Melder: Wim

Vandaag, 25 maart ondanks dat ik de tijd had tot 6 april naar de immigration in Chiang Mai geweest (die bij het vliegveld) voor mijn 90 dagen. Auto parkeren voor 20 baht tegenover de immigration. Aanvankelijk een lange rij maar dat bleek bij de ingang voor een temperatuur controle te zijn. Een twijfelgeval moet 5 minuten daar gaan zitten en dan wordt het opnieuw gemeten. Zo niet dan is er een grote tent waar men naartoe moet gaan en het viel mij op dat er redelijk veel personen daar zaten te wachten.

Voor de 90 dagen melding, niet in het hoofdgebouw maar naar de linker achterzijde. Daar zaten erg veel mensen dus de schrik sloeg mij om het hart maar dat waren meestal mensen voor een 30 dagen verlenging. Er staat daar een beambte die de TM7 en het paspoort controleert en daarna een nummer uitreikt. Ik had nummer 135 dus dacht de dag daar wel door te komen.

Er staan tenten zodat men in de schaduw kan wachten (stoelen om en om) en na 15 minuten kwam de beambte de nummers afroepen en moesten we ons paspoort en het ingevulde TM7 inleveren,

Na een klein uurtje kwam de man weer terug met een stapel paspoorten en werden de nummers afgeroepen. Bij inlevering van het eerder verstrekte nummer kreeg ik mijn paspoort met het gewenste strookje weer terug en ben dus nu tot 22 juni weer onder de pannen.

Was daar omstreeks 10.15 uur en stond ruim voor 12 uur weer buiten. Maak van de gelegenheid gebruik de personen die dit hebben opgezet en de uitvoerders een groot compliment te geven,. Iedereen zeer behulpzaam en vriendelijk.


Reactie RonnyLatYa

TM7 is voor een verlenging.

Voor een 90 dagen melding is het een TM47.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 020/20: 90 dagen melding Chiang Mai”

 1. Ronald Schütte zegt op

  Er is een App. van de immigration beschikbaar voor je telefoon, hoef je niet meer naar immigratiekantoor te gaan. Prima!

 2. Paul zegt op

  Hallo Ronald
  laat dan a.u.b ook even weten hoe die app heet of hoe we hem kunnen downloaden.
  Dat scheelt .een hoop zoekwerk.
  Vast bedankt,
  Paul

  • ergens in Thailand zegt op

   Dag
   de app heet Section38
   geef maar in bij Google Store en je kunt zelf kiezen
   mzzl pekasu

 3. TheoB zegt op

  Paul,
  Zie:
  https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visa-vraag-nr-066-20-90-dagen-melding-online/#comment-585510
  en verder.

 4. Renévan zegt op

  Volgens mij is de app voor een TM30 melding Section38 en voor een TM47 (90 dagen) melding
  Immigration eServices. Ik woon op Samui er daar is bij navraag de 90 dagen melding niet online mogelijk. Ik heb het dus nog niet geprobeerd, het kan uiteraard inmiddels veranderd zijn.

 5. teun zegt op

  Beste Hans,

  Waar heb je deze info gevonden? Komende maand moet ik ook weer 90-dagen melding doen. Eerst ga ik via website proberen, maar als dat niet zou lukken moet ik wel fysiek gaan melden. Omdat Promenada voor mij aanzienlijk dichterbij is dan het vliegveld van Chiangmai, zou ik graag vooraf zekerheid hebben.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website