Algemeen

Wenst u als toerist langer dan 30 dagen ononderbroken in Thailand te verblijven en volstaat één binnenkomst, dan is er het “Single Entry Tourist Visa” (SETV).

Doel

Het SETV kan u gebruiken als het een verblijf om toeristische redenen betreft. Op je visum zal dit vermeld zijn bij “Type of Visa” als “Tourist” en bij “Category” met de code “TR”.

Geldigheidsperiode van het SETV

Het SETV heeft een geldigheidsperiode van 3 maand. Dat wil zeggen dat u maximum drie maand, na uitgifte van het visum, de tijd heeft om Thailand binnen te komen. Vraag het visum dan ook niet te vroeg aan. Op uw visum zal u die geldigheidsperiode vinden naast de vermeldingen “Date of Issue” (begindatum) en “Enter Before” (einddatum).

Aantal binnenkomsten met een SETV

De naam zegt het al, “Single Entry Tourist Visa”.  Je kan er slechts éénmaal mee binnenkomen en dit binnen de geldigheidsperiode van het visum.  In de meeste gevallen zal de immigratieofficier bij binnenkomst dan ook de stempel “Used” (gebruikt) op je visum plaatsen. Op uw visum zal u het aantal binnenkomsten vinden naast “No of Entry” al “S” van “Single”.

Duur van de verblijfsperiode

Zowel bij een binnenkomst via een luchthaven als via een grenspost over land zal u een verblijfsperiode van maximum 60 dagen ononderbroken verblijf bekomen. De einddatum van uw verblijfsperiode kan u terugvinden in uw “Arrival” stempel naast “Admit until”.

Prijs

De prijs van een SETV is 1000 Baht. De tegenwaarde is 30 Euro.

Aanvraag van een SETV

Het SETV moet u voor uw vertrek naar Thailand aanvragen.  Dat kan bij een Thaise Ambassade of Consulaat. Afhankelijk welke ambassade of consulaat u gaat gebruiken, zal u volgende documenten en bewijsstukken moeten voorleggen. Deze lijst is zoals ze is opgenomen op de website van de betreffende ambassade of consulaat.  Hou er rekening mee dat er aanpassingen kunnen zijn die niet vermeld zijn op hun website, of dat men het recht heeft om bijkomende documenten of bewijsstukken te vragen.

  1. Thaise Ambassade in Den Haag

– 30 Euro voor het visum

(Opgelet, kan niet meer worden teruggevorderd na het indienen)

– Paspoort of reisdocument met een geldigheid van minstens 6 maand.

– Aanvraagformulier volledig ingevuld.

– Recente pasfoto’s (3,5×4,5) van maximum 6 maand oud.

– Bevestigd ticket, volledig betaald.

www.thaiembassy.org/hague/th/services/76467-Tourism,-Medical-Treatment.html

  1. Thais consulaat in Amsterdam

– 30 Euro voor het visum.

(Opgelet, kan niet meer worden teruggevorderd na het indienen)

– Geldig paspoort. Minimaal 6 maanden vanaf de dag van binnenkomst.

– Kopie paspoort. Pagina met de persoonsgegevens.

– Kopie vluchtgegevens/vliegticket.

– 1 recente pasfoto ( kleur of zwart/wit )

– Volledig ingevuld aanvraagformulier

http://www.royalthaiconsulateamsterdam.nl/index.php/visa-service/visum-aanvragen

  1. Thaise Ambassade Brussel

– 30 Euro voor het visum.

(Opgelet, kan niet meer worden teruggevorderd na het indienen)

– 1 aanvraagformulier volledig ingevuld

– 2 pasfoto’s in kleur (3,5 x 4,5 cm), niet ouder dan 6 maanden

– 1 kopie van uw Belgische of Luxemburgse identiteits- of verblijfskaart

– Uw reispas die nog minstens 6 maanden geldig is

– 1 kopie van de reservatie van de vliegtuigtickets in en uit Thailand

– 1 kopie van een hotelreservatie of een uitnodigingsbrief/mail van een persoon in Thailand met zijn/haar volledig adres + 1 kopie van zijn/haar identiteitskaart (Bevestiging voor minstens de helft van uw verblijf!)

– 1 kopie van de bankafschriften van de laatste 6 maanden met een minimum bedrag van 600 Euro.

