Melding: Jean

Betreft: Immigration Nakhon Ratchasima (Korat)

Mijn eerste aanvraag voor een jaarvisum op basis van Retirement, Immigratieoffice Nakhon Ratchasima (Korat). Op 13/4 ( = Songkran) verviel mijn non-immigrant O visum dus ik vertrek donderdagochtend 4/4 richting Immigration Korat en ga eerst bij mijn plaatselijk Kasikorn filiaal om een bewijs (100฿) dat de +800.000 ฿ al sinds meer dan 3 maanden op mijn rekening staat + copies van mijn bankboek.

Samen met alle andere nodige bewijsstukken ga ik binnen in het hoofdgebouw van Immigration Korat maar ik word er direct op gewezen dat de bewijsstukken van mijn plaatselijk bankfiliaal niet de juiste zijn. Ik moest terug naar het dichtsbijgelegen Kasikornfiliaal in Korat waar men blijkbaar wel op de hoogte was want de verantwoordelijke had de laatste tijd reeds 10 tallen Kasikorn farang-klanten over de vloer gekregen met dezelfde vraag.

Immigratie Korat vraagt (blijkbaar zeer recent):
– een attest van de bank met de verrichtingen van de laatste 6 maanden op uw rekening (100฿)
– een attest van de bank dat op de dag zelf het nodige bedrag op de rekening staat (100฿)

op de dag zelf moet u ook een bedrag van 500฿ op uw rekening zetten en de bank moet hiervan een copie van de transactie op uw bankboekje maken, dit geldt blijkbaar als update bankbookbewijs.
Nadien terug naar het Imigratiedossier waar men zeer behulpzaam was bij het invullen van de documenten alhoewel men mij eerst de verkeerde papieren liet invullen maar voor de vele jonge helpers ( studenten) was het blijkbaar ook allemaal nieuw. Copies werden mij gratis bezorgd en voor 5 pasfoto’s moest ik slechts 100 ฿ betalen.

Wanneer alle documenten waren ingevuld rond 11,30 u werd ons medegedeeld dat we na 13 u moesten terugkomen.
Om 13 u stonden er al een 15 tal personen te wachten voor de verdere afhandeling van hun aanvraag en het was drummen voor een nummertje. Toen het mijn beurt was na een half uurtje wachten werd ik bij een vrouwelijke immigratieofficier geroepen die, volgens haar zeggen, ook aan haar stage was begonnen.

De betrokken mevrouw was zeer vriendelijk maar extreem nauwgezet want elk woord werd tien maal herlezen en ondertussen was men ook mijn pasfoto’s en twee documenten kwijtgespeeld. Opnieuw fotos nemen en de documenten invullen en na dik anderhalf uur en vele stempels en handtekeningen was mijn dossier in orde inclusief een multiple re-entry. Probleem was nu echter dat de hoofdofficier naar een meeting was en zijn handtekening was verplicht. Iedereen moest dus de dag nadien nog eens terug komen. Heb ik dan ook gedaan op 5/4 om 10.30 u en om 10.45 u was ik terug buiten.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de inzending Jean

Tja, de eerste keer is het altijd wat zoeken hoe ze het lokaal aanpakken. Als je dan ook nog te maken krijgt met leerlingen en stagiaires kan het al eens mislopen, of wat langer duren. Volgende keer zal het wel vlotter verlopen vermoed ik.

Toch nog even er op wijze, want het wordt toch moeilijk afgeleerd. Je gaat geen jaarvisum aanvragen en je Non-immigrant “O” visum wordt ook niet verlengd.

Wat je (in dit geval) gaat verlengen met een jaar, is je 90 dagen verblijfsperiode dewelke je bekomen hebt met een Non-immigrant “O” visum.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 033/19 – Immigration Nakhon Ratchasima (Korat) – Jaarverlenging”

 1. Ger-Korat zegt op

  Ik denk dat wat Jean weergeeft niet helemaal juist is want je dient een overzicht van de laatste 3 maanden van je bankaccount te laten bevestigen en dus laten zien dat er gedurende de laatste 3 maanden voorttdurend minimaal 800.000 op de bank stond. Dit kan door een uitdraai van de transacties door de bank. En de 2e bevestiging van de bank is dat het saldo bevestigd wordt op de dag dat je de bank bezoekt en dit nadat je eerst een transctie hebt gedaan, hoeft geen 500 te zijn maar elk willekeurig bedrag, en dan wordt het bankboekje geupdate en dat vervolgens het saldo van dit bankboekje bestigd door middel van een brief van de bank, dit is de 2e bankbrief dus.

