Melding: Dino
Betreft: Chiang Mai Immigration

Verslag procedure jaarverlenging

Visa expired date: 30 april 2019

Dinsdag 26 maart 2019:

  • Om 11:00 uur naar bank voor aanvraag documenten die bewijzen genoeg bankfondsen.
  • getoonde documenten: origineel bankbook, paspoort, 100 baht kosten, tijdsduur 15 minuten.

Woensdag 27 maart 2019:

  • Om 15:00 uur naar bank achter de aangevraagde documenten.
  • Tijdsduur 2 minuten.
  • Samenstelling dossier (meegenomen documenten naar immigratiekantoor Chiang Mai):

1. TM7 (1 blad recto verso) volledig ingevuld en gesigneerd (= uw handtekening) plus pasfoto.

2. Foto koppies van 1ste bladzijde paspoort en alle bladzijden met stempels gesigneerd

3. Foto kopie TM6 departure card gesigneerd

4. Originele bankboek

5. Kopies alle bladzijden uit bankboek gesigneerd

6. Een brief getekend door de bank dat er sinds x aantal tijd zoveel op de rekening staat

7. Origineel paspoort

8. Kopij gele tabien baan (zie voorbeeld ) gesigneerd

9. kopij TM30 gesigneerd

10. 1.900 Baht cash

Donderdag 28 maart 2019:

  • Vertrek thuis om 04:00 uur naar immigratie voor visum jaarverlenging
  • 34 dagen VOOR expire (verval) datum
  • Aankomst op immigratie om 05:20
  • Uitdelen line numbers aan de balie om 06:30 uur. Lijnnummer 4
  • Aantal personen voor mij in dezelfde line 3 (allemaal voor verlenging visa extensie). Aantal personen na mij voor verlenging vis extensie ???
  • Nummer 4 ( ikke dus) naar de desk met mijn dossier om 07:10 uur
  • Nummer 4 gedaan met nazicht / controle documenten/ Gezichtscan om 07:20 uur
  • Wachten, reden officier die handtekening moet zetten nog niet klaar (of aanwezig).
  • Om 07:50 paspoort gestempeld en getekend terug gekregen visa geldig tot 30 april 2020.

Belangrijke opmerking:

– Niet gelijktijdig een re-entry vragen. Reden, krijg je een re-entry voor 34 dagen (van 28 maart 2019 tot 30 april 2019 )

– op 30 april een re-entry vragen dan krijg je één voor 365 dagen !!!!! (van 30 april 2019 tot 30 april 2020).


Reactie RonnyLatYa

– Bedankt Dino voor deze wel erg gedetailleerde inzending.

– Ik zie dat je in Chiang Mai ook niet moet wachten tot de laatste 30 dagen. Sommige aanvaarden het inderdaad al vanaf 45 dagen voor afloop.

Wat betreft de “Re-entry”, wanneer je een “Re-entry” aanvraagt is die normaal geldig tot het einde van de actuele verblijfsperiode. De meeste immigratiekantoren houden er wel rekening mee dat mensen die een jaarverlenging aanvragen en nadien ook hun “Re-entry”, dit als bedoeling heeft dat de nieuwe “Re-entry” ook de volgende jaarverlenging overlapt. Tenslotte is je verlenging dan ook de actuele verblijfsperiode. Bij zowat alle immigratiekantoren zal je dus die 34 dagen plus een jaar bekomen, m.a.w. tot 30 april 2020 in uw geval. Voor zover ik weet is Chiang Mai hier dan een uitzondering op.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


2 reacties op “TB Immigration Info Brief 029/19 – Immigration Chiang Mai – Jaarverlenging”

  1. Han zegt op

    Ik veeleng meestal ook een week of 3/4 van tevoren en neem ook gelijk een re-entry. En die us dan altijd geldig tot ik weer moet verlengen.
    Dus twee weken geleden verlengd tot 16 april 2020 en de re-entry is ook die hele periode geldig.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: +2 (obv 2 stemmen)
    • Han zegt op

      Volledigheidshalve, dit is in Korat

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website