Melding: Hans

Betreft: Immigration Nakhon Sawan

Ik heb navraag gedaan bij het immigratie kantoor te Nakhon Sawan voor de visumondersteuningsbrief van 800 k . Deze word gewoon geaccepteerd bij aanvraag jaar visum verlenging.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt om het te gaan navragen Hans.

Ik denk dat die “Visumondersteuningsbrief” wel overal aanvaard wordt.

Om correct te zijn. Volgens de regels betreft het een inkomen, in dit geval, van minstens 65.000 Baht per maand en niet of je een inkomen hebt van 800.000 Baht per jaar. Maar het is maar wat men wil aanvaarden natuurlijk.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

4 reacties op “TB Immigration Info Brief 045/19 – Immigration Nakhon Sawan – Visumondersteuningsbrief”

 1. Gerard zegt op

  23 april naar Imm. Chiangmai geweest voor een retirement visa (TM7) en single re-entry (TM8)
  Ik maak gebruik van de visum ondersteuningsbrief.
  en heb eigenlijk alles gekopieerd wat in mijn paspoort staat inclusief TM6 en TM30. 2x voor elke aanvraag een kopie.Plus 2 pasfoto’s thais formaat.
  Eerst een nummer voor mijn retirement aanvraag want voor de re-entry heb ik de nieuwe retirement visa nodig.
  Na een half uur aan de beurt en is eigenlijk vrij snel afgewerkt, hierbij werden mij wel 2 formulieren onder de neus geduwd, een was om te verklaren dat ik op de hoogte was van de thaise imm. regels en de 2e was een briefje met de boetes en uitsluitingen het land eerder dan aangegeven te mogen bezoeken mbt de overstay regels. Dat was het eerte deel van het traject, men verzameld de paspoorten met de aanvraag tot er een hoeveelheid is dat dan door de officier met tekenbevoegdheid in een achterkamer wordt afgewerkt en afgestempeld. Dit duurt al gauw 30 minuten voor het paspoort terug is. Dan moet je een drukke weg oversteken (niet zonder gevaar voor eigen leven)om een kopie te kunnen maken van het blad in de paspoort waar de nieuwe visum stempel staat die had ik nodig voor mijn re-entry verzoek. Weer oversteken op die drukke weg.
  Er is een zebrapad die je geen veiligheid geeft want men raast maar door en als er een klein gaatje is dan steek je al zwaaiend met je papieren over, want dan hoop je dat de autobestuurders je beter zien. Doe je dit niet dan sta je een halfuur later nog te wachten om over te steken en dat twee keer.
  Weer een nummer nu voor de reentry anvraag. Bij de desk van de reentry aanvragen wordt er een foto gemaakt met een camera op een stand, het resultaat is een silhouet daar er onvoldoende licht is voor deze waarschijnlijk laag kwaliteit camera, maar de balie mensen geloven het wel.
  Behoorlijke minpunt dat er geen kopieer gelegenheid in het nieuwe Imm.gebouw aanwezig is.
  Al met al ben ik na deze twee aanvragen in 2 uur weer buiten om in mijn auto te stappen waarvoor ik weer de weg moest oversteken. Er is een parkeerplaats (gratis) bij het Imm. gebouw, maar kan net vol zijn dan kan je aan de overkant bij het Spa gebouw je auto tegen betaling (20 baht) parkeren.
  Kortom eigenlijk verloopt alles soepel en de mensen zijn vriendelijk, maar zou er toch wat tijdwinst gemaakt kunnen worden op deze procedure.

 2. eric zegt op

  Beste Gerard,graag zou ik willen weten of je in Chiangmai bij gebruik van een visum ondersteuningsbrief ook moet aantonen dat je daadwerkelijk het geld overmaakt naar een thaise rekening.

 3. Erwin Fleur zegt op

  Beste RonnyLatYa,

  Misschien kun je voor de leken onder ons duidelijk maken wat TM1 tot TM enz. Betekend.
  Ik zie die termen vaak vallen maar ik denk dat veel mensen niet begrijpen wat het formulier
  inhoud(wat betreft visums, op een rij).
  Dit hoeft niet geplaatst te worden.het is een idee.
  Vriendelijke groet,

  Erwin
  Fijne en leuke uitleg van je.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ik zal ze een van de volgende weken wel eens op een rijtje zetten en hun doel.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website