Melding: Sjaakie

Betreft: Immigration Rayong

Bezoek aan Immigration adres melding en info verlengen verblijfsperiode O-A. Vandaag 12 juli 2019 bezoek aan Immigration Rayong voor 90 dagen adresmelding en stellen vraag verlenging. Even wachten, paar mensen voor mij, toen minuutje werk en klaar. Vraag gesteld, is er iets verandert in verband met mijn aanstaande aanvraag in augustus tot verlenging van de verblijfsperiode van mijn O-A Visa met 1 jaar?

Direct een relevante tegenvraag: op basis van wat werd vorig jaar de verlenging aangevraagd? Op basis van een bedrag van ruim 800.000 Thb het hele jaar op een bankrekening. Blijft dat bedrag het komende jaar op deze bankrekening? Ja, is speciaal voor het voldoen aan de financiële Visa vereisten. Dan is er praktisch gezien voor u niets verandert:

  • 3 maanden (was 3 maanden, hoort nu 2 maanden te zijn) voor de aanvraag moet de 8 ton op de bank staan.
  • 3 maanden na de datum van verkregen verlenging met 1 jaar moet de 8 ton op de bank staan, dit is nieuw, maar voor u maakt dat dus niet uit
  • het hele jaar moet er minimaal 4 ton op de bank staan, dit is nieuw, maar voor u maakt dat dus niet uit.

Verder niets verandert? Nee. Over het hebben van een Zorgpolis is met geen woord gesproken.

Overigens, op de site van de Thaise Ambassade in Den Haag staat per heden nog niets over het moeten hebben van een Zorgpolis bij het doen van een aanvraag voor een O-A Visa.

Groet,

Sjaakie


Reactie RonnyLatYa

Alvast bedankt voor het verslag.

  • Als het bedrag van 800 000 Baht gans het jaar op je rekening blijft staan, dan is het normaal dat de nieuwe regels geen gevolgen hebben.
  • Het is een verblijfsperiode dat je met een jaar verlengd. Of die verblijfsperiode nu bekomen is met een Non-immigrant “O-A” of met een Non-immigrant “O” maakt daarbij niets uit. Een jaarverlenging van je verblijfsperiode “O-A” bestaat dus niet.
  • Het is nu toch al meermaals gezegd dat een ziekteverzekering niet van toepassing zal zijn bij jaarverlengingen, enkel bij aanvragen van een Non-immigrant “O-A”. Lijkt me normaal dat er dan ook niet over gesproken wordt.

Voor het aanvragen van een Non-immigrannt “O-A” was de richtdatum Juli, maar zoals ik al eens eerder zei denk ik niet dat ze dat gaan halen. Maar dat kan natuurlijk van ene op de andere dag veranderen.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

1 reactie op “TB Immigration Info Brief 074/19 – Immigratie Rayong – Jaarverlenging”

  1. Leo Th. zegt op

    Zoals RonnyLatYa terecht én niet voor de eerste keer opmerkt is er bij een jaarverlenging van de verblijfsstatus geen sprake van dat immigratie naar een eventuele ziektekostenverzekering informeert. Waarom Sjaakie daar een opmerking over maakt is dan ook niet van toepassing of belang. In het voorgaande verhaal van de Inquisiteur (Een farang in Isaan 4) vertelt hij dat hij zelf opdraait voor zijn ziektekosten omdat hij wegens uitsluitingen geen verzekering kan afsluiten. Hij zal beslist niet de enige zijn, vermoed zelfs dat veel buitenlanders in Thailand in de zelfde positie verkeren. Bij tijd en wijle verschijnen er berichten, o.a. ook op Thailandblog, dat de Thaise overheid zou wensen dat farangs zich wel verzekeren en sommigen verspreiden vervolgens het gerucht dat wellicht in de toekomst een verzekering een vereiste zou worden om een jaarverlenging te verkrijgen. Dat zou desastreuze gevolgen hebben want de huidige trend is dat verzekeringsmaatschappijen je niet accepteren als klant wanneer je al aan een kwaal lijdt of zelfs wanneer je al een bepaalde leeftijd hebt bereikt. Maar ik kan mij niet voorstellen dat de Thaise overheid hiertoe zou besluiten zonder de mogelijkheid te scheppen om ook voor farangs, die soms al jarenlang in Thailand wonen, tegen een aanvaardbare prijs een basis ziektekostenverzekering af te kunnen sluiten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website