaand geval in.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 104/19 – Immigration Khon Kaen – Controle 800.000 Baht”

 1. Chris van het dorpje zegt op

  Ik was er paar dagen geleden voor mijn jaar verlenging in Khorat
  en ze hebben hele mal niet gezegd , dat ik bij de 90 dagen melding
  ook mijn bankboekje mee moet brengen .
  Ook na de TM 30 heeft niemand gevraagd , gelukkig ,
  omdat ik er ook keen heb .

  • Dree zegt op

   Ik ben verleden week ook in Korat geweest voor mijn jaarverlenging en vroeg hun ook over de controle na 90 dagen maar ze zegden dat het niet van toepassing is in Korat maar ze wel controleren volgend jaar bij verlenging.
   Een TM 30 heb ik door het melden van mijn terugkeer uit België 2 maand geleden, enkel als je uit het buitenland terug keert moet je aanmelden binnen de 24 uur.
   Voor alle zekerheid best je bankboek mee nemen voor de eerste 90 dagen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Er zijn wel meer immigratiekantoren die beslist hebben het bij de eerstvolgende jaarverlenging na te kijken.
    En ergens is dat ook wel de meest praktische oplossing vind ik persoonlijk.

    Maar ik wil iedereen toch ook waarschuwen.
    Let op dat je daar op de hoogte bent hoe een controle in uw immigratiekantoor gebeurt en vooral wanneer.
    Ga er dus niet te snel vanuit dat, omdat ze niks gevraagd hebben, er niks gecontroleerd wordt nadien. Kan anders wel eens schikken worden als ze dat bij de volgende jaarverlenging vragen waarom je onder een bepaald bedrag bent geweest.
    Informeer u dus goed bij uw immigratiekantoor.

   • fred zegt op

    En ook niks over ziekteverzekering ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Chris,

   Heb je geen jaarverlenging op basis van “Thai Marriage” ? In dat geval is er geen controle. Je mag alles opdoen nadat je verlenging werd toegestaan. Alleen zorgen dat het tijdig er weer op staan voor de volgende verlenging.

 2. Lung addie zegt op

  Ben net terug van mijn 90d melding bij het Immigratiekantoor van Chumphon. Dit was mijn eerste 90d melding na het opnieuw verkrijgen van een jaarverlenging op basis van Retirement en met banktegoed van 800.000THB . Toen ik mijn jaarverlenging ontving heb ik gevraagd of ik bij mijn volgende 90d melding opnieuw het bankboekje moest tonen. Het antwoord was NEEN, wij controleren bij de volgende jaarverlenging. Dus vandaag geweest, niets getoond (had het voor de zekerheid wel bij) en er werd niets gevraagd. Zal niet overal zo zijn maar blijkbaar wel op vele plaatsen.

 3. Sjaakie zegt op

  Rayong zelfde, controle bij de volgende jaarverlenging.
  Wel is er dan een print vereist van het hele jaar aan mutaties en saldi, kan er controle zijn voor 3 maanden na verlenging 800, daarna 400, daarna 2 maanden voor nieuwe jaarverlenging 800 op de bank ( vaak wordt er geëist 3 maanden ).
  De bank kan niet op de dag van je volgende jaarverlenging ook de mutaties van die dag printen, want er zou nog een mutatie kunnen zijn op de dag van je jaarverlenging. Immigration heeft gezegd dat dit geen bewaar is, in elk geval niet bij mensen die de 800 het hele jaar op de bankrekening laten. Bovendien kan op je Saldi Statement en je bankboekje wel tot de laatste dag gezien worden hoe het saldiverloop was.

 4. fred zegt op

  Heb mijn extensie gedaan in Jomtien. Ik maakte gebruik van de combi methode. Er is me totaal niks verteld over wat ik nog op mijn bankrekening moet laten staan.

  Wat ik raar vind……voor je verlenging moet je in principe niet je bankboekje laten zien dan wel copies maken van de laatste 3 maanden.

  • Dree zegt op

   Als je volgend jaar niet in orde bent met wat de reglementen zijn zullen ze het je wel vertellen


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website