Beste Ronny,

Ik heb een non immigrant O multiple entry visa voor 1 jaar. Ik ga naar Immigration voor mijn 90 dagen stempel en daar zegt men dat ik met deze visa na 90 dagen het land moet verlaten. Ik krijg daar dus GEEN 90 dagen stempel. Bij het opnieuw binnenkomen zou ik dan opnieuw 90 dagen krijgen. Ik moet dus een “visarun” doen.

Kan er mij iemand zeggen hoe ik dat het beste doe vanuit Hua Hin naar Myanmar? Wat is het vlotste en gemakkelijkste? Krijg ik dan, omdat het niet per vliegtuig is 30 of maar 15 dagen stempel?

Alvast bedankt voor uw antwoorden.

Groet,

Willy (BE)


Beste Willy,

Als je een Non-immigrant “O” Multiple entry visum hebt, dan krijg je bij binnenkomst een verblijfsperiode van maximum 90 dagen.

Ofwel verleng je vervolgens die verblijfsperiode met een jaar via je lokaal immigratiekantoor en dan zal je aan voorwaarden moeten voldoen, of je maakt een “Borderrun” om een nieuwe verblijfsperiode van 90 dagen te bekomen.

Bij een nieuwe binnenkomst bekom je steeds een verblijfsperiode die in overeenstemming is met het visum dat je bezit. In uw geval is dat 90 dagen. 30 dagen zal je enkel bekomen als je binnen komt op basis van “Visa Exemption” en dat is in uw geval niet van toepassing want je hebt een visum. 15 dagen “Visa Exemption” is al 2 jaar afgeschaft. Het is nu steeds 30 dagen “Visa Exemption”.

Wat “Borderruns” betreft denk ik dat vanuit Hua Hin het best Ranong of Phu Nam Ron (Kanchanaburi) kan gebruikt worden.

Ik gebruikte vroeger altijd Phu Nam Ron (Kanchanaburi) en was daar best tevreden over. In pakweg een uurtje ben je klaar. Ranong heb ik geen ervaring mee, maar lezers misschien wel.

Lees ook volgende :

TB Immigration Info Brief 022/19 – Het Thaise visum (7) – Het Non-immigrant “O” visum (1/2) https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-022-19-het-thaise-visum-7-het-non-immigrant-o-visum-1-2/

TB Immigration Info brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

TB Immigration Info Brief 024/19 – Het Thaise visum (8) – Het Non-immigrant “O” visum (2/2)

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Visum voor Thailand: Visarun doen, hoe kan dat het beste vanuit Hua Hin?”

 1. ranongbootje zegt op

  Vanuit Ranong moet je tenminste met een bootje overvaren naar een Burmees eiland. Zoals vrijwel altijd: leer engels en lees thaivisa.com, op de relevante forumtak staat vrijwel altijd wel de tamelijk recente hoe-en-wat. Als ik me goed herinner is toch tenminste 2 nachtjes HTL aldaar nodig en de grenstrip ertussenin. Om vanaf HHin naar Ranong te geraken is verder niet heel erg simpel, de snelbussen uit BKK snellen er dus langs. Maar vanaf daar naar achter Kan-buri is evenmin erg simpel, zeker niet als te niet gewend bent om zelfstandig foor Th te reizen. Vraag beter eerst eens na of er vanaf het toch door vele farang bewoonde HHin niet van die grens-pendelbusjes aan verhoogde farang-rpijs rijden.

 2. Willy Bécu zegt op

  Super bedankt, Ronny!!!!!

 3. Jan zegt op

  Misschien heb je hier wat aan:

  Goedkoop naar Kuala Lumpur

  https://www.airasia.com/th/en/press-releases/airasia-unveils-kuala-lumpur-hua-hin.page

 4. Willy Bécu zegt op

  Hallo! Ik heb nog een cruciaal vraagje: Als ik vanuit Kanchananaburi een visarun doe. Heb ik dan op voorhand een visa nodig voor Myanmar? Men zegt me dat ik zelfs niet op Myanmar grondgebied moet komen, dat ik de stempel in mijn paspoort krijg vanop nomansland. Klopt dat? Want als dat niet zo is, moet ik naar Myanmar Embassy in BKK. Heen en weer… Ik belde vrijdagmorgen, na 9 u. al 3 keer naar die Myanmar Embassy en kreeg daar niemand aan de lijn. Ik heb reeds bus besteld naar Kanchanaburi voor nu dinsdag…
  Bedankt voor jullie antwoord!
  Willy

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, je hebt geen visum voor Myanmar nodig als je een “borderrun” uitvoert in Phu Nam Ron.
   Je gaat wel even Myanmar in voor in/out stempel, maar een visum is niet nodig hiervoor.
   Het dorpje waar de immigratiepost van Myanmar is gevestigd noemt Htee Kee.

   Er gaan bussen van Kanchanaburi busstation naar Phu Nam Ron. Daar is de Thaise immigratiepost gevestigd. Dat is pakweg 60 km van Kanchanaburi.
   In Phu Nam Ron en voor de Thaise paspoortcontrole is een reisbureautje. (Stond vroeger na de paspoortcontrole maar ik heb vernomen dat ze nu voor de paspoortcontrole staan.)
   Ga daar naar toe en zeg dat het voor een “borderrun” is. Die regelen alles en zeggen wat je moet doen.
   Kort uitgelegd gaat het als volgt.
   Ja gaat naar dat kantoortje en betaald 950 Baht (meen ik me te herinneren). Ze zullen dan ook een nieuwe TM6 voor je invullen die je nodig hebt bij terug binnenkomst.
   Vervolgens ga je met je paspoort langs immigratie en bekomt je een “Departure” stempel.
   Je gaat verder en daar moet je even wachten. (Die mensen van het kantoortje zullen wel zeggen waar)
   De man van dat kantoortje zal dan je paspoort nemen en als er voldoende volk is vertrek je met de wagen naar het immigratiekantoor Htee Kee. Rit duurt een 5-tal minuten. Daar zal de man met je paspoort naar het immigratiekantoor gaan. Ondertussen kan je in de wagen wachten, of even op de markt rondlopen. Na een 5- tal minuten komt de man terug met je afgestempelde paspoort (in/out stempel Myanmar). Het paspoort krijg je dan terug en hij rijdt terug naar de immigratiepost van Thailand. Je gaat met je paspoort door immigratie en je krijgt dan je nieuwe verblijfsperiode. 90 dagen in uw geval. Bus op en terug richting Kanchanaburi. Ken de bus uren niet, maar ik dacht dat er wel elk uur een bus terug is naar Kanchanaburi.

   Vanuit Hua Hin zijn er ook visakantoortjes die rechtstreeks naar Phu Nam Ron rijdend dacht ik. Moet je lokaal eens navragen. Je hoeft dan niet eerst naar Kanchanaburi.

   Je moet ook maar eens via Google zoeken met “Borderun Phu Nam Ron”. Kan je genoeg verhalen lezen van “borderunners” die Phu Nam Ron gebruiken.

   • RonnyLatYa zegt op

    “Je gaat naar dat kantoortje en betaalt 950 Baht (meen ik me te herinneren). Ze zullen dan ook een nieuwe TM6 – Arrival/Departure card voor je invullen die je nodig hebt bij terug binnenkomst.
    Vervolgens ga je met je paspoort langs immigratie en bekom je een “Departure” stempel.”

 5. Willy Bécu zegt op

  Nogmaals SUPER bedankt, Ronny!!!!!
  Grtjs,
  Willy


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website