TB Immigration Info Brief 016/21: Nieuw paspoort en je visum

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Immigratie infobrief
Tags: ,
21 februari 2021

Melder: Henk

Ter info. Voor het overzetten van een visum van een oud naar een nieuw paspoort moet de Nederlandse ambassade een verklaring afgeven. Volgens mij was dat voorheen gratis, nu kost dat € 30,-

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/thailand/wonen-en-werken/verklaring-nieuw-paspoort-tbv-immigratie


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.50/5. From 2 votes.
Please wait...

12 reacties op “TB Immigration Info Brief 016/21: Nieuw paspoort en je visum”

 1. Karel vd Veen zegt op

  In het oude paspoort komt gratis een stempel te staan met het oude paspoort nummer en de immigratie in Pattaya gaat al 20 jaar daar mee akkoord

 2. Christiaan zegt op

  Mijn laatste paspoort is afgegeven in Den Haag tijdens een bezoek aan Nederland. In het paspoort stond ” dient ter vervanging van paspoort nr….. Het overzetten gebeurde probleemloos bij de Immigratie in Tha Yang

 3. Willem zegt op

  Idd Karel ik kreeg mijn oude paspoort terug maar de pagina van het laatst verstrekte visum was intact en werd voor 300Baht over gezet in het nieuwe paspoort…..

  • RonnyLatYa zegt op

   Dit wordt in de meeste immigratiekantoren gratis gedaan.

   • RonnyLatYa zegt op

    Trouwens het visum zelf wordt nooit overgezet, het zijn oorspronkelijke visumgegevens, laatste binnenkomst en laatste verlenging.

 4. fred zegt op

  Ik heb het ook laten doen in Jomtien Pattaya een drietal jaren geleden. Oud vervallen paspoort laten zien en gevraagd om mijn retirement visa in het nieuwe te zetten. Ik moest wel eerst van mijn oude paspoort de hoek afsnijden het als het ware voor hun ogen onklaar maken.
  De stempel werd gratis in mijn nieuwe paspoort gezet en dit zonder verklaring van waar dan ook . Ben trouwens nog steeds in België gedomicilieerd.

  Een vriend van mij die in Thailand is gedomicilieerd kreeg inderdaad wel een verklaring mee van de ambassade (gratis althans toen). Maar naar mijn eigen ervaring is die niet echt onontbeerlijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Die verklaring geldt enkel voor paspoorten uitgegeven via de ambassade.
   Voor een paspoort afgegeven in je gemeente wordt dit dan ook niet gevraagd dacht ik.

  • Lung addie zegt op

   Beste Fred,
   die brief van de ambassade krijg je enkel mee en, heb je enkel nodig, indien het nieuwe paspoort aangevraagd en afgeleverd is door de ambassade. Indien het nieuwe paspoort afgeleverd werd in je eigen land, in jouw geval dus Belgie, dan heb je die brief niet nodig. In je paspoort staat trouwens vermeldt waar het is afgeleverd. De Belgische ambassade weet dit en geeft dus automatisch die ‘echtheidsverklaringsbrief’ mee bij het nieuwe paspoort.
   In principe is het overdragen van de gegevens van oud naar nieuw paspoort bij immigratie gratis, doch op vele plaatsen vragen ze er een vergoeding voor…. zoals ik hier reeds kon lezen, is 3000THB wel veel daar ze meestal zich tevreden stellen met 500THB …. TIT….

 5. fred zegt op

  Ik bedoel natuurlijk de verlenging op basis van retirement.

 6. janbeute zegt op

  Als je in Thailand woont ga je in persoon na de ambassade in Bangkok met je paspoort.
  Zorg uiteraard voor goede aan de huidige eisen gestelde pasfotoos en aanvraag formulier.
  Daar wordt een nieuwe aangevraagt en daar worden ook je vingerafdrukken gemaakt voor je nieuwe paspoort.
  Je kunt terplekke als je wilt bij de ambassade je huidige paspoort terplekke ongeldig laten maken.
  Doen ze door het paspoort te doorboren.
  Mocht je het huidige paspoort ergens nog voor nodig hebben dan moet je het later na ontvangst van het nieuwe via de ambassade ongeldig laten maken.
  Je kunt het nieuwe paspoort aangetekend per EMS post naar je woonadres in Thailand sturen gaat ook via de ambassade en tegen een extra vergoeding uiteraard.
  Meestal duurt het twee a drie weken na bezoek aan de ambassade dat je nieuwe paspoort aan de deur van je huis wordt afgeleverd, gaat redelijk snel.
  Vervolgens ga je met beide paspoorten naar de lokale immi en daar laat je de visumklasse en extension stempels en de datum on arrival stempel wanneer je Thailand bent binnen gekomen gratis overzetten.
  In je nieuwe paspoort staat ook op de voorste bladzijde het oude paspoort nummer tervervanging van.
  In een heel ver verleden heb ik het ooit een keer kunnen doen via het 3 maandelijks consulair spreekuur in Chiangmai kunnen doen.
  Maar kan niet meer mede doordat de vingerprint apparatuur niet aanwezig is en de nieuwe gestelde norm van het huidige paspoort.

  Jan Beute.

 7. RonnyLatYa zegt op

  Volgens mij is deze informatie nieuw en indien dit zo is, dan is wat in er in het verleden van toepassing was niet meer relevant en zal je voor die verklaring nu 30 Euro/1300 Baht mogen ophoesten.
  Tenminste toch wat de Nederlandse ambassade betreft. Bij de Belgische ambassade wordt dit automatisch en gratis meegeleverd dacht ik.

  Er zijn wel degelijk immigratiekantoren die een bewijs willen zien dat het nieuwe paspoort het oude vervangt, maar volgens mij geldt dat enkel voor paspoorten afgeleverd via je ambassade.

  Misschien moet maar iemand van jullie je ambassade eens contacteren en de vraag stellen of deze verklaring nieuw is en dan die vroegere stempel vervangt.

 8. Han zegt op

  Belachelijk dat zon verklaring 30 euro moet kosten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website