– Indien u werkloos bent. Een bewijs van inkomen (kopie van een document van werkloosheidsuitkering,…)

www.thaiembassy.be/wp-content/uploads/2018/02/Tourist-Entries-NL.pdf

  1. Thais Consulaat in Antwerpen

– 30 Euro voor het visum

(Opgelet, kan niet meer worden teruggevorderd na het indienen)

– 2 Originele ingevulde aanvragen
– 3 Pasfoto’s (niet ouder dan 6 maanden)
– Geldig paspoort (reispas) : minimum 6 maanden na retour
– Kopie recto verso van identiteitskaart (voor alle andere EU onderdanen of wereldburgers een kopie van het paspoort + ID kaart)
– Kopie vliegtuigticket (heen en terug)
– Kopie boeking hotel, guesthouse eerste nacht(en) of verklaring van volledig verblijfadres in Thailand
– Bewijs van inkomsten (één recente loonfiche of uitkering)
– Min. 700€ op een rekening van de aanvrager (opgelet: de rekeningen moeten op naam van de aanvrager zijn.

http://www.thaiconsulate.be/?p=regelgeving.htm&afdeling=nl

Reizen voor en met minderjarigen

Nederland

  1. Thaise Ambassade Den Haag

– Geen info

  1. Thaise Consulaat Amsterdam

– Als er minderjarige kinderen meereizen met de ouder(s)/voogd dient u een kopie van de geboorteakte van het minderjarige kind(eren) bij te voegen bij de aanvraag van het visum.

– Personen jonger dan achttien (18 ) jaar dienen  bij de visumaanvraag een brief bij te voegen van de ouder(s)/voogd waarin staat dat hij/zij toestemming heeft om naar Thailand  te reizen. Deze brief dient ondertekend te zijn met de naam en handtekening van de persoon die de brief heeft geschreven en ook een kopie van zijn/haar ID-kaart (paspoort/rijbewijs).

België

  1. Thaise Ambassade Brussel

Aanvragers jonger dan 18 jaar zijn verzocht om de volgende extra documenten voor te leggen (PER persoon):

– 1 kopie van de identiteitskaart van beide ouders

– 1 kopie van de geboorteakte

– Beide ouders moeten het aanvraagformulier voor het kind ondertekenen

  1. Thaise Consulaat Antwerpen

– Voor kinderen onder de 18 jaar geldt dezelfde procedure als voor volwassenen. Ook zij moeten dus een visum aanvragen.
– Als minderjarigen reizen moet er steeds een bewijs zijn dat ze met de biologische ouders reizen. We hebben dus een kopij nodig van de flight tickets en een bewijs dat het kind met zijn biologische ouders meereist. Kopij van de geboorteakte en kopij van het trouwboekje (of achterkant identiteitskaart).
– Minderjarige kinderen die alleen reizen moeten een toestemming van beide biologische ouders hebben, of van de ouder met uitsluitend hoederecht. (ouderlijke machtiging)
– Kinderen die met één van hun ouders reizen moeten een toestemming hebben van de niet meereizende ouder. (ouderlijke machtiging is een document af te halen op de burgerlijk stand van het gemeentehuis).

Verlengen

Een verblijfsperiode bekomen met een SETV kan u bij een immigratiekantoor éénmalig verlengen. Dit kost 1900 Baht.

Een week voor afloop van de 60 dagen verblijfsperiode volstaat om uw aanvraag in te dienen.  Ga je vroeger loopt u misschien de kans dat men u zegt om later terug te komen.

Het kan op twee manieren.

  1. Als toerist voor 30 dagen

De volgende documenten of bewijzen dient u voor te leggen

(meest gevraagde en niet beperkend) :

– Formulier TM7 – Extension of temporary stay in the Kingdom – Ingevuld en ondertekend.

https://www.immigration.go.th/download/   zie Nr 14

  1. Recente pasfoto(s) (4×6)
  2. 1900 Baht voor de verlenging

(Opgelet, kan niet meer worden teruggevorderd na het indienen)

  1. Paspoort
  2. Kopie paspoortblz met persoonsgegevens
  3. Kopie paspoortblz met de “Arrival stamp” (aankomststempel)
  4. Kopie paspoortblz met “Visa”
  5. Kopie van de TM6 – Departure card
  6. Bewijs van adres (niet overal)
  7. Kopie van de TM30 melding -Notification for housemaster, owner or the possessor of the residence where alien has stayed (niet overal)
  8. Financiële middelen van tenminste 20.000 Baht, of 40 000 Baht per familie. (niet overal)
  9. Een bewijs (bv een vliegticket) dat u Thailand binnen 30 dagen zal verlaten. (niet overal)
  1. Als gehuwd met een Thai voor 60 dagen(***)

De volgende documenten of bewijzen dient u voor te leggen

(meest gevraagde en niet beperkend):

1 . Formulier TM7 – Extension of temporary stay in the Kingdom – Ingevuld en ondertekend.

https://www.immigration.go.th/download/   zie Nr 14

  1. Recente pasfoto(s) (4×6)
  2. 1900 Baht voor de verlenging

(Opgelet, kan niet meer worden teruggevorderd na het indienen)

