Melding: Antoine

Betreft: Immigration Aranyaprathet

Vandaag, donderdag 8 augustus 2019 met vrouw en schoondochter naar het Immigratiebureau van Aranyaprathet geweest voor een extension of stay op basis van huwelijk met een Thaise vrouw. Mijn laatste extension was op basis van Retirement. Dit heeft een wijziging van de einddatum van de laatste extension tot gevolg. Die wordt met een stempel gewijzigd van oorspronkelijk 15 augustus naar 8 augustus. Een andere stempel met een einddatum 7 september en de tekst application is under consideration.

Wat was bijzonder deze keer?

Volgens informatie op de website van Immigration kan ik als proof of income mijn Thaise belastingopgave met betalingsbewijs over 2018 gebruiken. Dit werd echter door IMB Aranyaprathet niet geaccepteerd. Ik moest een uitdraai van de laatste 12 maanden van mijn bankrekening waarop mijn buitenlandse inkomsten worden gestort meenemen met een brief van de Bank met het saldo van mijn rekening. Daarnaast werd tevens een inkomensverklaring van de Ambassade verlangd. Alles in Tweevoud.

Alle formulieren en overige documenten waren thuis al in tweevoud ondertekend met blauwe pen (!). Tijdens ons bezoek bleek dat dit jaar niet voldoende. Alle pagina’s van alle documenten werden van een stempel voorzien waarbinnen mijn vrouw en ik opnieuw moesten tekenen. Na veertig minuten was het hele proces doorlopen en kon ik betalen en de kwitantie in ontvangst nemen.

Niet te vroeg gejuicht, er volgt nog een controleproces.

Na een half uur wachten werd ik verzocht om ergens te gaan staan waar een foto van mij werd gemaakt. Er kwamen twee nieuwe aanvraagformulieren met inmiddels mijn meegebrachte foto en de nieuwe foto van IMB er op. Weer tekenen.
Mijn vrouw en schoondochter (officieel de landlord) werden verzocht een formulier (in het Thais en in tweevoud) te ondertekenen. Deze ging over hoe lang de relatie duurde, wij in Thailand waren enz.

Na weer een half uur wachten kreeg ik mijn paspoort terug met een extra notification geniet van de TM30 Dat is voor het eerst. Iedereen bleef uiterst vriendelijk en beleefd.

Toch heb ik gemengde gevoelens over dit bezoek. Het accepteren dat elk Immigratiebureau naar eigen goeddunken kan handelen leidt tot hele vervelende machtsverhoudingen. Op mijn vragen waarom de aangifte inkomstenbelasting niet geaccepteerd wordt krijg ik gewoon geen antwoord, ook niet van het hoofd van het Immigratiebureau. Hetzelfde met mijn vraag over mijn bankactiviteiten over de laatste 12 maanden, waar is dat voor nodig? Een overzicht van alle buitenlandse betalingen naar mijn Thaise rekening voldoet aan een van de eisen voor een bewijs van inkomen. Daar heb je niet alle transacties voor nodig.
Ook de voortdurende verwijzingen naar boetes bij niet voldoen aan bepaalde eisen, nu weer TM30 als voorbeeld, geven mij geen aangenaam gevoel.


Reactie RonnyLatYa

Een “Under consideration” stempel heeft normaal geen gevolg voor de einddatum van je laatste “extension”.

De datum 8 augustus – 7 september slaat enkel op de “under consideration” periode. Dat is de periode dat men de tijd heeft om je aanvraag te onderzoeken. In dit geval van 8 augustus tot 7 september. Tijdens die periode mag je waarschijnlijk thuis nog eens bezoek verwachten van immigratie.

Op 7 september, of de datum dat men je gezegd heeft om terug te komen, zal je de definitieve jaarverlenging bekomen en die zal dan normaal aansluiten op je vroegere jaarverlenging en dat is 15 augustus

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website