Melder: RonnyLatYa

Even iets in herinnering brengen voor zover dat nog nodig mocht zijn.

Het zal al wel geweten zijn dat vorig jaar (oktober 21) de verzekeringseis voor het bekomen van een Non-immigrant O-A visum werd opgetrokken van 40 000/400 000 Baht Out/In patiënt naar een algemene dekking van 100 000 Dollar of 3000 000 Baht.

“Statement/certificate of Health insurance confirming that applicant’s insurance covering the length of stay in Thailand with no less than 100,000 USD or 3,000,000 THB for overall medical coverage. (must be specifically mentioned). Apllicant may consider buying a Thai health insurance online at longstay.tgia.org. Foreign Insurance Certificate Form (PDF) completed by insurance company”

https://hague.thaiembassy.org/th/page/76475-non-immigrant-visa-o-a-(long-stay)

Echter voor het verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A visum werd de verzekeringseis van 40 000/400 000 Baht Out/In patiënt meestal behouden, zodat iedereen de kans kreeg zich aan de nieuwe eisen aan te passen. Al zijn er ook immigratiekantoren die meteen voor het verlengen die hogere verzekeringseis al toepaste.

In principe is nu ook vanaf 1 september 22, bijna een jaar na het optrekken van die verzekeringseis, de 40 000/400 000 Baht Out/In patiënt definitief voorbij. Zowel voor aanvraag van het O-A visum als voor de verlenging van de verblijfsperiode bekomen met een O-A visum is het dan 100 000 Dollar of 3000 000 Baht.

https://longstay.tgia.org/guidelineoa

De verzekering moet ook de volledige jaarverlenging dekken. Indien dit niet het geval is zal de verlenging ook maar de gedekte verzekeringsperiode bedragen.

Hou daar dus rekening mee, voor zover dit in je immigratiekantoor al niet werd toegepast.

Neem anders tijdig de nodige info hierover in je lokaal immigratiekantoor zodat je op de dag van aanvraag niet voor voldongen feiten wordt gesteld. Het is uiteindelijk ook je immigratiekantoor die nog altijd kan beslissen om al dan niet tijdelijk van die eisen afwijken.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

10 reacties op “TB Immigration Info Brief 047/22: Verlenging voor O-A visum houders – Verzekering”

 1. Mattheus zegt op

  Geldt dit ook voor aanvraag long stay visa in Thailand?

  • RonnyLatYa zegt op

   Het gaat over een Non-immigrant O-A visum en dat is een Long Stay visum.

   Het gaat over het aanvragen van een Non-immigrant O-A visum in een ambassade en over een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A visum………….

   Een Non-immigrant O-A visum kan je in Thailand niet aanvragen. Enkel in een ambassade.
   In Thailand kan je wel een jaarverlenging bekomen van een verblijfsperiode die bekomen met een Non-immigrant O-A visum en dan is een verzekering nodig.

   En voor de zoveelste keer ….. het gaat over NON-IMMIGRANT O-A en de verblijfsperiode die je ermee bekomt en niet over een NON-IMMIGRANT O of gelijk welk ander visum

 2. Hans zegt op

  Ronny, je deskundig advies wordt enorm gewaardeerd en je posting heeft me wakker geschud. Ik moet voor mijn verlenging op 21/9 naar immigratie en heb reeds mijn verzekeringsbewijs van 400.000 in/40.000 out. Dit omdat de verzekeringsmaatschappij dacht dat die verzekering van 3 miljoen Baht nog niet geofficialiseerd is (in accordance with the cabinet resolution). Men spreekt overal dat het in voege treedt ‘approximately 1/9/2022’, maar ik vind nergens terug dat het ondertussen bij wet van kracht is. Uiteraard zijn mijn bronnen niet van de officiele instanties, maar wat ik terugvindt op diverse websites. Maar jij weet ongetwijfeld wel waar te zoeken om terug te vinden dat de 3 miljoen-regel al in voege is. En zoals je zegt, bij twijfel kan ik nog steeds informatie gaan inwinnen bij de immigratiedienst, maar die drempelvrees ligt er toch altijd zo hoog.
  Dank bij voorbaat,
  Hans

 3. Ronald zegt op

  Is de regel voor immigratie visa O nu ook opgetrokken ? Of is dit nog niet van toepassing ?

  • RonnyLatYa zegt op

   Staat er dan iets over een Non-immigrant O?

   Het gaat over NON-IMMIGRANT O-A en de verblijfsperiode die je ermee bekomt en niet over een NON-IMMIGRANT O of gelijk welk ander visum….

 4. Kees 2 zegt op

  Ik zie in- en outpatient niet expliciet genoemd.
  Moeten beide voor100.000 USD gedekt zijn?

  • RonnyLatYa zegt op

   Er staat een “overall medical coverage” dus er wordt geen rekening meer mee gehouden met de in/out patient dekking

 5. Sandor zegt op

  Hoe zit dit als je een extended Marrige visa aanvraagd en nog geen 50 jaar bent?

  • RonnyLatYa zegt op

   Als je nog geen 50 jaar bent komt je sowieso niet voor een Non-immigrant O-A in aanmerking.

   Een Non-immigrant O-A visum aanvragen kan enkel als Retired.

   Je kan de verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A verlengen als Retired en dan is de verzekeringseis van toepassing.
   Je kan de verblijfsperiode bekomen meteen Non-immigrant O-A verlengen als Thai Married/Thai child maar dan zijn de verzekeringseisen niet meer van toepassing.

 6. RonnyLatYa zegt op

  Het kan zijn dat de immigratiekantoren 1 oktober als richtdatum nemen i.p.v. 1 september.
  Dit dan volgens onderstaande immigratienota.
  https://www.immigration.go.th/wp-content/uploads/2022/02/RTP-Order-No.654-2564.pdf

  Neem dus zeker contact met je lokaal immigratiekantoor als je een verblijfsperiode bekomen met een Non-immigrant O-A gaat verlengen voor een jaar.
  Misschien kan je nog van je lagere dekking gebruik maken als je dit doet voor 1 oktober

  Met dank aan Hans Reubens voor de aanvulling


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website