Melding: LaMa

Betreft: Immigration Mahasarakham

Mijn ervaring met Immigration office Mahasarakham op 7 augustus. Wij, mijn vriendin en ik waren er om 8.15 uur. Het viel ons direct op dat er allemaal nieuwe officers zaten. Werden direct geholpen, we waren de eerste.

Waar komt u voor? “Extention of temporary stay”, “Re-entri permit” en 3 “Certificates of recidence”. Na wat geharrewar over de documenten en een telefoongesprek bleek dus dat mijn aangeleverde documenten Oke waren.

Zij aan de slag na ongeveer een half uurtje had ze de “Extension of temporary stay” en “Re-entry permit” gereed, betalen 1 maal 1.900 en 1 maal 1.000 baht. Tot ziens! Ik zei neee, ik wil ook de 3 “Certificate of recidence” hebben. Toen dacht ik dat ze water zagen branden, mijn vriendin uitgelegd wat dat document was en zij hadden dat nog nooit gedaan. Zij hulp aan collega gevraagd en die wist wel waar het over ging, na een telefoongesprek met het ministerie of transport snapte ze het helemaal.

We charge 500 Baht zei ze. Wij vroegen is dat voor de 3, nee voor 1, voor 3 is 700 Baht, Ik zei, maar het is toch gratis? Ze zei een beetje vinnig WE charge 700 Baht. Dus ik zei doe maar. Heeft alles bij alles 2 uur geduurd voor wij weer huiswaarts konden, maar wel met de nodige stempels rijker in mijn paspoort.

De “Visumondersteuningsbrief van de Nederlandse ambassade, geen enkel probleem. Deze aanvraag heeft voor mij 4 dagen geduurd met de post. Ook tegen mij is niets gezegd over TM30.

Groetend,

LaMa


Reactie RonnyLatYa

In Bangkok (Chaeng Wattana) kost een “Certificate of Residence” 400 Baht per stuk en dan mag je er nog 3 weken op wachten voor je het thuisgestuurd krijgt.

Bovendien moet je eerst een 90 dagen melding hebben uitgevoerd voor ze een “Certificate of Residence” willen opmaken. Dat wil zeggen dat je dat de eerste 90 dagen na aankomst al niet moet gaan aanvragen daar. Om maar te zeggen dat Bangkok heel moeilijk doet wat dat betreft.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website