Melding: Ko

Betreft: Immigration Hua Hin

Gister (14 mei) Hua Hin Immigration, Visa extension op basis van retirement voor 1 jaar. In de nieuwe locatie van de office. Beetje onduidelijk dat je meteen de trap op moet naar boven. Ik was om 08.45 uur blijkbaar de eerste en enige. Eerst melden aan een soort intake balie die paspoort en formulieren controleert. Pas daarna krijg je een volgnummer voor 1 van de balies.

Na mij meer mensen, die krijgen dan weer een letter bonnetje voor de beurt bij de intake balie. Papieren die ik nodig had:

 • Kopie van iedere bedrukte pagina paspoort (volstaat voor mij).
 • Paspoort
 • 1900 thb

Om 09.00 stond ik weer buiten met de verlenging. Nieuwe office ligt redelijk ver buiten de stad. Keurig verzorgd en lekker koel, voldoende parkeerplaats.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de melding Ko.

Wat te leveren papieren betreft. Dus o.a. geen :

– Aanvraagformulier TM7

– TM6

– Bewijs adres

– …

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “TB Immigration Info Brief 059/19 – Immigration Hua Hin – Jaarverlenging”

 1. Amel zegt op

  Ik ben ook geweest bij de nieuwe immigratie voor m’n retirementvisum. De genoemde formulieren waren wel nodig maar werden door de medewerker aan de genoemde intakebalie voor me ingevuld.
  De afstand naar immigratie is vanaf het strand 8 km dus wat is ver (ps voor mij persoonlijk is het 500 meter 🙂

 2. Teunis zegt op

  Dus ook geen bewijs van financiële middelen voor een jaarverlenging ? Nu snap ik er niets meer van, wanneer wordt dit wel gevraagd dan ?

 3. fred zegt op

  Beetje vaag. Blijkbaar moet men in Hua Hin geen bewijs van inkomen nog bankboekje hebben voor een verlenging.Alleen je paspoort en fotocopies ervan.

  • Wil zegt op

   Beste Fred, je hebt ook in Hua Hin een bewijs van inkomen nodig, hetzij een ondersteunigs brief van de Ambassade of een bankboekje met daarop 800.000 Bath en natuurlijk de papieren van de bank die daar bij horen. Ook moet je alle andere papieren die voor een jaarverlenging nodig zijn kunnen overleggen. Wij zijn op 14 mei naar Immigration in Hua Hin geweest, en moesten ook aantonen waar wij woonde middels een plattegrond. Ik weet niet hoe Ko erbij komt dat dit niet allemaal nodig is.

 4. Ko zegt op

  Uiteraard visumondersteuningsbrief nodig (stond ook in de tekst, blijkbaar weggevallen.) Aanvraagformulier ook, leek me zo logisch dat het ik het niet vermeld heb. Rest is door Immigration in mijn paspoort vastgeniet, dus copie van die pagina volstond.

 5. RonnyLatYa zegt op

  In het originele bericht stond ook :
  “Visum ondersteuningsbrief NL ambassade ( volstaat voor mij)”

  Dit is blijkbaar verloren gegaan tijdens het kopiëren.

  Het moet dus zijn
  “Papieren die ik nodig had :
  – Copie van iedere bedrukte pagina paspoort
  – Visum ondersteuningsbrief NL ambassade ( volstaat voor mij)
  – Paspoort
  – 1900 thb”

 6. HarryN zegt op

  Positief verhaal van KO alleen is niet duidelijk of het hier ging om de B.800.000,– of de visumondersteuningsbrief en of deze nu wel of niet gevraagd werd.
  Ik kan het mij haast niet voorstellen want 1 jaar geleden was het eerste dat de ambtenaar tussen de papieren uitnam de visumondersteuningsbrief.
  Ik hoop dat andere reageerders die een immigration bureau bezoeken voor verlenging dit duidelijk aangeven.

  Overigens weer prima werk van de ambassade wat betreft mijn visumondersteunings brief. Binnen 4 dagen weer retour

  Ik ga 3 juni voor verlenging en zal indien ik het niet vergeet ook melden hoe het gegaan is.

 7. Peter zegt op

  Was afgelopen woensdag bij de immigratie van Nongkhai, om mij te melden voor mijn drie maanden report, uiterst vriendelijk geholpen trouwens door een vrouwelijk officier, was in 5 minuten gepiept, toen ik haar vroeg of het al bekend was wat er allemaal gaat veranderen voor het retriment visa, kreeg het antwoord, dat je de verklaring van de bank niet van de afgelopen 3 maanden, maar de afgelopen 6 maanden moet aantonen, zij vertelde ook nog dat ik een foto moet inleveren van de voordeur met mij erop van het huis waar in je woont,daar staat het huisnummer op, die ze willen zien, had ook nog gevraagd over een eventuele ziektekostenverzekering of die er moet zijn, daar was haar niks van bekend, ook niet wat het banksaldo betreft drie maanden voor de aanvraag en daarna drie maanden daarna, denk dat ik maar de tijd er voorneemt om mijn volgende retriment visa aanvraag in te dienen,

  • Ger-Korat zegt op

   Musschien kun je de volgende keer beter je informatie vragen aan degene welke het betreft, in dat geval degene welke gaat over verlengingen. Krijg je misschien wat juistere informatie. Ieder heeft zijn eigen taakgebied en functie in de meeste kantoren dus daarom.

 8. wijnschenk zegt op

  was daar ook voor eerste keer.
  Voor verlenging een maand .
  Hoop laatste keer ga nu retirement visa regelen.
  beetje raar was dat ik voor 500 bath in een kantoortje beetje achteraf moest betalen voor paper check.???
  was niet iemand i n uniform liep even heen en weer klaar.
  Corruptie???


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website