Melding: José
Betreft: Thaise ambassade Vientiane

Visum aanvragen in Vientiane. Sinds enige tijd kun je bij de Thaise ambassade, (afdeling visum aanvraag, Rue Bourichane) in Vientiane,op afspraak je visum aanvraag indienen. Op thaivisavientiane.com vind je alle info.

Geen slecht idee hoor, vanmorgen zeker 100 wachtenden voor de poort. Wij hadden afspraak nrs 9 en 10, en stonden na 20 minuten weer buiten.
Zorg wel voor alle kopieën: verlopen Thai visum(indien aanwezig) met in en uit stempels, huidige Lao visum met in stempel, kopie paspoort, kopie bankafschrift, 2 pasfoto’s en ingevuld formulier, MET een volledig adres in Thailand  dus ook postcode.


Reactie RonnyLatYa

De ambassade in Vientiane werkt inderdaad sinds 1 februari 2019 met een afsprakensysteem. Wat ik al eens hoor en lees is om tijdig de afspraak te maken, want die kan soms al vol zitten tot 3 weken voordien. Hou daar dus rekening mee.

Bedank voor je melding, maar gelieve ook te vermelden welk visum werd aangevraagd en welke bedragen er op die bankafschriften dienen bewezen te worden.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 002/20 – Thaise ambassade Vientiane – Visum aanvraag”

 1. Jose zegt op

  Het was een tourist visa voor 60 dagen.
  Laatste Nederlandse bankafschrift met voldoende saldo was voor ons oké.

 2. sjaakie zegt op

  Kopie bankafschrift?
  Mag dat een print zijn van de voorgaande dag?
  Mag dat een bankboekje van een Thaise bank zijn met een update datum die enige dagen voor de dag van aanvraag ligt?
  Saldo in het bankboekje moet minimal 20.000 Bath zijn?

 3. Roland zegt op

  Het komt me allemaal Nogal verwarrend over.
  Lees over een toerist visa voor 60 dagen, Nederlands bankafschrift met voldoende saldo…, dan heeft men het in een volgende reactie over een bankboekje van een Thaise bank en vervolgens over een saldo in het bankboekje van 20.000 baht…
  Is allemaal zo onsamenhangend om te lezen en te begrijpen waar het eigenlijk allemaal om gaat.
  Moet je dan voor aanvraag van een visa exemption of een toerist visa ook al geld aantonen op een rekening?
  En waar dan? De ene spreekt van geld op een Nederlandse rekening en de ander van geld (20.000 baht) op een Thaise rekening.
  Ik snap het allemaal niet goed.

 4. RonnyLatYa zegt op

  1. Aanvragen

  – Toerist visa
  Om een Tourist visa aan te vragen is, volgens de informatie op de website, normaal geen bewijs van financiële middelen nodig. Ook de andere gevraagde documenten komen trouwens niet op die lijst voor.
  http://vientiane.thaiembassy.org/upload/pdf/Visa/TOURIST%20VISA.pdf

  Maar misschien is dat recent allemaal veranderd en vraagt men nu wel om o.a. die financiële bewijzen en heeft men de website nog niet aangepast.
  Best is dus verder te gaan op de ervaring van zij die de aanvraag recent hebben ingediend. Zoals die van José, die de melding heeft gemaakt.
  Welke bankrekening dat is maakt dan niet uit. Je kan daarvoor een Nederlands, Thaise of gelijk welke bankrekening gebruiken. Zolang maar duidelijk is dat het jouw bankrekening is. Je naam zal er m.a.w. ergens moeten op staan.

  – Visa Exemption
  Een Visa exemption kan je niet aanvragen. Bekom je automatisch bij binnenkomst

  2. Binnenkomst

  – Tourist visa
  Bij binnenkomst kan een bewijs gevraagd worden dat je 20 000 Baht bij je hebt. (40 000 Baht per familie). Dat hoeft niet in Baht te zijn. Elke valuta is goed. Maar je zal het geld wel moeten tonen. Bankkaart of een bankrekening tonen kan onvoldoende zijn

  – Visa Exemption
  Bij binnenkomst kan een bewijs gevraagd worden dat je 10 000 Baht bij je hebt (20 000 Baht per familie).
  Is raad echte aan om, net zoals bij een Tourist visa, 20 000 baht (40 000 Baht per familie) bij je te hebben. Daarmee vermijd je nutteloze discussies met een immigratie officier die het anders ziet. Ook hier is elke valuta goed.

  In principe zal het bij de doorsnee toerist zelden voorvallen dat je die financiële bewijzen moet tonen bij binnenkomst. Enkel als daar een aanleiding toe is, zoals meerdere binnenkomsten op korte tijd.
  Maar het is niet uit te sluiten natuurlijk, dat je een overijverige Immigratie officier voor je hebt


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website