Melding: Willy

Betreft: Borderrun Phu Nam Ron

Ter info. Dit is een vervolg op een eerdere lezersvraag : “Visum voor Thailand: Visarun doen, hoe kan dat het beste vanuit Hua Hin?”

Visum voor Thailand: Visarun doen, hoe kan dat het beste vanuit Hua Hin?

Heel erg bedankt voor je info over de “Stamprun”, Ronny!

Geen visa nodig voor de “Stamprun”… Ik heb dus, voor alle info, een non-immigrant “O” visa, multiple entry. Daarmee moet je na 90 dagen het land uit om opnieuw een 90 dagen stempel te krijgen…

Ik nam de minivan van 12goAsia vanuit Makkasan Airport link station. (geboekt via internet) Helemaal naar links gaan, als je je ticket hebt gerevalideerd. Indien je het niet vindt: vragen naar de minivan van 12GoAsia. Er staan ook plaatjes met 12GoAsia… Naar roltrap gaan en naar beneden. Naar overdekte parkeerruimte. Daar wachten de mensen van 12GoAsia je op bij de minivan (400 baht ongeveer…)

Ik zat zowel bij heen- als terugreis helemaal alleen! Komt toe op 100 meter van de River Kwai Bridge. Had 3 dagen geboekt in Bamboo House resort op 200 m van de Brug… Op de rivier, grote kamer op vlot. Prachtig zicht!!!! Ontbijt incl. voor 1800 baht. Airco, frigo, warmwaterkan, TV…De bamboohutjes voor slechts 800 baht of zo… Maar dus niet OP de rivier. Op 50 meter ervan.. Ook met ontbijt. De hutjes nu via booking.com in promotie: 390 baht of zo… (Je kan het ook allemaal in 1 dag…)

Ik nam dus de bus, diezelfde dag nog, vanuit busstation Chantanaburi ( vanuit mijn hotel met tuktuk 100 baht) naar de grens met Myanmar, dorpje “Pu baan Ron” of zo genaamd… voor 50 baht. Ik denk dat het rond 15 u. was dat ik vertrok…. Als je gewoon in het busstation vraagt naar de bus voor visarun in Myanmar weet iedereen je te vertellen welke bus je moet nemen…Daar aangekomen moest ik 150 m lopen op de weg naar een klein loketje. Daar 960 baht betaald. De loketman-“bediende”, vult documentje (arrival en departure card) in, dat ik daarna teken en waar ik ook mijn adres in Thailand invul.Dan een 40 tal minuten wachten op de bus…

Dan naar loketje van de Thaise grenspolitie: hier stempeltjes in paspoort en dan met de minibus de Thaise grens oversteken.Duurt 20-30 minuten ongeveer. Op Myanmar grondgebied gaat de chauffeur of zijn mede begeleider naar de Myanmar grenspolitie en komt terug na 5 minuten met mijn pas.Dan nog es 20-30 minuten met dezelfde busmaatschappij ( er is er maar 1…) terug naar Thailand. voor 50 baht. Daar opnieuw bus genomen naar Kanchanaburi. Laatste bus terug om 17 u. Liever bus nemen van 15 of 16 u. Want de laatste zat overvol Thais… Ofwel moet je, zoals ik, louter intuïtief, vroeg in de laatste bus gaan zitten. Dan heb je sowieso een zitje…

Ik boekte dus 3 dagen omdat ik de Brug nog eens wilde bezoeken evenals de 2 War musea en 1 van De War kerkhoven. Indrukwekkend hoor! Tragisch fotoverhaal. Waartoe oorlog allemaal leidt!

Dan wilde ik ook tijdens mijn driedaagse de “Erawan Waterfalls” bezoeken! Super !!!!! Echt een aanrader! 300 baht inkom. Bus naar Erawan Waterfalls vanuit Kanchanaburi Bus Station (eerste bus links), maar ERAWAN staat op de voorruit, bovenaan. Voor 50 baht. (1.5 – 2 u rijden) met mooie kiekjes!!!

Bus terug: 50 baht.

Supermooie uitstap! Zeker volhouden en klimmen naar de hoogste waterval 7th Level 1700 m. of zo…

Tot 3 dagen nadien voel je het nog in je niet-geoefende spieren, hoewel ik veel stap…Alles perfect en vlot verlopen…

Met grote dank aan Ronny LatYa voor de Visa – en Stamp Run!

Willy


Reactie RonnyLatYa

Bedankt om te laten weten hoe het uiteindelijk allemaal verlopen is. Zou men meer moeten doen na een vraag.

Phu Nam Ron vond ik vroeger ook steeds een goede plaats om een “Borderrun” te maken. Vrij rustig en je spaart ook een visumsticker/stempel (Myanmar) uit. Scheelt toch weer een pagina in je paspoort.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel /www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Info brief 064/19 – Borderrun Phu Nam Ron”

  1. Foefie zegt op

    Hallo. Als ik het goed lees … ben je eerst naar bangkok gereisd ? Waarom ? Je kan rechtstreeks van hua – in naar kanchanaburi met de minivan . Groeten uit muang kan .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website