Melding: Marcel

Betreft: Immigration Jomtien

Ik ben vandaag 18 april voor mijn 90 dagen geweest in Jomtien, Mijn 90 dagen was tot 20 april maar ik wilde de drukte morgen vermijden met Songkran, vandaar dat ik vandaag ging en het was zeer rustig om 10 uur ‘s morgens, ik stond na 15 minuten terug buiten.

Wat ik nu een beetje raar vind is dat ik tot 16 juli gekregen heb. Dit zijn 90 dagen vanaf vandaag 18 april, dus eigenlijk was ik beter volgende week gegaan als men het toch berekend vanaf de dag dat men binnenkomt en je mag een aantal dagen te laat komen, of zie ik dit verkeerd?


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de melding.

Dat gebeurt bij mij ook dat ze de volgende 90 dagen dagen melding tellen vanaf de meldingsdatum en niet vanaf de 90ste dag.

Als dit bij een verlenging zou gebeuren zou je kunnen zeggen dat je dan enkele dagen verblijf mist door vroeger te gaan of wint door later te gaan.

Maar wat maakt het uit bij een 90 dagen melding. Of je nu deze week gaat of volgende week ? Wat win of verlies je er mee ?

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

22 reacties op “TB Immigration Info Brief 042/19 – Immigration Jomtien – 90 dagen”

 1. Dree zegt op

  90 dagen begint op de dag dat je naar immigratie gaat je mag 2 weken ervoor gaan en 1 week er na maar per dag er na betaal je 500 TBT per dag en 90 dagen is geen verlenging van de vorige datum

  • RonnyLatYa zegt op

   Enkel voor een “Overstay” van de verblijfsperiode geldt de 500 Bath per dag.
   Voor een 90 dagen melding kan je enkel laattijdig zijn. Nooit in “Overstay”, omdat het geen verblijfsperiode betreft.
   Het kost je dus 2000 Baht omdat je te laat bent. Wordt je opgepakt en je hebt geen 90 dagenmelding uitgevoerd is het 4000 Baht.

   “If a foreigner staying in the kingdom over 90 days without notifying the Immigration Bureau or notifying the Immigration Bureau later than the set period, a fine of 2,000.- Baht will be collected. If a foreigner who did not make the notification of staying over 90 days is arrested, he will be fined 4,000.- Baht.”

   https://www.immigration.go.th/content/sv_90day

  • LOUISE zegt op

   In mijn herinnering, was de 90-dagen melding altijd na de datum die op je barcode papiertje stond.
   Dus een week eerder, dan toch 90 dagen na datum op dat briefje.

   Het is dus gewoon zaak op alles een kilo suiker te leggen en het tig maal nakijken, zodat je niet ongewild buiten de lijnen kan treden en daar dus een vergoeding tegenover vindt.

   Na ons 90 dagen bezoek, doe ik altijd in rood op mijn kalender de volgende eind datum. plus een datum 4 a 6 dagen daarvoor, zodat we altijd calamiteiten voor kunnen zijn.

   LOUISE

  • Joost-Buriram zegt op

   Ook dat is bij elke immigratie weer anders, hier in Buriram houden ze de dag aan dat het verlopen is, daar komt dan 90 dagen bij, of je nou 14 dagen eerder of 7 dagen later gaat, maakt hier niets uit.

 2. Bz zegt op

  Hallo RonnyLatya,

  Ter info dat je niet meer naar Immigration hoeft voor de 90 dagen verlenging maar dit tegenwoordig ook kan doen via het Internet http://www.immigration.go.th.
  Wel alleen mogelijk gedurende 15 -8 dagen voor de expiratiedatum.
  Ook op deze manier geldt trouwens dat de nieuwe 90 dagen worden berekend vanaf de datum van aanvraag.

  Mvg. Bz

  • RonnyLatYa zegt op

   Altijd leuk dat lezers me info toesturen.

   Maar “tegenwoordig” is relatief natuurlijk.
   In dit geval staat al sinds 2016 in het Dossier Visum de mogelijkheid om de melding on-line te maken.

   Toch bedankt.

 3. Piet zegt op

  Hij wilde de drukte van de songkran vermijden op 19 april ? Zowiezo zijn ze dan niet open en volgens mij is songkran 13-15 april.

  • RonnyLatYa zegt op

   13-15 april zijn de officiële feestdagen voor Songkhran in Thailand.
   Maar lokaal kan dit ook gevierd worden op 16-17-18-19 april. Hangt van de locatie af.
   Daarom wordt het ook de “7 dangerous days” en niet de “3 dangerous days” genoemd

   Zo viert Pattaya als laatste Songkhran op 19 april. Daarom…

  • Marcel zegt op

   Ik wilde de drukte op de weg voorkomen Piet.

