Melding: Harm

Betreft  Immigration Nakhon Ratchasima (Korat)

Gisteren naar immigration Nakhonratchasima (Korat) geweest voor verlengen van jaar visum aanwezig om 13,45 uur ruim na de lunch daar deze nog wel eens uitloopt bij de dames en heren. Om 14.00 uur werden we geholpen door een immigration volontair. Alle formulieren werden op rij gelegd en vervolgens tot 5 x toe opnieuw gelezen en werd de brief van de ambassade ook tot 5 x toe opnieuw uitgerekend of ik wel aan de eisen voldoe, waar ik ruimschoots aan voldoe.

Kregen vervolgens een nummer en kon het wachten beginnen. Tot mijn verbazing waren we al na 5 minuten aan de beurt (bleek dat de immigration officer ons naar voren had gehaald omdat ze mij herkende van vorig jaar, ik loop met een walker doordat ik een gescheurde ruggewervel heb die niet meer geneest, ondanks 2 eerdere operaties).

Ook de officer ging aan de slag met de formulieren en ook bij haar werden de papieren tot wel 5 keer omgedraaid en bekeken alsook het ambassade document tot wel 5 x nagerekend. 2 x foto gemaakt ook 2 pasfoto’s ingeleverd. Alles werd goedgekeurd en we konden gaan na betaling van 1900 baht. Normaal vraag ik altijd single en een multiple aan maar dat vond de dame zonde van het geld, daar ik normaal maar 1 x per jaar Thailand verlaat. De multiple vraag ik aan voor het geval dat…………..

De dame vertelde mij dat ik ook kon volstaan met een melding de dag voor vertrek op het immigration kantoor of op Suvarnabhumi bij de immigration aldaar, dat visum kost 1000 baht. Dus als ik al gebruik maak van die optie zou het mij in elk geval 2800 baht schelen in de portemonnee. Ga ik niet tussentijds weg dan scheelt mij dat 3800 baht.

Dankbaar voor de suggestie van de dame haar 500 baht aangeboden voor de service, dit vond ze heel erg aardig maar werd door haar toch beslist afgewezen ze deed alleen haar werk zij ze. Kijk zo kan het dus ook, wat mij betreft een tegenhanger voor de ellende die je hier vaak over de immigration leest. We stonden om 15.00 uur weer buiten. Blijkt dus maar weer dat als je alle papieren op orde hebt je echt niet zo lang hoeft te wachten.


Reactie RonnyLatYa

Als je niet minstens 3 keer Thailand verlaat tijdens je jaarverlenging heeft een Multiple Re-entry ook weinig zin natuurlijk. Maar ook een Single Re-entry kan je meteen aanvragen. Die blijft geldig tot je hem gebruikt of tot het einde van je jaarverlenging. En anders is er nog steeds de luchthaven natuurlijk.

Maar als je zelf vindt dat alles goed gaat, dat is dat toch mooi. En dat mag zeker ook gemeld worden.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website