Melding: Harold

Betreft: Immigration Jomtien/Pattaya

Vanmorgen 3-4-2019 naar Jomtien voor mijn jaarlijkse verlening van de retirement visum, welke verloopt op 5 mei a.s. Meegenomen:

 • Ingevuld TM 7 formulier plus pasfoto.
 • Verklaring van Oostenrijks consulaat inzake mijn inkomen.
 • Verklaring van mijn huisgenoot dat ik op het aangegeven adres woon, via copie ID-kaart op brief met verklaring en copie van het huisboekje.
 • Kopieën van mijn paspoort en 90 dagen melding ( TM6 inzake binnenkomst niet nodig want deze is indertijd bij mijn nieuwe paspoort als stempel door immigration opgenomen.

Aankomst immigration 7.50 uur kreeg nummer 804 en was om 8.45 uur weer buiten. Paspoort kan ik morgen 4/4 na 14.00 uur weer ophalen i.v.m drukte (normaal was de volgende dag om 10.00 uur).

Groet,

Harold


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de inzending.

Betreft TM6.

TM6 (Arrival/Departure card) is toch geen stempel maar een kaart uit twee delen. Je moet het “Departure” gedeelte toch bij je hebben. Moet je afgeven als je terug vertrekt. Eerste keer dat ik lees dat het als stempel in je paspoort komt bij een nieuw paspoort.

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

 

13 reacties op “TB Immigration Info Brief 030/19 – Immigration Jomtien/Pattaya – Jaarverlenging”

 1. Lung kees zegt op

  Met betrekking tot de departure card,
  Ik was mijn Card al snel kwijt. Bij immigration hebben ze een notitie in mn paspoort geschreven.
  Was bij de afgelopen 2 vernieuwingen vanmn retirement visa geen punt. Dus geen card maar een notitie in het paspoort
  Mvgr
  Lung kees

  • RonnyLatYa zegt op

   Indien je de TM6 kwijt bent dan kan je toch gewoon een nieuw maken. Dat gebeurt dagelijks dat mensen hun TM6 kaart kwijtspelen. In de database wordt dan gewoon het nummer aangepast.

 2. haki zegt op

  Beste Ronny! Ik lees al die reacties over dit onderwerp, maar nergens kom ik een mogelijkheid tegen om, na verkrijgen van een verlenging, je paspoort per post terug te laten sturen, zoals ik met mijn NI.-O visum kan laten doen door de ambassade in Den Haag, hetgeen feilloos gaat, mits je wel een geadresseerde enveloppe en € 10 voor de aangetekende porti afgeeft bij je aanvraag.
  Als ik voor een 2e keer naar Immigratie BKK moet vanuit BAng Kun Thian, betekent dat niet alleen tijdverspilling van zeker een halve dag, maar ook ca. THB 700 extra voor taxi, omdat het OV vanuit Bang Khun Thian naar elders in BKK nog steeds hopeloos is.
  Graag je reactie en alvast weer dank!
  Haki

  • RonnyLatYa zegt op

   Je krijgt in Bangkok meteen je paspoort terug mee, met je verlenging in.
   Het is dus niet nodig om later terug te komen.
   Bij mij was dit alvast zo.

   Voor zover ik weet kan je dat niet terug laten sturen met de post. Tenminste, ik heb nog nooit van die mogelijkheid gehoord in gelijk welk immigratiekantoor in Thailand.

   Als iemand weet heeft van die mogelijkheid dan hoor ik het graag.
   (Visakantoortjes reken ik hier niet onder)

 3. Bz zegt op

  Vanmiddag na de zware regenval naar Immigration Soi 5 in Jomtien er vanuitgaande dat het wel eens rustig zou kunnen zijn. Binnen 15:15, kreeg nummer 884 en 882 was in behandeling. Nog beter dan verwacht! Toen ook nog 883 zich niet melde stond ik om 15:30 weer buiten. Geweldig. Nog nooit meegemaakt zo snel.

  Mvg. Bz

  • hans zegt op

   Dan ben je niet bij de re-entry afdeling geweest, had maar liefst 40 wachtende voor mij Pfff.

   • Bz zegt op

    Hallo Hans,
    De volgende dag het paspoort weer opgehaald en voor re-entry gegaan en dat was inderdaad een stuk srukker. 29 wachtenden voor mij. Binnen 15:00 en weer buiten 16:00. Maar door twee leuke gesprekken met andere wachtenden is dat uur zo voorbij en kunnen we er weer een jaar mee vooruit.

