Melder: Haki

Vervolg op TB Immigration Info Brief 010/20: Immigratie Bangkok – Jaarverlenging www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-010-20-immigratie-bangkok-jaarverlenging/

Reactie op opmerkingen over mijn ingezonden stuk over “Mijn ervaringen met Immigration BKK-jaarverlenging & re-entry”
TB info brief 010/20 d.d. 9 febr.2020

In aansluiting op mijn eerder ingezonden artikel over voormeld onderwerp, las ik vandaag (ik heb maar eens per week internet) een reactie op mijn bericht, waarin men opmerkte dat de door mij, aan immigration, te stellen vragen (die slechts ten dele werden beantwoord), ontbraken.

In principe kan ik daar kort in zijn, nl dat mijn artikel enkel ging over mijn ervaring met Immigration en niet over mijn vragen. Want ik vind dat ik voor antwoord op die vragen, eerst zelf wat meer moeite moet toen, dan klakkeloos op TB vermelden, in de hoop dat onze waarde Ronny wel weer met de antwoorden komt. Deze gemakzucht tref ik vaker aan op TB. De lezers moeten het toch met me eens zijn dat je eerst maar eens je vragen voorlegt bij de bron, in dit geval Immigration. Lukt dat niet, dan kan altijd nog beroep op andere bronnen gedaan worden, zoals de gewaardeerde Ronny Latya. Bovendien is het zeer wel mogelijk dat de antwoorden op mijn vragen al eerder in dit blog behandeld zijn, en dat mij dat is ontgaan, maar het dan nog geen kwaad kan die vragen ook aan Immigration voor te leggen.

Maar ik heb beslist geen probleem om hier alsnog mijn 8 vragen hier te vermelden:

1. Is er niet een meer eenvoudig visum (dan verlenging van het “O”-visum) dat je 6 maanden toegang biedt, zonder alle poespas van border-runs etc.

Antwoord: Nee
2.Dien ik, na deze eerste verlenging, bij een volgend bezoek weer alle documenten etc. voor te leggen, of kan het wat minder (populair gesteld).

Antwoord; Zelfde documentatie is ook volgende keer noodzakelijk.
3. Voor de aanvraag van de verlenging, kan dat binnen 45 of 30 dagen alvorens het visum/verlenging is verlopen?

Antwoord: 45 dagen

De volgende resterende vragen zijn dus onbeantwoord gebleven (zie inhoud van mijn oorspronkelijk bericht):

4. Wordt de bankstatement/garantie ook geaccepteerd als het een dag eerder is uitgegeven?
5. Info over de 90 dagen melding.
6. Is er een algemeen email adres, waar men terecht kan met vragen over visa gerelateerde kwesties?
7. Is het met Imm”O”-visa en verlengingen, mogelijk om uiteindelijk een resident visum te verkrijgen? Voorwaarden resident visum?
8. Omdat mij Imm”O”-visum afloopt op 29 februari en het een schikkeljaar betreft, wilde ik ook nog weten wat de einddatum van mijn extension zou zijn. Dit bleek, na ontvangst van de verlenging, uiteindelijk 28 febr. 2021 te zijn.

Ik hoop hiermee, tbv sommige lezers, mijn eerder bericht van 9/2 compleet te hebben gemaakt.

Vriendelijke groet,


Reactie: RonnyLatYa

4. Wordt de bankstatement/garantie ook geaccepteerd als het een dag eerder is uitgegeven?

Antwoord : Bij meerdere immigratie kantoren wordt dat wel aanvaard. Moet je lokaal eens navragen. Het updaten van een bankboekje moet wel van de dag zelf zijn.

5. Info over de 90 dagen melding.

Antwoord :

https://www.immigration.go.th/content/sv_90day

https://www.immigration.go.th/content/online_serivces

6. Is er een algemeen email adres, waar men terecht kan met vragen over visa gerelateerde kwesties?

Antwoord : Niet voor zover ik weet.

7. Is het met Imm”O”-visa en verlengingen, mogelijk om uiteindelijk een resident visum te verkrijgen? Voorwaarden resident visum?

Antwoord :

https://www.immigration.go.th/content/permanent_resident_in_the_kingdom

zie Click For more details.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Info Brief 012/20: Immigratie Bangkok – Jaarverlenging (vervolg)”

  1. Leo Th. zegt op

    Beste Haki, uiteraard is er niets op tegen dat je de antwoorden op je vragen bij jouw immigratie kantoor probeert te krijgen. Maar dat was je maar gedeeltelijk gelukt, wat mede de reden was om je ergernis daarover op Thailandblog te delen. De (on)mogelijkheid om vragen te kunnen stellen was dan ook essentieel voor jouw ervaringen. Aangezien ik ervan uitging dat jij het nog steeds op prijs zou stellen om antwoorden te ontvangen, heb ik mij afgevraagd waarom je de vragen dan niet had vermeld. Niet voor mij maar voor jezelf! Van klakkeloos vragen stellen is toch geen sprake nu je zelf al pogingen had ondernomen. Enfin, je hebt je verlenging gekregen en alsnog je antwoorden van Ronny op je resterende vragen. Hopelijk overheerst daardoor tevredenheid en kan je je slechte herinneringen van je bezoek aan immigratie snel vergeten.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website