Melding: Johannes

Betreft: Immigration Nakhon Phanom

Vrijdag 5-4 mijn stoute schoenen aangetrokken en een poging gedaan mijn visa extention te bekomen bij de immigratiedienst te Nakhon Phanom. Ben 67 jaar en gehuwd met mijn Thaise schone en woon al ruim 10 jaar in Nakhon Phanom.

Ben wettelijk gehuwd maar vraag voor het gemak altijd een non immigrant visa extention op basis van retirement, dus de dure optie maar minder poespas. Het ging de afgelopen jaren altijd vrij soepel en snel.

Wat had ik bij de hand:

 • paspoort,
 • kopieën van elke gebruikte bladzijde uit het paspoort,
 • kopie arrival card
 • kopie gele boekje (tabin baan),
 • pasfoto,
 • ondersteuningsbrief van de ambassade,
 • 1900 THB

In het verleden was dit altijd genoeg, maar deze dag dus niet.

Wat moet extra worden aangeleverd:

 • bewijs van inkomen (jaaropgave of maand afrekening van pensioen)
 • alleen de visum ondersteuningsbrief volstaat hier dus blijkbaar niet,
 • kopie id echtgenote
 • kopie van haar tabin baan (blauwe boekje)
 • kaart van de route naar ons huis,
 • foto van het huis.

Had sterk de indruk dat ze zelf ook niet meer wisten hoe de steel in de vork zat  aangezien er na elke aanvulling weer opnieuw overlegd moest worden. Men was wel weer zo soepel dat ik deze bewijsstukken volgende week alsnog mag aanleveren. Kon dus toch na een half uur met een nieuwe verlenging het pand verlaten.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de inzending Johannes.

Zelf kies ik er ook voor om de verlenging aan te vragen op basis van “Retirement”. Als men natuurlijk al die formulieren erbij gaat vragen zit je uiteindelijk met dezelfde documenten als met een “Thai Marriage”.

Rest nog wel het grote voordeel dat bij een “Retirement” verlenging men meestal zijn verlenging meteen bekomt en je niet met die “Under consideration” stempel zit opgescheept.  Alhoewel er immigratiekantoren zijn die ook bij “Retirement” die stempel gebruiken.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “TB Immigration Info Brief 034/19 – Immigration Nakhon Phanom – Jaarverlenging”

 1. Ger-Korat zegt op

  Hoe doen ze dat daar in Nakhon Phanom als je alleen woont en/of geen relatie hebt ? Kortom id-echtgenote is niet nodig, zeg gewoon dat je die niet hebt, zelf ben ik alleenstaande en bij mijn retirements word er nooit naar gevraagd. Huurcontract is ook nergens voor nodig want zelf woon ik in meerdere huizen en zeg gewoon dat ik deze niet heb maar er gewoon woon (ook niet huur), tabien baan / huisboek volstaat dan. Het is zelfs zo dat een tabien baan gewoon geen Thaise bewoner kan hebben, leeg is, maar wel een buitenlander op dit adres geregistreerd kan worden. Komt voor bij Thais welke meerdere woningen hebben, zo’n lege tabien baan. Mijn vriendin heeft ze, ben gisteren nog met zo’n boekje bij Immigration in Roi Et geweest voor een TM30 melding.

 2. George zegt op

  Hallo
  Die jaar opgave of maand inkomsten zijn in het Nederlands normaal gesproken.
  Namen ze daar genoegen mee?

  Groet
  George

 3. RuudB zegt op

  Het lijkt erop dat inderdaad men door het bos van regels de bomen nog steeds ziet, in tegenstelling van wat Johannes beweert, want ik heb al vaker gelezen in de diverse reacties aangaande verlengingen dat bij een Ambassade-ondersteuningsbrief toch het “financiele” bewijs werd gevraagd in de vorm van bankafschriften b.v. Mij lijkt dat als je wilt gaan voor de dure optie dat je dat doet met THB 800K op de bank. Minder poespas.

