Melding: Christiaan

Betreft: Immigratie Samut Sakhon

90 dagen melding in Samut Sakhon. Ben vandaag naar het immigratiekantoor van Samut Sakhon geweest voor mijn 90 dagen melding. Had mijn bankboekje voor alle zekerheid meegenomen, je weet maar nooit. Ik heb mijn paspoort en het vorige 90 dagen briefje afgegeven en na 3 minuten werd mijn paspoort samen met het briefje voor de volgende 90 dagen aan mij overhandigd. Er werd niet naar mijn bankboekje gevraagd en er zijn geen andere vragen gesteld.

Alles was gewoon zoals vroegere keren, en zoals gewoonlijk stond ik na 5 minuten weer buiten.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor het melden.

De 90 dagen melding op zich is natuurlijk iets eenvoudigs en er wordt ook steeds minder papierwerk gevraagd. Veel interessanter om volgen is of er ter gelegenheid van die 90 dagen melding ook een controle van het bankboekje gebeurde. In Samut Sakhon dus (nog) niet. Daar kunnen natuurlijk allerlei redenen voor zijn.

1. De nieuwe regels zijn pas ingegaan op 1 maart. De eerste drie maanden zijn pas voorbij op 1 juni. Wat natuurlijk niet wil zeggen dat men niet vroeger kan gecontroleerd worden.

2. De aanvraag voor jaarverlenging dateert van voor 1 maart en dus val je nog onder de vorige regeling.

3. Uw immigratiekantoor past de nieuwe regels (nog) niet toe.

4. Uw immigratiekantoor past een andere manier van controleren toe. Dat hoeft niet verplicht ter gelegenheid van een 90 dagen melding te gebeuren. Dat is een keuze van het immigratiekantoor zelf.

5. Men is het vergeten te vragen….

6. …..

Ik ben het wel met je eens om, als je een bankbedrag gebruikte bij uw verlenging, het bankboekje mee te nemen. Dat is een kleine moeite. Laat het dan wel eerst eens up-daten bij een ATM (of waar die mogelijkheid beschikbaar is). Zorg er dan wel voor dat alle transacties zichtbaar zijn in het boekje. Bij langdurig niet updaten krijg je enkel een + en – totaalbedrag te zien van een bepaalde periode. Er is dan niet uit af te leiden of men al dan niet onder een bepaald bedrag is geweest. Moet je toch weer naar de bank voor een uitprint van alle transacties.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website