    Mvg. Bz

 4. Han zegt op

  Ik weet niet hoe ze dat in Jomtien doen maar hier in Korat is dat fysiek onmogelijk binnenndie tijdsspanne.
  Eerst worden door iemand alle papieren gecontroleerd en als alles in orde is krijg je een nummertje. Als je vervolgens direct aan de beurt bent is de immigratiebeambte minstens een minuut of 20/30 met je bezig met alle stempeltjes, fotootje, het geheel laten controleren als alles klaar is door een meerdere.
  Dus kennelijk hebben ze in Jomtien een ander systeem dan in Korat waardoor alles vlotter verloopt?
  Een week of drie geleden heb ik ook verlenging gekregen, degene die alles eerst controleert heeft nog wel extra copietjes gemaakt van een paar dingen maar ondanks dat ik ook geen mensen voor me had ben ik toch wel een uur bezig geweest denk ik zo.

  • rori zegt op

   Hier in Jomtien trek je een nummer en wacht op je beurt.
   Aan de balie gekomen worden en je paspoort en de aangeleverde documenten bekeken en of alles juist is.
   Als het goed is is aan het paspoort bij eerdere bezoeken een deelformulier geniet.
   Dit bevat voor de beambte (In Jomtien voor mij gelukkig altijd dezelfde) de gegevens welke al in haar computer zijn opgeslagen van eerdere keren.
   Ze kijkt of alle documenten gewaarmerkt zijn en voldoen aan de eisen. Ze stempelt deze af met een drietal of soms 4 stempels en niet ze aan elkaar.
   Dan is in principe voor haar alles klaar en wordt het paspoort bijgewerkt met wat nieuwe aanhangsels en wat stempels. Duur een 15 tal minuten.
   Ik kijk altijd van een afstand toe want vrouwmens regelt het voor mij.

   • Han zegt op

    Dan doen ze het hier anders. Ik moet ook dat zelf regelennwant die camera die op het bureau staat gebruikt ze ook. En qua hoeveelheid stempels zit je hier werder aan de 15 denk ik.

  • Bz zegt op

   Hallo Han,

   In Immigration Jomtien voor je Retirement Extension checken ze alleen je documenten en nemen die in en betaal je de 1.900 baht. Je krikgt dan een nummerkaartje waarmee je de volgende dag direct je paspoort weer op kan halen.

   Mvg. Bz

 5. Aloysius zegt op

  Hallo allemaal een vraag Gisteren voor mijn Visa na Chachoensao gegaan normaal nooit problemen.

  Ook met de Ondersteuningsbrief vorig jaar gedaan goed en Snel

  Nu weer hetzelfde gedaan alle papieren goed ,en nu kon ik niet meer de Brief gebruiken.

  Ze willen dat ik nu een Thaibank book maak,maar ze moeten het toch wel Aan nemen en mij de Visa geven

  Vr Gr Aloysius

  • RonnyLatYa zegt op

   Beste Aloysius

   Probleem is… Ze moeten natuurlijk helemaal niks. Zoals het overal zo mooi staat “…at the discretion of the immigration officer”.

   Het verbaast mij hier echter wel dat men de “Visumondersteuningsbrief” niet meer wil aanvaarden. Zeker omdat dit in het verleden wel het geval was. En daar is volgens mij ook geen enkele aanleiding toe.
   Er staat in de officiële nota “Evidence showing income not les than 65000 Baht monthly” en dat kan je o.a. door “Income certification, certified by Embassy or Consular. Een “Visumondersteuningsbrief” is zo een bewijs om op een officiële manier je inkomen te bewijzen en dus mag je ook verwachten dat men dat zal aanvaarden.

   Het probleem hier zal waarschijnlijk weer zijn dat het Immigratiebureau de regeltjes weeral op eigenste manier gaat interpreteren en dan kan je alle kanten op natuurlijk.

   Indien dit zo is, rest er eigenlijk nog maar één manier om de financiële kant te bewijzen. Dat is via de 800 000 Baht op je bankboek. Zelfs combinatiemethode wordt hier uitgesloten, want daar bewijs je ook een gedeelte met de “Visumondersteuningsbrief”.
   Misschien dat maandelijkse stortingen nog worden aanvaard op het bankboekje, maar dan moeten ze aanvaarden dat je er nu maar pas mee begint.

   Laat eens weten hoe het daar afloopt. Liefst via een afzonderlijke inzending.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website