Lange wachttijd in Vientiane, Laos, aangekondigd

Wegens grote drukte en een gebrek aan personeel schijnt men nu een afspraak te moeten maken, online, met een verwerkingstijd van twee weken. Deze mededeling staat in de media. Indien dit waar is moet je dus al vroeg beginnen aan de aanvraag

Zie hier: thethaiger.com/news/regional/two-week-wait-for-visa-appointments-at-thai-embassy-in-vientiane-laos

Melding : Erik
Betreft : Thaise Ambassade Vientiane (Laos)


Reactie RonnyLatYa

Bedankt Erik.

Ik had ook al een paar keer gelezen dat je nu al minstens 14 dagen moet wachten voor een afspraak. En dan nog voor een simpel “Tourist Visa”.

Door de grote drukte hebben ze dat afsprakensysteem ingevoerd, maar dat lijkt nog grotere wachttijden te veroorzaken.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 017/19 – Thaise Ambassade in Vientiane”

 1. Labyrinth zegt op

  Wel il kan enkel mijn persoonlijke ervaring delen: heb op 20 februari een afspraak gelogd voor 27 februari tussen 11 en 12 en ontving volgnummer 034. Op 27\2 om 10u de ambassade binnen gestapt met de printout van het volgnummer en alle nodige fotocopijen. De haaien die je wensen te helpen voorbij gestapt!
  In de ambassade binnen de 30 minuten behandeld en goed keuring ontvangen. Volgende dag om 09u terug binnen gestapt. Bij de uitreiking was het volgnummer 022, even gewacht tot nummer 034 aan de beurt was de 1000 Bht betaald, visa 60 dagen ontvangen en buiten gestapt. Er zijn altijd Indianenvehalen, echter ik geloof enkel wat ik zelf heb meegemaakt.
  Groet, Lanyrinth

 2. Labyrinth zegt op

  Hier kan ik enkel mijn eigen ervaring delen. Na verloop van 60 d + 30d visa had ik een nieuw 60d visa nodig. Sneller dan Cambodia is Vientiane Laos. Een vriend van me die werkzaam is bij de Tourist Police in Udon Thani maakte duidelijk dat sinds 1 februari een afspraak via :www.thaivisavientiane.com dient gemaakt te worden. Op 20 februari maak ik op de site een afspraak voor 27 februari tussen 11 en 12 uur. Ik ontvang online het volgnummer 034 dat ik dien uit te printen of te bewaren op tablet of mobile. Vlieg naar Udon Thani en steek de gens over, Laos visa etc. Op 27 februari om 10u stap ik de Thaise ambassade binnen met alle nodige fotokopieën, ingevulde aanvraag en pasfoto. Voor de poort ban de ambassade waai en wuif ik alle potentiële administratieve hulphaaien weg met de uitgeprinte online afspraak met volgnummer. Walk in visa aanvragers worden geweigerd door de security. Een 15 tal personen voor me, documenten zijn OK en ik ont vang mijn afhaal document voor de volgende dag. Geen 30 minuten tussen binnen en buiten wandelen van de ambassade. De volgende dag ga ik om 09u15 de ambassade binnen met mijn afhaaldocument en op afroep is men aan nummer 022, wacht tot nummer 034 verschijnt, betaal 1000 Baht en ontvang paspoort met een nieuw 60 dagen visum. Geen 15 minuten tussen binnen en buiten wandelen van de ambassade.
  Ben me bewust van de wilde indianenverhalen die de ronde doen van zij die het van erg ver hebben horen vertellen met vele tussenpersonen. Wel dit is mijn persoonlijke ervaring en beleving van het nieuwe feit.
  Geen last van de haaien wanneer je je degelijk en goed voorbereid.
  Groet, de dingen zijn soms eenvoudiger dan de verhalen,
  Labyrinth

  • erik zegt op

   Labyrinth, de persoon die 3 dagen na jou ging had nr 250 van de beschikbare 350 per dag en was, eenmaal binnen, snel klaar en drie dagen later (zat een weekend tussen) waren alle papieren afgewerkt. Het kan dus sneller gaan dan de verwachte twee weken maar het kan ook tegen zitten.

   Van belang is dat iedereen weet dat je online moet boeken; sta je er zonder afspraak dan kom je niet binnen en dan kost het een hotel voor xx dagen……

  • RonnyLatYa zegt op

   Labyrinth,

   Waar het in het artikel om gaat is het inplannen van de afspraak.
   Het is redelijk druk geworden in Vientiane de laatste tijd omdat er zoveel aanvragen zijn.
   Omdat hierdoor lange wachtrijen ontstaan, heeft men sinds 1 februari een afspraaksysteem in voege gesteld. Dit om het aantal personen per dag te beperken.

   In het artikel wordt enkel gemeld, artikel is van 4 maart, dat het tot 2 weken kan duren voor je een afspraak kan inplannen (niet dat je 2 weken op je visum moet wachten om het te verwerken) en dat je daar moet rekening mee houden.
   Dat wil niet zeggen dat dit altijd 2 weken zal zijn. Kan ook 1 week of 1 dag zijn, maar misschien ook 3 weken. Hangt van het aantal aanvragen af.

   Wat heeft die melding dan met indianen verhalen te maken….


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website