Melder: Loe

“Hierbij de eisen die gesteld worden bij Immigratie Koh Somui voor het bekomen van een jaarverlenging op basis van Retirement”

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

31 reacties op “TB Immigration Info Brief 040/20:  Jaarverlenging Retirement  – Immigration Koh Samui”

 1. Geert zegt op

  Weet iemand wat je moet doen als je geen huurcontract hebt ?
  Stel dat je vrouw een huis heeft op haar naam en je verblijft gewoon in het huis van je vrouw.

  Gegroet,

  • RonnyLatYa zegt op

   Dit gaat enkel over Koh Samui natuurlijk.
   Maar meestal volstaat een kopie van de Kor Ror 3 in de immigratiekantoren en hoef je niks van huurcontract te tonen.

  • fred zegt op

   Als je een rijbewijs hebt wordt ook dat aanvaard alleszins in Pattaya. Woon je bij uw vrouw dan vraag je een woonattest aan (certificate of residence) ….uw vrouw moet dan verklaren dat je bij haar woont.
   Ik heb dat voorheen paar keren gedaan in Pattaya en dat ging vlot. Ik herinner me het niet meer maar dacht zelfs dat zij geen bewijs van eigendom daarvoor nodig had…gewoon op erewoord kunnen Thais veel bekomen.
   Nu gebruik ik mijn rijbewijs dat ook aanvaard wordt als bewijs van adres

   • RonnyLatYa zegt op

    Niet iedereen heeft een rijbewijs en het wordt zeker niet overal aanvaard als bewijs van adres.

    Certificaat of residence is hier nutteloos want dien je aan te vragen bij immigratie. Zinloos want je bent bij immigratie en bovendien om een Certificaat of Resident te verkrijgen moet je ook je adres bewijzen. Je vrouw dient haar blauwe tabien baan en ID te tonen. Verklaren dat je bij haar woont hoeft ze eigenlijk niet als gehuwde.

    Een bewijs van eigendom is niet nodig. Waar je woont hoeft niet van jou te zijn. Wel een bewijs van adres en dat is de blauwe Tabien Baan.

  • Jochen Schmitz zegt op

   Dan ga je gewoon met je vrouw/vriendin met har blauwe boek (Tabien-Baan) naar de Gemeente war zei het blauwe boek heeft ontvangen en vraagt zei een gele boek op jouw naam. Dit is voor de buitenlanders en wordt zonder problemen verstrekt. Dit is genoeg voor de Immigratie als bewijs voor je woonzit.Ik heb het al 10 jaar.

   • RonnyLatYa zegt op

    Zo eenvoudig als jij het voorstelt zal dat toch niet in alle gemeente gaan.

    Ik heb dat ook van ons adres in Kanchanaburi en ik herinner mij dat dit een heel dossier werd. Maar misschien omdat ik er meteen ook die roze ID kaart bovenop kreeg.

 2. Dre zegt op

  Hallo Geert,

  Als iemand gehuwd is met een Thaise vrouw, gewoon op basis van huwelijk een visum vragen. Simpel toch ?
  Let wel, samen wonen met de vriendin( hoe nobel ook) wordt niet als gehuwd aanzien. Het is A of B hé.

  Groetjes,

  • RonnyLatYa zegt op

   Waar blijven mensen zulke onzin toch vandaan halen.

 3. Gino zegt op

  Beste Geert,
  Indien U een Thais rijbewijs hebt staat op de keerzijde ook Uw adres.
  Dit aanvaard de Immigration ook.
  Groetjes.

 4. sjaakie zegt op

  Je vrouw een TM30 laten invullen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een TM30 moet je altijd leveren. Zie punt 11 op formulier.

   • Renévan zegt op

    Vorig jaar was bij mijn verlenging een TM30 niet nodig daar ik in het systeem zit, een strookje achter in mijn paspoort geniet van een melding een aantal jaren terug was voldoende. Dus ik hoef geen nieuwe TM30 melding te doen bij verlenging.

    • Loe zegt op

     Zo’n strookje ‘’notification of residence’’ zit ook achterin mijn paspoort geniet. Ik heb nog nooit een tm30 melding gedaan bij terugkomst of verlenging van visa.

    • RonnyLatYa zegt op

     Er staat toch nergens dat je een nieuwe melding moet maken. Maar ze moet wel gemaakt zijn en dat is wat er staat op dat formulier

 5. Loe zegt op

  Als aanvulling op de eisen van Samui immigration het volgende:

  Een paar jaar geleden was een gezondheidsverklaring van een dokter voldoende (50 baht)
  Recent werd ingevoerd, dat de verklaring van een ziekenhuis moest komen.
  OK Bandon hospital: wegen, bloeddruk meten, praatje met de dokter (250 baht) no problem.
  Vorige week opnieuw naar Bandon. Extra vereisten: een X-ray en een Covid-19 bloedtest (990 bah)
  Het wordt er niet een oudiger op

 6. Loe zegt op

  Eenvoudiger

  • Renévan zegt op

   Dan niet naar Bandon hospital gaan maar naar Thai International hospital. Bandon hospital wil hier gewoon een slaatje uit slaan. Bij Thai International hospital nog de normale prijs, en geen aanvullend onderzoek waar immigratie niet om vraagt.
   Bij de jaarlijkse verlenging neem ik altijd alleen een kopie van het blauwe boekje mee, er is nog nooit naar een huurcontract gevraagd.
   Ik had trouwens verwacht dat er wel gevraagd zou worden om bankgegevens van een heel jaar (indien gekozen voor de 800000 Thb optie) om te controleren of er aan de nieuwe regels is voldaan. Maar dat lees ik niet in de eisen, ik ben in augustus aan de beurt en ga voor die tijd langs om te vragen of de eisen nog hetzelfde zijn.
   Nog even ter aanvulling, een verlenging aanvragen op Samui kan slechts 10 dagen voor de verval datum. Of dit moet inmiddels gewijzigd zijn.