 4. Lung addie zegt op

  Waarom wordt de 800K optie de ‘DURE’ optie genoemd? Ik heb steeds de indruk dat de mensen denken dat ze dit geld kwijt zijn. Ik noem dit de meest ‘VOORDELIGE’ optie. Toen ik de Bath’s aankocht kreeg ik 50THB voor 1Euro. Als ik die nu verkoop voor Euro’s dan betaal ik voor een Euro ongeveer 37THB… dus reken de winst maar uit. Tevens krijg ik elk jaar, op dit bedrag, een rente die vele malen hoger ligt dan de rente welke ik op een termijnrekening in Belgenland kan krijgen: opnieuw winst.
  Buiten een bankbewijs, wat me 100THB kost, onmiddellijk in het Thais is, geen andere documenten nodig zoals een affidavit, ondersteuningsbrief, huwelijkscertificaat…. nodig.
  Totaal onafhankelijk van de koersschommelingen: 800K THB is en blijft 800K THB, wat de koers ook moge zijn, dus geen gereken of wat dan ook….
  En ja, bij Immigratie, als ik een jaarverlenging aanvraag, vragen ze een copy van mijn saving account als bewijs waar ik van leef. Het bedrag speelt geen rol, als ik maar kan aantonen dat ik soms geld overmaak en opneem van deze rekening. Dat overmaken dat kan ik doen op de meest gunstige momenten, zoals ik zelf verkies en hoe vaak ik verkies. Is dat een ‘Dure’ optie, neen het is een eenvoudige en gunstige optie.

  • Han zegt op

   Ook ik heb voldoende geld op een foxed account staan maar hier in Korat hebben ze nog nooit naar mijn gewone rekening gevraagd.

  • Ger-Korat zegt op

   Ja net als Han hierboven al aangeeft is het niet nodig om aan te tonen waar je van leeft als je al 800.000 op de bank hebt. Juist dit bedrag is ter vervanging van het (maandelijkse ) inkomen. Zeg dat je van deze 800.000 het komende jaar leeft, daarvoor is deze regel bedoelt. Gewoon wat assertiever zijn, niemand weet dat je er over 12 maanden weer een verlenging vraagt dus dan is deze verklaring en vereiste heel plausibel en is een verdere toelichting op overig geld geheel onnodig. Het is nl. niet 800.000 en inkomen maar 800.000 baht op een Thaise bankrekening of in plaats daarvan een inkomen laten zien voor je jaarlijkse verlenging.

 5. Lung addie zegt op

  Beste Ger-Korat,
  “Assertief” zijn, de Nederlanders noemen het ook ‘brutaal” zijn, dat is net de beste raad die je de mensen kan meegeven als ze voor een jaarverlenging naar Immigratie moeten. Dat is de beste manier om de Immigratie Officier tegen het hoofd te stoten met dan vaak alle gevolgen van dien. Ik heb het hier over een ‘fixed account’ en een fixed account dat gebruik je normaal gezien niet om de gewone dagelijkse kosten van te doen daar je, bij een fixed account, zelfs geen ATM kaart hebt en dus elke keer, indien je geld wenst op[ te nemen, in een bankkantoor binnen moet en ook je hogere intrest verliest wat dan een fixed account totaal zinloos maakt. De Immigratie Officier heeft dus het volste recht om je te vragen te bewijzen waar je dan wel van leeft daar er op dat fixed account meestal geen enkele beweging is gedurende het jaar. Mensen die daar gebruik van maken doen het om een goede buffer te hebben voor in geval van ….Vergeet ook niet dat je van die 800K er momenteel maar gedurende, in het beste geval, 5 maanden voor de helft gebruik kan/mag van maken daar je niet onder de 400K mag zakken. De Immigratie Officier wil enkel weten waar je van leeft, dit om zwart werk te voorkomen want je moet tenslotte van iets leven.
  En ja, in sommige Immigratiekantoren vragen ze er niet naar, in andere wel en dan is het beste wat je kan doen: doen wat ze je vragen en met geen verzinsels over de brug komen. Het zijn allemaal die sluikwegen die het voor de andere mensen steeds moeilijker en moeilijker maken, met dank aan hen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website