Melding: Steven

Betreft: Thaise Ambassade Den Haag

Single entree 60 dagen kostte op 1-10-2019 € 35,00 in Den Haag. Na 3 dagen is visa met je paspoort af te halen. Alleen in de ochtend van 09:30 tot 12:00 uur.

Opsturen (ook aangetekend) niet mogelijk.


Reactie RonnyLatYa

De prijzen zijn inderdaad aangepast. Op 01 september 2019 is er hierover reeds een TB Immigration Info Brief verschenen. TB Immigration Info Brief 088/19 – Thai visum – Nieuwe prijzen

www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-088-19-thai-visum-nieuwe-prijzen/

Wat betreft het terugzenden van het paspoort met visum. Jammer dat het niet kan vanaf de ambassade in Den Haag. Als ik het zo lees kan dit wel bij het Thaise Consulaat in Amsterdam.

Alhoewel, je moet zelf voor alles zorgen als ik het zo lees. Maar goed, het kan tenminste.

https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-aanvragen/

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “TB Immigration Info Brief 095/19 – Thaise Ambassade Den Haag – Single Entry Tourist Visa (SETV)”

 1. rene23 zegt op

  Je moet in een kleine warme ruimte staand wachten met (te)veel mensen.
  Kan wel een klein uurtje duren, heel vervelend!
  Zorg dat alles in orde is, ze zijn heel streng.

 2. Winlouis zegt op

  Beste Ronny, Bij de Ambassade in Brussel is het ook niet mogelijk voor het paspoort aangetekend te laten versturen. Bij het Consulaat in Berchem wel. Dit weet ik uit ondervinding, daarom ga ik altijd naar Antwerpen. Naar Brussel moet ik altijd 2 keer gaan, eerst voor de aanvraag en daarna voor het paspoort af te halen, want dezelfde dag kan je het paspoort niet terug krijgen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ben er niet meer nodig, maar voor zover ik weet was dat altijd al mogelijk in Antwerpen.
   Brussel weet ik niet.

 3. haki zegt op

  Het is niet mogelijk je aanvraag helemaal per post te doen. Je zult in eigen persoon de aanvraag bij de ambassade moeten inleveren. Het terugsturen van je paspoort, nadat je visumaanvraag is behandeld, kan wel degelijk bij de Thaise ambassade in Den Haag. Kost uiteraard € 10,– extra. Zorg voor een aan je zelf geadresseerde enveloppe; wel zo makkelijk voor de ambassade.
  Ik heb het net weer gedaan en de ambassade heeft het binnen 3 dagen geretourneerd. Alleen is het door PostNL wel “zoek” gemaakt, en trof ik het paspoort pas na 2 weken aan bij een lokaal postkantoor. Maar daar kan de ambassade natuurlijk niets aan doen; zij waren wel behulpzaam bij het traceren van het paspoort.
  Klacht tegen PostNL loopt nu.

 4. Josh zegt op

  Bij het consulaat in Dublin kost de STEV € 40.- ik heb deze aanvraag op Maandag verstuurd en hierbij een gefrankeerde retour envelop bijgevoegd en had mijn paspoort inclusief Visa Vrijdag retour.

 5. Fred zegt op

  Dortmund Duitsland klaar binnen een uur super service

 6. Marianne Kok zegt op

  Single entry 60 dagen Tourist visum afgelopen maandag 30-09 ingediend op het Thai Consulaat in Amsterdam. Woensdagavond 02-10 keurig retour ontvangen via aangetekende post van post.nl. Kosten 35,00 euro plus 10 euro voor het aangetekende document. Vriendelijke dame, goede wachtruimte, 1 persoon voor mij en niemand na mij. Aanrader.

 7. Winlouis zegt op

  Beste bloggers, In Berchem, Antwerpen, kost het 15,- euro voor het paspoort aangetekend terug te sturen, bij de Ambassade te Brussel kan het niet verstuurd worden, daar moet je de dag nadien terug komen voor Uw paspoort af te halen.! ONBEGRIJPELIJK.! Bij de Ambassade en het Consulaat in Belgie verschillen ook de prijzen voor verschillende Visa’s, tegenover in Nederland en ook andere bewijsregels van inkomen, pensioen en dergelijke. Een Thai kan het gewoon niet laten om zijn eigen regeltjes toe te passen, neem maar een voorbeeld aan de verschillen bij de Immigratiekantoren in Thailand.!

 8. Stephan zegt op

  Beste vakantiegangers,
  Ik woon in Amsterdam en heb net gekeken wat de situatie van een 60 dagen thailand inhoudt.
  Op het Thaise Consulaat in Amsterdam kan j́e zowel persoonlijk als per post je aanvraag regelen. De kosten voor een 60 dagen visum zijn 30 euro.
  Den Haag doet moeilijk. Amsterdam is wat prettiger.
  De beslissing ligt aan U.
  Goede reis en geniet.
  Groeten Stephan

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste Stephan,

   Er staat nergens dat je de “volledige” procedure met de post kan afhandelen.
   Er staat enkel “Als u uw paspoort met daarin het visum per aangetekende post wil versturen dient u uw visumaanvraag minimaal twee weken voor vertrek in te dienen op het Thaise Consulaat te Amsterdam.Het Thaise Consulaat te Amsterdam brengt op woensdag en vrijdag de aangetekende post naar
   PostNL.”

   “Uw paspoort met daarin het visum..” dat wil in dat geval zeggen dat het over terugsturen gaat.

   https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-aanvragen/

   De prijzen van het “Tourist visa” zijn sinds begin september aangepast naar 35 Euro (ipv 30 Euro). Ik vermoed dus eerder dat hun website niet is aangepast, dan dat een visum daar 5 Euro goedkoper zou zijn dan in de ambassade van Den Haag.
   De prijs met België verschilt wel.

   TB Immigration Info Brief 088/19 – Thai visum – Nieuwe prijzen
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-088-19-thai-visum-nieuwe-prijzen/

   Ter info. Er staat ook :
   “Komt u Thailand binnen reizen over land,boot,trein fiets,auto,bus enz enz. en uw verblijf is korter dan vijftien (15) dagen aaneengesloten dan hebt u geen visum nodig.
   U mag tweemaal per kalenderjaar over land,boot,trein,fiets,auto,bus enz enz Thailand binnen reizen zonder visum met een maximaal verblijf van vijftien dagen aaneengesloten Dit geldt alleen voor toerisme.”

   Die 15 dagen is fout. Ook over land,boot bekomt men nu 30 dagen als Nederlander/Belg. Dat is al zo sinds januari 2017.
   Ik heb het al eens door gestuurd naar het consulaat, blijkbaar is het up-daten van de website geen prioriteit.

   https://www.royalthaiconsulate-amsterdam.nl/visum-vrijstelling/

   Mooi dat je in Amsterdam woont, maar je kan die website ook buiten Amsterdam bekijken hoor 😉


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website