Melding: Frans

Betreft: Immigration Suvarnabhumi

Naar Belgie en terug, mijn ervaringen

Op 24 juli een retourvlucht (retour op 1 augustus 2019) geboekt BKK-BRU-BKK met Etihad Airways, 21.500 Baht voor het ticket, rechtstreeks op Etihad.com geboekt. Mijn vlucht vertrok om 18.25 vanuit Suvarnabhumi, aangezien ik nog een Re-entry moest regelen op de luchthaven was ik daar rond 14.00 uur, wat helemaal niet nodig bleek te zijn.

De Re-entry was op enkele minuten geregeld daar ik de enige was, daarna liet de Immigratie beambte me gewoon de hele rij aan de paspoort controle “voorgaan”, het hele proces immigratie duurde amper 15 minuten, dus nog tijd genoeg voor mijn vlucht vertrok.

De heenvlucht verloop zonder problemen (tussenstop Abu Dhabi wel 4.30 uur). De terug vlucht was een ramp, vertraging in Abu Dhabi van maar liefst 9 uur.

De paspoort controle op Survanabhumi verliep ook heel vlot, ondanks het feit dat er nu vingerafdrukken worden genomen, al bij al een 30 tal minuten.

Ook volgende keer zal ik terug een Re-entry regelen op de luchthaven, geen wachtrijen zoals op CW, dit is nu reeds de derde maal dat ik dit ervaar (ik ga maar 1 maal per jaar naar Belgie). Of ik nog eens Etihad zal nemen, is nog de vraag, de vertraging was voor mij de eerste keer in al de jaren dat ik met deze maatschappij vlieg.


Reactie RonnyLatYa

Als je lange wachttijden verwacht bij je immigratiekantoor, is de luchthaven een oplossing voor je “Re-entry”. Ik zie daar ook zelden wachtrijen, maar dat is natuurlijk ook maar een momentopname bij mijn vertrek (0030 – Thai Airways).

Zelf vraag ik mijn “Re-entry” in Kanchanaburi samen met een jaarverlenging of 90 dagen melding, maar daar zijn dan ook amper wachttijden/rijen.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

11 reacties op “TB Immigration Info Brief 081/19 – Immigratie Suvarnabhumi – Re-entry”

 1. willy zegt op

  Ik vlieg 3-4 x/jaar naar Belgie en bijna uitsluitend met Etihad. Ik heb telkens een tussenlanding in Abu D’habi omdat ik niet graag rechtstreeks vlieg omdat het te lang zitten is. Ik heb telkens een 2 u tijd tussen landen en opstijgen en die 2u heb je nodig om uit te stappen, via controle en terug boarden. Moet je niet lopen maar kan je rustig en relax stappen en veel meer tijd dan een wc bezoek heb je eigenlijk niet.

 2. Marcel zegt op

  Hoe lang op voorhand kan ik de re entry halen, ik ga voor mijn verlenging in September eh ga naar Belgie in November? Kan ik dit dan samen doen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Je vraagt je verlenging en dan je re-entry. De re-entry heeft dan dezelfde geldigheidsperiode als je verlenging, of tot je ze gebruikt bij een Single re-entry.

  • Han zegt op

   Kan gelijkertijd.

  • Frans zegt op

   Je kunt alleen een Re-entry op Survanhabhumi krijgen als je al een boarding card hebt, voor je vlucht.
   Het kantoor bevindt zich achter de beveiligings controle (roltrap op). helemaal links van de paspoort controle.
   Dus alleen een re-entry op de dag van je vertrek.
   Althans zo was het voor mij op 24 juli verleden maand.

   • Frans zegt op

    Je kunt natuurlijk altijd een re-entry krijgen op je Immigratie kantoor, kun je doen als je bvb. je extensie vernieuwd, zoals Ronny reeds vermelde.

 3. Geertg zegt op

  Natuurlijk kun je dat samen doen. Al doe je het n uur voor je wilt vertrekken. Up to you.

 4. l.lagemaat zegt op

  Wat kost een re-entry op de luchthaven?

  • Frans zegt op

   Ik had de documenten reeds voorbereid, en moest 1000 baht betalen voor een single re-entry.

 5. Roland zegt op

  Bestaat de kans dat je je aanmeld voor een re-entry op de luchthaven maar dat het kantoor gesloten is of de ambtenaar niet aanwezig?
  Dan hebt je wel een heel groot probleem, namelijk je kunt niet meer terug naar buiten dacht ik zelfs als je je vlucht wilt annuleren en als je toch door vliegt hebt je geen visum meer voor terug te keren.
  Daarom alleen al zou ik het nooit riskeren om een re-entry aan te schaffen op de luchthaven. Het blijft hier ten slotte Thailand en je bent nooit van iets echt zeker…

  • RonnyLatYa zegt op

   De “re-entry” balie is naast deze van de paspoortcontrole. Behoren allemaal tot dezelfde dienst en dat is deze van immigratie 2. Er is dus altijd iemand aanwezig. Indien er zich tijdelijk niemand achter deze balie zou bevinden, volstaat dat even aan te geven en dan zal er wel iemand komen.

   Persoonlijk, zoals ik al eerder zei, geef ik de voorkeur om steeds een “re-entry” in mijn paspoort te hebben. Ik ga toch jaarlijks eenmaal terug en dus nooit verloren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website