The Isan Project (video)

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: , , , ,
21 mei 2017

The Isan Project is een samenwerkingsverband van Thaise en buitenlandse musici en zangers, die muziek maken waarin de invloed van vooral Isaanse muziekstijlen en –klanken door gebruik te maken van typische muziekinstrumenten te horen is.

Het levert prachtige muziek op, waarmee men met soms ondersteuning van videoclips niet alleen in Thailand succes boekt, maar ook in de VS en Engeland.

Het idee van Will Robinson

Het idee van het Isaan Project is van de Engelsman Will Robinson, die tijdens een vakantie in Bangkok een muziekgroep uit de Isaan ontdekte. Hij was gefascineerd door de Isaanse muziekstijl en de daarbij behorende instrumenten, waarbij vooral de Phin gitaar (zie foto boven) indruk maakte. Toen hij in een taxi ook nog een Mor Lam zanger hoorde zingen, besloot hij zich in de Isaan muziek te verdiepen.

Via een goede vriend en drummer, Erik Hargrove, maakte hij kennis met de Thaise musici Fatboyz Ford en Koh Saxman, die hem meer vertelden over de Isaan muziek en muziek in Thailand in het algemeen. Hij bezocht verschillende optredens van Isaanse muziekgroepen en ging ook naar de Isaan om de bron van die typische muziek te ontdekken. Met die kennis ontwikkelde hij enkele van zijn eigen muzikale ideeën met behulp van de Isaan muziek en besloot die geluiden te mengen met hedendaagse westerse muziek.

Het Isaan Project

Onder leiding van Will Robinson werkt de groep van muzikanten en artiesten uit Thailand, de VS en het Verenigd Koninkrijk samen en maken muziek, die aanslaat bij het grote publiek. Nummers als “Strangers” en “Forever” hebben in de hitlijsten van Music Week Pop Chart gestaan. Hun nieuwste single “Nana” met zanger Erroll Reid en de Thaise Pui Duangpon bereikte onlangs de top in iTunes Thailand.

Nieuw album

Nu wordt op hun Facebook pagina aangekondigd, dat op 29 mei een geheel nieuw album met de titel “The spirit of Isan” wordt uitgebracht. Van de inhoud is nog niets bekend, maar luisterend naar de andere nummers, die u op YouTube kunt bekijken en beluisteren, belooft het heel veel goeds. Om u kennis te laten maken met The Isaan Project hieronder een prachtige videoclip van de groep:

Bron: www.theisanproject.com


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “The Isan Project (video)”

 1. FrancoisNangLae zegt op

  Het idee is veelbelovend, maar ik hoor er weinig authentiek Thaise muziek in terug, maar vooral een trendy deuntje. Het verhaal klinkt beter dan de muziek. Dat had wel wat spannender gemogen (maar dan was het vast niet in de hitlijsten gekomen ;-)) .

 2. Tino Kuis zegt op

  Hier nog een video van het zogenaamde ‘Isan Project’, NANA genaamd.

  https://www.youtube.com/watch?v=9YnAN4oZ8Nw

  Verder veel ‘toeristische’ video’s, mooie beelden dat wel..

  Geen Isaanse taal, onderwerpen, klanken, af en toe wat Isaanse instrumenten, that’s it.

  • TheoB zegt op

   Dit nummer (Nana) vind ik beter klinken dan “Thailand Amazing Thailand”.
   Het heeft meer pit en zal daarom de jongere luisteraar, die volgens mij de grootste groep van muziekconsumenten is, beter bereiken. Ik hoor ook iets meer Isaan invloeden dan in “Thailand Amazing Thailand” dat in mijn gehoor meer een promotiedeuntje is en goed past bij deze promotievideo.
   Ik vermoed echter dat de autoriteiten officieel niet zo blij zullen zijn met “Nana” en de videoclip.

   Mijn ervaring met Isaan muziek is dat het is “gebouwd” op een, ook in volume, keihard ritme en dat ontbreekt in “Thailand Amazing Thailand” helemaal.

 3. FonTok zegt op

  Maar er zijn superhits uit de Isaan voortgekomen. Doch het merendeel van de Isaan muziek is werkelijk te vreselijk om aan te horen en allemaal volgens hetzelfde procedee. Eerst wat geblér zonder muziek en dan na enige tijd komt de muziek er bij en vreselijk gekrijs over dood, rijst, eten, verloren, liefde, armoede en vooral geen geld.

 4. Maurice zegt op

  Als muziekliefhebber en man v d wereld kan ik alleen maar zeggen: the usual modern bullshit.
  Overbodig. Even Isaans als t Urker Mannenkoor.

 5. petra zegt op

  Mooi promotie-filmpje over Thailand.
  Heeft niks met Isaan te maken , laat staan de music.

 6. Sir Charles zegt op

  Heb Isaanse muziek/zang altijd al afgrijselijk gevonden, dacht dat het niet erger kon maar het tegendeel blijkt toch anders gezien bovenstaand filmpje.
  Mooie beelden dat dan weer wel.

 7. chris zegt op

  https://data.opendevelopmentmekong.net/dataset/the-community-forest-movements-strategic-use-of-culture-in-rights-claiming-process-reflections-from/resource/d54c8e43-c22d-4bee-8134-867753035fa3?type=library_record.

  Ben er vrij zeker van dat in dit instituut meer te vinden is over de muziek in de verschillende Thaise regio’s. Een tweetal jaren geleden woonde er in mijn condo een man die onderzoek deed naar de muziek en naar allerlei gebieden ging om die oude Thaise muziek op te nemen en vervolgens te analyseren.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website