   • Loe zegt op

    Ik hoop voor je, dat Thai International nog de oude regel hanteert in augustus, maar zou er niet op rekenenen, als je ziet wat voor bizarre regels de overheid hanteert in Thailand momenteel.

    Bij 800.000 op de bank hoef je geen bankgegevens van een heel jaar te tonen. Alleen een brief van de bank en een statement.

    Ik had gekozen voor een ambassadebrief met inkomens verklaring en dan willen ze kopieën van
    alle pagina’s uit je bankboekje.

    • Renévan zegt op

     Zover ik weet zijn er in Thailand maar twee immigratie kantoren waar ze voor verlenging een certificate of health willen zien, daar van is Samui er één van. Dit is dus weer iets dat ze zelf verzonnen hebben. Op de Facebook page Samui community pinboard werd er door lezers vermeld dat Bandon hospital iets nieuws had verzonnen en dat dit bij Thai international hospital niet zo is. Het duurder maken van het certificate komt dus niet van immigratie maar van het Bandon hospital.

     • Loe zegt op

      Kan wel zijn, maar Thais zijn copycats . Ik ben bang dat ze bij Thai International de kunst wel zullen afkijken. Ik hoor graag of de oude situatie in augustus nog bestaat. Mijn vrouw (NL) moet in December weer voor haar retirement visa.

    • HarryN zegt op

     Loe, dit geeft maar weer eens aan dat ieder kantoor z’n eigen voorschriften heeft of extra zaken verzint. Ben 1 juni bij immigration Huahin geweest met inkomens verklaring. Er werd totaal niet gevraagd naar kopieen uit mn bankboekje.

 7. JJ zegt op

  Wat een lijst!!
  STM2, Google MAP, drawing map, medical certificate? Allemaal nooit gedaan in Chiang Mai. Als er iets aan je mankeert (niet denkbeeldig op onze leeftijd), dan geen medical? Moet je dan het land uit?

 8. Karel van der Bijl zegt op

  29 april jl. verviel mijn Extention of Stay voor de 3e keer … Ik was er 2 dagen eerder, de 27e om 09:30 uur ..
  Stukken, zoals genoemd op de bovenstaande foto staat, verzameld, tezamen met de VisumOndersteuningsBrief van de Dutch Embassy (binnen 4 dagen na aanvraag in huis) …
  Alleen de volgorde van de mij aangereikte papieren werd aangepast LOL …
  Ik kon de 29e terugkomen … na mijn uitleg vanwege de mogelijke 14-dagen quarantaine na terugkomst op Koh Phangan werd dat 13:00 uur op de 27e … nog niet eerder zo soepel verlopen …

 9. haki zegt op

  Volgens de getoonde lijst moet je op Koh Samui dus én THB 65.000/mnd pensioen hebben én THB 800.000 op een rekening van de bank……dus niet of/of. Indien dat zo is, dan houdt het voor mij gauw op…..

  • Renévan zegt op

   Het is of het een of het ander op Samui, niet beide.

  • Karel van der Bijl zegt op

   Nee hoor, het is > OF voldoende 800.000 THB jaarinkomen aantonen > OF dat bedrag op de bank > OF een combinatie van inkomen en op de bank … Dus zeker NIET EN 65.000 EN 800.000 …

   • haki zegt op

    Natuurlijk is het het één of het ander. Ik heb het enkel maar weer aangestipt om aan te geven hoe onduidelijk, verwarrend, bijna chaotisch, de Thaise Immigratie te werk gaat. Daar dit pamflet in principe ook weer onjuistheden weergeeft. En op grond daarvan moeten buitenlanders hun aanvragen indienen? Geen wonder dat er altijd zoveel vragen over het onderwerp immigratie is.

 10. teun zegt op

  Het getoonde document lijkt mij een – grotendeels mislukte – engelse weergave/vertaling van regels omtrent extension of stay door een ambtenaar met beperkte kennis van het engels.

  Het ziet eruit als een in de avonduren bij elkaar getikte verzameling van “vertalingen” dat zeker niet het predikaat van Officieeel Document heeft. Eerder een plak en knipwerkstuk op een A4 tje zonder kenmerk van Immigration Office erop.

  • Loe zegt op

   Ik ben het met je eens wat betreft de kwaliteit van het A4tje, maar het is wel het officiële document wat
   Samui immigration verstrekt, als je een retirement visa wilt aanvragen.
   Ze hebben er voor doorgeleerd

   • teun zegt op

    je hebt gelijk. Neem het papiertje in ontvangst en gebruik achterkant voor aantekeningen etc. Immigration doet vaak hetzelfde met de nodeloze kopieen die je elke keer moet overleggen. De achterkant gebruikt men als papier op is om kopieen af te drukken etc. en overhandigen dit dan vervolgens aan een ander. Zo heb ik al eens een TM 30 formulier gekregen waar op de achterkant een deel van een kopie paspoort van een mij onbekende persoon te zien was.

    • Loe zegt op

     Dat is inderdaad een bekend verschijnsel bij immigration op Samui.
     ‘’Gebruik in deze tijden wc papier aan beide zijden’’:)


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website