  1. Paspoort
  2. Kopie paspoortblz met persoonsgegevens
  3. Kopie paspoortblz met de “Arrival stamp” (aankomststempel)
  4. Kopie paspoortblz met “Visa”
  5. Kopie van de TM6 -Departure card
  6. Bewijs van huwelijk
  7. Bewijs van adres van de Thaise partner d.w.z. kopie van Tabien Baan (adresboekje) ondertekend door de Thaise partner.
  8. Kopie van de Thaise ID kaart van de Thaise partner en ondertekend
  9. Kopie van de TM30 melding -Notification for housemaster, owner or the possessor of the residence where alien has stayed (niet overal)
  10. Financiële middelen van tenminste 20.000 Baht. (niet overal)
  11. Een bewijs (bv een vliegticket) dat u Thailand binnen 60 dagen zal verlaten. (niet overal)

(***) Kan ook indien je de ouder bent van een Thais kind in Thailand.

Een geboortecertificaat van het kind moet er dan bijgevoegd worden en een bewijs van een officiële relatie tussen u en het kind.

Verlenging geweigerd

Indien, om welke reden ook, men de gevraagde verlenging weigert, zal men meestal toch nog ter vervanging een verlenging van 7 dagen toestaan. Op zich is dit natuurlijk ook een verlenging van uw verblijfsperiode.  Maar eigenlijk dient deze periode om, na weigering van een verlenging, de reiziger de kans te geven binnen een legale periode Thailand te verlaten.

Opmerkingen

Een “Tourist Visa” geeft nooit de mogelijkheid om een werkvergunning aan te vragen.  Elke vorm van werken, ook vrijwilligerswerk, is verboden.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


6 reacties op “TB Immigration Info Brief 015/19 – Het Thaise visum (5) – Het “Single Entry Tourist Visa “ (SETV)”

  1. Rino zegt op

    Wat gebeurt er als je 61 dagen verblijft in Thailand en je hebt een visum voor 60 dagen.
    Ik kom 29 December 2019 aan in Bangkok en vertrek op 27 Februari 2020 vanaf Bankok naar Amsterdam.
    Dat is dan bij elkaar op geteld 61 dagen.

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatYa zegt op

      Dan bent u een dag illegaal in het land.
      Normal zou je dan een verlenging moeten halen (1900 Baht) voor het einde van je verblijfsperiode..

      Maar in principe word je niet beboet voor een dag “overstay” op de luchthaven (enkel op de luchthaven is dit !!!), en zal het normaal geen probleem opleveren bij vertrek.
      Al zeker niet als je 26 april savonds op de luchthaven toekomt om na middernacht op 27 februari te vertrekken en als je dan nog eens voor middernacht door immigratie bent zal niemand er wat van zeggen. Maar ook als je na middernacht door immigratie gaat zal men misschien wel eens een opmerking maken, maar daar zal het normaal ook bij blijven.

      Hiermee wil ik “Overstay” niet aanmoedigen. Integendeel. Overstay is altijd een inbreuk op de immigratiewetgeving. Ook bij één dag.

      Beste advies dat ik je kan meegeven is om de volgende keer beter uit te rekenen, zodat je op tijd vertrekt.
      Normale boet voor “Overstay” is 500 Baht per dag.

      Ik maak later nog wel eens een artikel over “Overstay” en de gevolgen want die kunnen wel ernstig zijn bij zwaardere overtredingen dan een dag.

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: +1 (obv 1 stem)
      • RonnyLatYa zegt op

        Lees… “Al zeker niet als je 26 februari savonds op de luchthaven toekomt om na middernacht op 27 februari te vertrekken en… “

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
      • Rino zegt op

        Dankjewel voor de heldere uitleg.

        VA:F [1.9.22_1171]
        Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
  2. bert zegt op

    Ik heb een vraag bij dit alles;

    Stel je wilt 90 DAGEN in thailand blijven.

    Je kan dit in theorie doen door een SETV aan te vragen van 60 dagen, en nadien plaatselijk een extensie van 30 dagen.

    Maar nu komt het:
    voor die SETV moet je een vliegtuig ticket aantonen blijkbaar. stel dat dit vliegticket dan voor 90 dagen is ;
    zullen ze bij de visa aanvraag dan niet zeggen “Jamaar nee, das te lang, je mag maar voor 60 dagen een vliegticket heen & terug hebben” ?

    hoe zit dit dan juist?

    VA:F [1.9.22_1171]
    Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
    • RonnyLatYa zegt op

      Op o.a. de link van de Thaise ambassade in Den Haag schrijft men :

      5. EXTENSION OF STAY
      Those who wish to stay longer or may wish to change their type of visa must file an application for permission at ……

      http://www.thaiembassy.org/hague/th/services/76467-Tourism,-Medical-Treatment.html

      Als men schrijft dat je eventueel langer kan blijven, waarom zou men dan een probleem maken indien je dan een ticket toont van 90 dagen ?

      VA:F [1.9.22_1171]
      Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website