Wellicht is dit schrijven mosterd na de maaltijd, dus aan U om het te plaatsen of juist niet. Ik had vernomen dat de regelingen mbt tot het verstrekken van een aantal visa zou gaan veranderen met ingang van 1 maart van dit jaar. Daar ik in de eerste week van februari mijn 90 dagen melding moest doen bij het immigratie bureau van Rai Khing (mijn woonplaats) hebben we gelijk gevraagd wat er voor veranderingen voor ons aan zaten te komen als we in maart voor de jaarverlenging (retirement) zouden melden.

We, dat zijn Kees, 65 jaar, Nederlander en wettig getrouwd met Phon, Thaise. De reactie van de dienstdoende ambtenaar was vaag en we konden eigenlijk niks met zijn antwoord.

De 90 dagen notificatie gaat heel snel in Rai Khing. Paspoort inleveren, stempels en strookje papier in paspoort nieten met de nieuwe gegevens en tot ziens. Geen formulieren of dergelijke invullen. Zijn zelfs wel eens geholpen in hun lunchpauze. Dus niks dan lof.

Maar nu de vernieuwing van mijn retirement. Ik wilde niet afwachten tot 15 maart dus ben in februari de papieren gaan opzoeken en invullen om zodoende voor 1 maart de vernieuwing van mijn visum rond te hebben. Op de website van mijn pensioenfonds wilde ik o.a loonstroken en jaaropgaves gaan downloaden maar ik had een beetje pech omdat mijn pensioenfonds over was gegaan naar een andere aanmeld procedure van Digid met een App of met een melding via SMS. Ik had echter de oude manier al jaren gebruikt met gebruikersnaam en wachtwoord en moet dus een nieuw Digid aanvragen en de activatiecode ophalen bij de ambassade in Bangkok.

Dus naar Bangkok voor gelijk maar 3 zaken bij de ambassade 1. Bewijs van in leven,2 mn Digid activeringscode en 3 mijn visumondersteuningsbrief. De visumondersteuningsbrief naar Foreign Office gebracht voor legalisatie en die 2 dagen (28 feb) later thuis ontvangen via EMS.

Gelijk ’s middags naar Immigratie, het was druk aan de balie ivm met bedrijven die met 5 cm dikke stapels papier zaken voor hun personeel regelden maar na een uurtje was ik aan de beurt. Ingevuld tm7 formulier, pasfoto, gelegaliseerde visum ondersteuningsbrief , woonplaats gegevens van mij en mn vrouw, een verzoek brief tot verlengen van mijn visum met een aantal regeltjes waar ik me aan moet houden zoals 90 dagen notificatie. Dat formuliertje kreeg ik ter plaatse,

Wat gereken mbt tot de visumondersteuningsbrief euro naar baht en dat was ruim voldoende. Ik heb dus geen geld aangetoond op een thaise bankrekening en alles was in 20 minuten rond en was ik om 17.00 uur weer buiten.

Alles prettig en snel geregeld en mijn pensioenwebsite kan ik weer benaderen met mijn nieuwe Digid account

Kees en Phon


Inzender: Kees

Betreft: Rai Khing Immigration

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.  

Gebruik hiervoor enkel /www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

4 reacties op “TB Immigration Info brief 013/19 – Rai Khing Immigration”

 1. Hans boersma zegt op

  Goed verhaal maar ik heb toch een vraag. Is het terplaatse een verplichting om de ondersteuningsbrief te laten legaliseren? In Jomtien is mij daar nog nimmer om gevraagd maar we weten allemaal dat de regeltjes niet bij ieder immigratieburo gelijk worden geinterpreteerd…

  • Jan zegt op

   In Udon wordt hier ook nooit om gevraagd. Gewoon de brief van de ambassade is voldoende.

 2. Antoine zegt op

  Beste Kees,

  Ik lees: De visumondersteuningsbrief naar Foreign Office gebracht voor legalisatie en die 2 dagen (28 feb) later thuis ontvangen via EMS.

  Sinds wanneer is legalisatie van de visumondersteuningsbrief noodzakelijk? Ik gebruik deze brief ook maar nog nooit laten legaliseren. Immigratie (Aranyaprathet) vraagt daar ook nooit om.

  Overigens ook voor het Immigratiebureau Aranyaprathet alle lof. Ik kom er nu al 5 jaar voor van alles en nog wat. Ze spreken voldoende Engels, werken snel en nooit een spoor van corruptie meegemaakt.

  Met groet van Antoine

 3. Frank zegt op

  Heeft er iemand ervaring met het immigratiekantoor van Nan???
  Groet, Frank


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website