Afgifte Schengenvisums Thailand 2014, nagekomen bericht

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Dossier, Schengenvisum
Tags:
10 mei 2015

Op 28 april schreef Rob V. een uitstekend artikel over de afgifte van Schengenvisums voor Thaise reizigers. Voor wie het gemist heeft zie hier: www.thailandblog.nl/dossier/schengenvisum/afgifte-schengenvisums-thailand-2014/

Hij wilde graag van het RSO meer informatie over de daling van het aantal visumaanvragen voor Schengen uit Thailand. Het duurde even maar de RSO heeft een reactie gegeven, zij zeggen:

“Het is niet duidelijk wat de daling van het aantal aanvragen uit Thailand precies heeft veroorzaakt. Volgens onze statistieken gaat het om een daling van 2,8%.  In 2014 zijn vooral in de zomer maanden minder aanvragen gedaan dan in 2013. Mogelijk hebben conjuncturele ontwikkelingen invloed op het aantal reizigers. Daarnaast kan het zijn dat visa met langere geldigheidsduur het aantal aanvragen drukt.
Voor wat betreft reisdoel worden geen exacte cijfers bijgehouden. Voor de vuist weg en op basis van visumverwerking in de back office gaat het om ongeveer 40% toeristen, 30% familie/vrienden bezoek, 20% zakenbezoeken en 10% overige reisdoelen (als culturele uitwisseling, studie/opleiding, sport, officiële bezoeken, etc.).”

De cijfers over het type reisdoel wijken zo bezien niet veel af van de door België opgegeven algemene cijfers.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website