Melding  Sietse

Betreft: Immigration Hua Hin

Vandaag mijn 90 dagen gedaan in Hua Hin en daar gevraagd of het geld nu 2 of 3 maanden voor de nieuwe visa moest staan antwoord 3 maanden in Hua Hin.


Reactie RonnyLatYa

Bedank voor de melding.

Het is niet zoals voorzien in de nieuwe regels, maar als Hua Hin dat eist kan je er maar beter rekening mee houden. De zoveelste versie op het toepassen van de nieuwe regels

Dat wil zeggen dat je al minstens 6 maand niet aan dat bedrag mag komen. In het slechte geval zelfs 7 maand als ze een “Under consideration” stempel gebruiken.

Succes ermee.

Ter info. Het is niet voor een nieuwe visa, maar voor een nieuwe jaarverlenging.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “TB Immigration Info Brief 051/19 – Immigration Hua Hin – Bankbedrag”

 1. Yan zegt op

  Zo zien we nog maar eens dat er absoluut geen éénsluidendheid bestaat en dat ieder “Immigration”-bureautje haar eigen regeltjes naar eigen goeddunken invult. Wetende dat Thailand 67 provincies telt, hoe kunnen we dan hier nog aan uit geraken? Het NCPO (National Comittee for peace and order) waarvan de toonaangevenden ook voorbeelden bleken te zijn van onterecht verworven fortuinen gaat dit evenmin oplossen. In de laatste 10 jaar is de chaos enkel maar groter geworden…En…zoals het er nu aan toe gaat lijkt het dat er geen nakende verbetering in zicht is…integendeel. Met oprechte dank overigens aan Ronny die dit allemaal tracht te kanaliseren.

 2. Sjaakie zegt op

  Rayong in maart jl. en nogmaals april 2019, precies hetzelfde, ga d’r maar aan staan, 3 maanden voor de aanvraag tot jaarverlenging 800.000 op de bank.
  Sterker nog, voor iemand met 800.000 op een bankrekening zou er verder helemaal niets verandert zijn, dus er werd ook niet gesproken over de 3 maanden na verkregen verlenging saldo aldus handhaven en ook niet over het daarna op de bankrekening laten staan van de 400.000 tot weer naar 800.000 verhogen 3 maanden voor de aanvraag tot jaarverlenging.
  Beste lijkt mij op safe te spelen totdat er meer vastigheid is, dus 800.00 op de bank 3 maanden voor jaarverlenging + 3 maanden na jaarverlenging en dan, zo nodig, saldo naar minimaal 400.000 voor 4 maanden.
  Sjaakie

 3. Sjaakie zegt op

  Verschrijving, 800.00 moet uiteraard 800.000 zijn.

  • sjaakie zegt op

   Marc965, door de bomen zien we het bos niet meer + veel schaduw van andere bomen, dat maakt het tot een ondoordringbaar oerwoud.
   De dame van immigration heeft je dus verteld hoe de nieuwe regel luidt, heeft ze ook verhaald over de minimaal 400.000 regel na de 3 maanden?
   Zie mijn advies hierboven, vaar op safe.
   Sjaakie

  • sjaakie zegt op

   Waar ik hierboven schrijf 4 maanden moet uiteraard 6 maanden zijn.
   Sjaakie

 4. marc965 zegt op

  Hoeveel gekker moet het dan nu nog worden!?
  Ik ben verleden week voor mijn 90 dagen verlenging geweest in Bluport – Hua hin (immigration) waar ik nog eens uitdrukkelijk gevraagd heb naar de veranderingen met betrekking van het bankbedrag voor de jaar verlenging .
  En daar vertelde de dame van het immigration kantoor mij (2 maand voor en 3 maand na)…wie is nu met wie zijn …….. aan het rammelen !?.
  Mss moeten deze pieten van immigration maar een rekening openen waar we dan ons geld moeten opstorten voor de rest van het jaar, waar halen die eigenlijk het recht om ons geld dood te verklaren voor maanden!?
  Het geeft mij een gevoel alsof mijn geld geconfisquerd wordt, een groot woord , maar toch. als ze graag oplichters willen pakken moeten ze dat maar op een andere manier doen maar niet door mijn geld te blokkeren. en dat is wat ik er van vindt.
  Als alles hier verkocht is bol ik het hier af en zet hier nooit nog een voet binnen in dit meer dan overdreven regel land wat betreft gepensioneerde.
  voila, dat is dus mijn ervaring met het immigration kantoor in Hua hin. benieuwd wat de volgende te melden heeft? ik stap een van de dagen nog wel eens binnen op hun hoofdkantoor voor het volgende verhaal..ik laat in elk geval niet met mijn voeten rammelen door deze …. hier.

  • Renévan zegt op

   Er is niemand die u verplicht 800000 thb op een rekening te zetten, dat is uw vrije keus. Ik woon inmiddels 11 jaar in Thailand en ik heb de keus gemaakt om 800000 thb op een flexible fixed account te zetten, wat er inmiddels al 11 jaar staat. Hier krijg ik in ieder geval nog rente, en de belasting die ik over de rente betaal (15%) krijg ik ieder jaar terug via mijn belasting aangifte. Mocht ik eerder overlijden dan mijn Thaise vrouw dan is dat een leuk extraatje voor haar.

   • Yan zegt op

    Een “fixed account” wordt niet overal aanvaard…Let er maar mee op.

   • Wil zegt op

    Beste Renévan, ook wij, doen het op de zelfde manier als u doet, en ook wij hebben nog nooit enig commentaar gehad bij Immigration. Ook wij krijgen ieder jaar de betaalde rente via de belastingaangifte weer netjes terug gestort. Volgens ons is dit de beste methode, en hoef je niet telkens naar Bangkok voor een verklaring van de Ambassade.

  • Wim de Visser zegt op

   Mee eens.
   Ik heb eerder in een andere post ook al gesteld dat die THB 800.000 volgens mij in eerste instantie was bedoeld voor calamiteiten en zo te voorkomen dat Thailand daarvoor opdraait. Vind ik ook logisch.
   Maar wat ze nu doen is dat “calamiteitengeld” feitelijk voor een groot deel van het jaar helemaal blokkeren en voor het andere jaardeel de helft daarvan ten behoeve van een extension of stay voor het volgende jaar.
   Dan is het dus geen calamiteitengeld meer maar een ordinair douceurtje voor de banken.
   Ik vind dat wel apart.

   Het lijkt me echter niet geconfisqueerd want dan ben je het echt kwijt en dat is niet zo als je Thailand eenmaal permanent verlaat.

 5. Sjaakie zegt op

  Ik heb nog deze gedachte, misschien dat Immi pas volop met de wijzigingen opdraaft als je komt voor je jaarverlenging, je dan duidelijk maken dat er veranderingen zijn, welke en dat die ingaan vanaf je nieuwe jaarverlenging. Misschien maken we ons wat ongeruster dan nodig is?? Duidelijk, prettig is dit troebele water niet.
  Ben benieuwd naar degenen die de komende tijd voor een jaarverlenging gaan, worden die dan onderwezen in de nieuwe regels en ook uitgelegd wanneer de controle momenten zijn voor de eisen?
  Sjaakie


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website