Melding: Klaas

Betreft: Immigration Ubon Ratchathani

Vandaag voor de 90 dagen melding naar de immi in Ubon Ratchathani geweest. De behandeling was vlot en correct. Mijn meldingsdag was 5 dagen na terugkeer van een tripje.

De officer maakte mijn erop attent dat ik dus in overtreding was. Verder niet moeilijk gedaan. Maar op mijn vraag hoe te handelen in de toekomst in de volgende casus. Langer durend verblijf bij familie elders, volgens hem niet controleerbaar dus geen probleem. Maar als op de heenreis een logies tussenstop nodig is dan dient de familie een TM 30 formulier in te vullen voor de aansluitende data. Gebeurt dat niet, dan ben ik in overtreding omdat ik mij niet binnen 2 dagen na het eerste logies gemeld heb bij de immi in Ubon. Ik snap de redenering, maar het is opvallend dat nu dat formulier zo in de belangstelling staat.

Mogelijk wordt er strikter de hand aan gehouden. Oppassen dus! Overigens leidt de melding niet tot het opschuiven van de 90 dagen periode, in Ubon althans.


Reactie RonnyLatYa

Ik vind je melding wat verwarrend. Ofwel weet die immigratieofficier niet dat een melding tot 7 dagen na de 90ste dag kan gebeuren.

“The notification must be made within 15 days before or after 7 days the period of 90 days expires.”

https://www.immigration.go.th/content/sv_90day

Of wel haalt u zelf de TM30 melding en 90 de dagen melding (TM47) door elkaar.

Er is trouwens nooit ergens gezegd of geschreven dat een TM30 melding tot het opschuiven van een 90 dagen melding kan leiden. Kan ook nooit.

Een 90 dagen melding dient enkel te gebeuren bij een ononderbroken verblijf van 90 dagen in Thailand. Waar dat verblijf ook mogen zijn (familie, hotel, guesthouse, tentje, etc… maakt allemaal niet uit).

Een TM30 daarentegen is een melding, door de adresverantwoordelijke, van aankomst op een bepaald adres.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

8 reacties op “TB Immigration Info Brief 090/19 – Immigration Ubon Ratchathani – Adresmelding”

 1. hansman zegt op

  Beste Ronny, Klaas schrijft dat hij 5 dagen na zijn trip zich pas heeft gemeld in combinatie met de 90 dagen melding. Vandaar dat de IO hem vertelde dat hij in overtreding was. Vraag aan Klaas: klopt mijn interpretatie?

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik heb ondertussen de verduideling al gekregen en die is zoals je zegt.
   Was mij niet direct duidelijk.

 2. eugeen zegt op

  Na al de nieuwe berichten i.v.m. de TM30 die de laatste weken verschenen, zijn mijn partner en mijn oudste dochter deze week bij de immigratie in Jomtien (bij dienst die zich met TM30 bezig houdt) gaan vragen wat bij hen moet. Het antwoord is hetzelfde als het voorbije jaar: “Wanneer je man terug thuis (Pattaya) komt uit het buitenland, moet een TM30 binnengebracht worden. Je man mag binnen Thailand zoveel reizen en in hotels verblijven als hij wil. Dan moet bij terug thuiskomst GEEN TM30 binnengebracht worden”.
  Dit is dus zoals men het in Jomtien doet.

  • Erik zegt op

   Dat is een werkbare methode die ik al 16 jaar ervaar bij Nongkhai Immigration mits het woonadres gelijk blijft.

   • RonnLatYa zegt op

    En jij (of de adresverantwoordelijke tenminste) voert die TM30 melding al 16 jaar uit ?

    Ik ben aangenaam verrast. Toen ik het, ik dacht 2012/2013, opnam in het visumdossier had niemand op het blog er al van gehoord. Door vele werd het zelfs afgedaan (door onwetendheid) als onzin. Het kan verkeren natuurlijk.

    Nu, leuk om eens te lezen dat iemand al 16 jaar die melding maakt. Ik (officieel mijn vrouw natuurlijk) pas sinds 2011. 🙂

    • Bert zegt op

     Wij eigenlijk pas sinds jij dit hebt aangekaart hier op het blog.
     Ook jou tip van schriftelijk melden in BKK hebben we veelvuldig dankbaar gebruik van gemaakt.
     Wij doen de melding consequent als ik ergens anders heb overnacht of terug kom uit het buitenland van mijn visumrun iedere 3 maanden.
     Enerzijds omdat het “verplicht” is en anderzijds als iedereen consequent de melding zou maken e vanzelf wel een keer inzien dat dit geen hout snijdt en wel weer iets nieuws moeten verzinnen.

  • RonnyLatYa zegt op

   In Kanchanaburi is dat niet anders.

 3. Winlouis zegt op

  Op deze manier vind ik het ook perfect. Ik ga ook 2 maal per jaar naar Belgie en bij mijn terugkomst in Thailand, ga ik met mijn echtgenote voor de TM30 melding naar het Immigratie kantoor te Saraburi waar ons vast adres is. Ik ga ook regelmatig voor een paar dagen naar Pattaya, waar we ook een Condo hebben, ik hoef dus telkens geen TM30 melding uit te voeren als ik daar aankom in Pattaya en wanneer ik terug thuis kom in Saraburi. MAAR, of de Dames en Heren van Immigratie dit overal zullen willen aanvaarden, is weer eens een ander paar mouwen.!?


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website