 2. RonnyLatYa zegt op

  Dat zegt hij toch eerst ook denk ik “..ga eerst bij mijn plaatselijk Kasikorn filiaal om een bewijs (100฿) dat de +800.000 ฿ al sinds meer dan 3 maanden op mijn rekening staat”

  Maar blijkbaar was dat niet goed en is het recent veranderd.

  Hij schrijft ;
  “Immigratie Korat vraagt (blijkbaar zeer recent):
  – een attest van de bank met de verrichtingen van de laatste 6 maanden op uw rekening (100฿)
  – een attest van de bank dat op de dag zelf het nodige bedrag op de rekening staat (100฿)”

  Het tweede zal wel niet zo nieuw zijn, want je moet altijd bewijs leveren dat er op de dag zelf nog de vereiste som op staat. In Korat vragen ze daar dan ook een bankbrief voor en moet je daarvoor eerste en bedrag storten om die up-date te registreren (dat dit 500 of een ander bedrag is zal inderdaad wel onbelangrijk zijn). Sommige immigratiekantoren moeten die 2de bankbrief niet hebben en voor hun volstaat dan een update van je bankboekje aan een ATM. Je moet dan eerst een bedrag afhalen en vervolgens updaten. Maar goed dit zijn de regels van Korat.

  • Ger-Korat zegt op

   Hij heeft heeft het over 6 maanden, nou de Immigration kan veel vragen maar 6 maanden …? Je dient enkel 3 maanden van tevoren het minimumsaldo aan te to nen en de rest gaat ze niets aan en daarom denk ik dat er een misverstand is. Zou zeggen: leer eerst eens Thai te praten met deze en gene of gewoon in het Engels dan blijkt dat het nog steeds 3 maanden is en niets geen 6. Zo krijg je de sprookjes van allerlei afwijkende “plaatselijke voorwaarden” in de wereld, dus louter miscommunicatie.

   • RonnyLatYa zegt op

    Gaat ze niks aan ?

    Zie maar volgend jaar dat je geen 12 maanden mag bewijzen dat je bedrag 3 maand niet onder de 800 000 Baht is geweest en gans de periode niet onder de 400 000 Baht.
    Daar stniet onder niet onder de 400 000

    • RonnyLatYa zegt op

     Gaat ze niks aan ?

     Zie maar dat je volgend jaar geen 12 maanden mag bewijzen… dat je bedrag 3 maand na toekenning niet onder de 800 000 Baht is geweest en gans de periode niet onder de 400 000 Baht.

     En op wat slaat die onzin “leer eerst eens Thai te praten met deze en gene of gewoon in het Engels” ? Denk je dat ik dat niet kan dan ?

     • RonnyLatYa zegt op

      Corr. “ik” moet “hij” zijn natuurlijk in de laatste zin.
      Reactie daarvoor mag je volledig negeren. Was nog niet klaar toen ze al verstuurd werd.

     • Ger-Korat zegt op

      Beste Ronny, mijn reactie ging niet over jou maar over degene welke een Immigration-office bezoeken. En daar is het soms niet al te best gesteld met het Engels van de medewerkers en vaak ook niet van de bezoekers; en dan krijg je taalverwarring.

 3. Han zegt op

  Ik heb het 3 weken geleden laten verlengen in Korat en had geen attest nodig over de laatste drie maanden, alleen de update van de dag zelf. Maar ik heb het niet op een savingsaccount staan maar op een fixed account.
  En die studenten wel prettig, volgens hen moesten er nog een stuk of 5 kopien bijgemaakt worden (die later overbodig leken). Behalve de kopie van het bankboekje/saldo, die had ik de dag er voor gemaakt voor ik naar de bank ging. Het saldo was wel hetzelfde want de rente wordt op mijn savingsaccount bijgeschreven maar de update van de dag zelf had ik geen kopie van.
  Maar vroeger moest je zelf heen en weer rennen om extra kopien te maken, nu wordt het geregeld.

 4. Andre zegt op

  @ Ger Korat,
  Deze man schrijft wat hem is over komen, waarom zou hij Thais moeten leren of Engels als het hem nu ook is gelukt??
  Ik woon hier 23 jaar en kan ook geen Thai’s en ze hebben mij altijd netjes geholpen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website