Melding: Geert

Betreft: Immigration Jomtien

Ik woon sedert twee maanden geregistreerd in Hua Hin. Voorheen Songkhla en Chonburi. Heb reeds vier jaar non immigrant O welke ik ieder verleng op basis van retirement met inkomensattest EreConsul Oostenrijk in Pattaya.

Eergisteren met de ferry van Hua Hin naar Pattaya. 7 dagen trip met booking hotel Soi 7 Jomtien.
Gisteren naar Consulaat Oostenrijk op Pattaya North. Belgen kunnen er hun inkomensattest krijgen tegen betaling van 42 euro. Omgerekend gisteren 1510 baht.

Attest afgehaald en half uur later in Soi 5 Jomtien Immigration. Alle docs ok. 1900 baht betaald. Mag morgen om 14.00 uur verlenging in reispas afhalen. Om 19.00 uur gisteren telefoon van immigratiekantoor Pattaya dat mijn verlenging niet kan gegeven worden omdat ik een adres heb in Hua Hin.

Deze morgen alle docs afgehaald. 1900 baht terug gekregen. Reispas terug. Stond reeds stempel in voor mijn jaarextensie op basis van retirement. Deze werd echter void gestempeld. Volgende week terug naar Hua Hin. Gelukkig heb ik visum tot 7/5.

Wat wil zeggen dat ik nog net twee werkdagen heb om in Hua Hin mijn verlenging opnieuw aan te vragen. Nu maar hopen dat Hua Hin het inkomensattest zal aanvaarden.

Conclusie: Een extensie jaarvisum non immigrant O op basis van inkomensattest kan niet om het even waar aangevraagd worden niettegenstaande dit een verblijfsvergunning is voor het gehele Thaise grondgebied. Aanvraag moet in immigration office waar je je officiele adres hebt. Ik verwees in Pattaya office naar mijn verblijf in een hotel echter, no way.

Next year, zal ik gebruik maken van de 800.000 baht formule.

Follow up…


Reactie RonnyLatYa

Natuurlijk moet je altijd een jaarverlenging aanvragen waar je geregistreerd bent. Heb ik dat ooit anders beweerd dan? Trouwens niet alleen met een inkomstenattest, maar ook als je een bankbedrag zou gebruiken.

Het is dus heel normaal dat ze je zeiden om je aanvraag in te dienen waar je geregistreerd bent met een adres. En dat lijkt me ook normaal.

Voor het verlengen van een toeristenvisum of Visa Exemption ligt dat anders. Dat kan je aanvragen op de plaats waar je op dat moment verblijft.

Of het inkomsten van de Oostenrijkse Consul in Hua Hin aanvaard wordt weet ik niet, maar dat kan best zijn.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Info Brief 044/19 – Immigration Jomtien – Jaarverlenging”

  1. Frans zegt op

    Zoals gemeld in mijn brief-TB info 026/19 heb ik al die jaren mijn extension in Jomtien gedaan. Ook dit jaar daar naar toe getogen, maar na controle van de documenten werd ik naar hun kantoor Sri Racha gestuurd voor afhandelen. Dit omdat ik daar dichterbij woon en het in Jomtien vreselijk druk was met extensions.
    Laat het voor diegenen voor wie het mogelijk van toepassing is duidelijk zijn dat Jomtien probeert de werklast te verminderen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website