 4. Ruud zegt op

  Ik heb geprobeerd om de 90 dagen melding afgelopen week online te doen. Dit was onmogelijk. Ik kreeg de melding dat ik naar het dichtstbijzijnde immigratie kantoor moest gaan. Bellen met het immigratie kantoor in Bangkok was ook niet mogelijk want er werd niet opgenomen. Wellicht heeft het met de vakantie te maken. Ik wilde alleen maar weten of je nog online je melding kan doen. Dit kan tot 7 dagen voordat de 90 dagen voorbij zijn waar ik nog aan voldeed. Weet iemand of het nog mogelijk is om een online melding te doen?

  • Wim de Visser zegt op

   Het zal niet overal zo zijn dat je niet online de 90 dagen melding kunt doen.
   In Ubon Ratchathani is het mij welgeteld 1 maal gelukt en daarna nooit meer en dat is al een aantal jaar geleden.
   Heb het laatst nog eens geprobeerd en krijg exact dezelfde melding dat ik me bij het dichtstbijzijnde kantoor moet melden.
   Wat dan de reden is dat het hier en daar wel kan en ergens anders weer niet blijft voor mij onduidelijk.

   • Bz zegt op

    Het is online alleen mogelijk tussen de 15 – 07 dagen voor de expiratie datum.
    Het is online dus dan maakt het niet uit waar je bent.

    Mvg. Bz

  • Taruud zegt op

   Op 5 februari 2019 heb ik een 90-dagen melding on-line gedaan. Deze keer verliep het zonder problemen en had ik zelfs binnen een half uur het “approved” binnen per E-mail. Vervolgens vanaf die website het formuliertje printen dat in je paspoort moet. Ik probeer altijd mijn 90-dagen melding on-line te doen, maar van de 15 keren is het nu pas twee keer gelukt. Als het niet lukt, heb je nog tijd genoeg om je 90 dagen melding in persoon te doen bij je immigratie kantoor.

 5. willem zegt op

  Het lijkt me logisch.

  Als je je gemeld hebt dan gaan de nieuwe 90 dagen weer in.

  Je moet je niet voor niets om de 90 dagen melden. Niet om de 92 dagen toch?

  • dirk zegt op

   Ik heb mij na terugkomst in Thailand oktober 2018 netjes gemeld bij immigration in Phetchabun.
   De nodige papieren ingeleverd en na een goed gesprek kon ik voor 1000 Baht automatisch een verlenging voor iedere 90 dagen krijgen.Ik krijg nu per post elke 90 dagen een blauw briefje dat ik in mijn paspoort niet en alles is OK. Ik hoef mij dus niet elke 90 dagen te melden. Perfecte service.

  • RonnyLatYa zegt op

   90 dagen is een referentie dag.
   De melding kan al gebeuren na 75 dagen tot 97 dagen.
   Het hoeft dus niet op de 90ste dag.

   • RonnyLatYa zegt op

    Het is maar wat je een perfecte service noemt als men 1000 Baht aanrekent voor iets dat gratis is.
    Maar als ze er zo 1000 kunnen overtuigen is dat een mooie bron van inkomsten
    Maar goed,doe je voordeel ermee. Je kunt er maar maximum twee gekregen hebben sinds oktober 2018. Kijken of het blijft duren.

    • Lung addie zegt op

     Ja, zo een ‘perfecte service’ heeft wel een andere benaming: ‘actieve corruptie’. Als er volgende week een artikel verschijnt over corruptie in Thailand zijn dit dan wel de eersten om het te veroordelen. Indien het in hun kader past, ja dan noem je het maar een perfecte service. En dan klagen dat het steeds maar moeilijker en moeilijker wordt voor de mensen die doodgewoon de geldende wetgeving willen volgen. Hoe hypocriet moet je daarvoor wel niet zijn?
     Hopelijk krijg je op een dag geen ‘rood stempeltje’ i.p.v. een blauw briefje.

    • theoS zegt op

     Juist en daarom werd ook Big Joke er uit gegooid. Hij wou aan dit en andere soort praktijken een einde maken wat hem dus niet is gelukt. Je zal maar een nieuwe Mercedes of Lamborghini op afbetaling gekocht hebben en je extra inkomsten worden gestopt. Of je Mia Noi wil iets duurs hebben.

 6. Marcel zegt op

  Je hebt inderdaad gelijk Ronny, zover had ik niet nagedacht, toch bedankt voor je reactie en je hebt mij in het verleden telkens goede en juiste raad gegeven vooral in de beginperiode Thailand voor mij, dank hiervoor en welkom terug hier op het blok

 7. dirk zegt op

  Beste Ronny,
  Ik heb zelf gekozen om die 1000 Baht te betalen.
  Ik had dit ook niet hoeven doen maar dan moet ik elke keer naar Immigration toe en dan ben ik in totaliteit meer kwijt.
  Ik heb er inderdaad al 2 gekregen en ga er vanuit dat de volgende ook gewoon worden opgestuurd.

  Lung addie
  Lees mijn bovenstaande uitleg aan Ronny van perfecte service voordat je alweer klaar staat met je oordeel.

  • Han zegt op

   Ik zie hier ook geen corruptie in. Als ze vier keer een formulier per post moeten opsturen maken ze kosten die ze niet zouden maken als je persoonlijk langs komt. Zal in Korat ook eens informeren of ze die service bieden.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website