Jubileumtoernee Carabao rockband

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags: ,
21 juli 2011

Met een knipoog naar de OTOP slogan “One tambon, one product” werkt de Thaise rockband nummer 1, Carabao, dit jaar een landelijk tournee af onder het motto “One province, one concert”.

De band met rode buffelschedel als symbool is dit jaar 30 jaar actief in de Thaise muziekwereld en om dat vieren toert men sinds maart kriskras door Thailand voor tenminste één concert per provincie. De vele fans van Mae Sai tot aan Hat Yai hebben de kans om een concert van deze beroemde band in hun provincie mee te maken.

De opzet is nogal ambitieus met ongeveer 100 concerten in 78 provincies, terwijl er in september ook nog een toernee door Europa is gepland. Het is een marathonproject voor de inmiddels niet meer zo jonge bandleden.

De komende weken is er o.a. op 22 juli een concert gepland in Pichit, gevolgd door 27 juli in Lamphun, 2 augustus in Chiang Mai, 7 augustus Dukhotai, 11 augustus Nakhon Sawan, 16 augustus Lopburi. Chonburi is pas op 29 november aan de beurt, terwijl merkwaardig genoeg Pattaya niet in het programma voorkomt.

De budget airline Thai Air Asia heeft in verband met dit jubileum één van haar vliegtuigen in de felrode kleuren van Carabao gespoten. Dit vliegtuig bedient 10 binnenlandse routes en is vanzelfsprekend een mooie reclame voor de concerten. Het ontwerp van deze vliegtuigreclame is uniek is met inbreng van Ed en Lek Carabao tot stand gekomen. “Air Asia en Carabao hebben gemeen, dat zij de harten van de Thaise bevolking gestolen hebben. Wij zijn er trots op mee te werken aan deze historische verjaardag van de legendarische Carabao band, die 30 jaar geleden werd opgericht”, zei Tassapon Bijleveld, (een Thai met Nederlands bloed in de aderen?) de hoogste baas van Thai Air Asia.

Aan boord van dit vliegtuig wordt ook aandacht aan Carabao besteed. Zo zijn er tal van accessoires en hebbedingetjes van de band te koop en is een speciaal Carabao menu beschikbaar. Het is kip met pepersaus en bruine rijst, het favoriete recept van Lek Carabao en dit is inmiddels razend populair aan boord.

Voor meer informatie en concertdata verwijs ik naar www.carabao30.com/opoc, helaas alleen in Thai.

No votes yet.
Please wait...

8 reacties op “Jubileumtoernee Carabao rockband”

 1. Pujai zegt op

  @Gringo: Bedankt voor deze post!!!
  Carabao speelt muziek die “Phleng Phuea Chiwit” wordt genoemd, ofwel “songs for life”. De leden van dit orkest zijn ware helden in Thailand omdat ze vaak zeer kritische teksten zingen over de corruptie in hun land. Waarschijnlijk door de taalbarriere(?) hebben Thaise musici helaas nog weinig internationale bekendheid. Ze blinken uit door hun zang en virtuositeit op diverse instrumenten. De solo gitarist van Carabao en hun lead singer Et zijn zonder meer van wereld klasse. Kortom, gaat dit zien! Een bruisend evenment waarbij iedereen (ja ook farangs!) gegarandeerd collectief uit zijn dak gaat. Aanstekelijke muziek en tomeloze energie met een lach en een traan en vooral een hoop lol!
  Voor meer informatie volg deze link:
  http://en.wikipedia.org/wiki/Carabao_(band)
  Eerst een voorproefje? Youtube heeft vele clips van deze groep.

 2. Thailandganger zegt op

  Thaise rockband nr 1? Toch echt niet Carabao, maar Loso !!!

  • Pujai zegt op

   @Thailandganger

   Je hebt volkomen gelijk. Carabao speelt geen rock maar Phleng Phuea Chiwit. Afgezien daarvan is Loso ook het einde. Waanzinnige gitarist en onsterfelijk geworden door zijn song: Mae (moeder).

 3. Peter Holland zegt op

  Een beetje eer mag ook de volgende personen toekomen.

  Pompuang Duangjan พุ่มพวง ดวงจันทร์ het hele land stond op ziin kop toen ze in 1992 overleed, meer mensen bij de begravenis dan bij princes Diane, zels de koning was aanwezig.

  En dan niet te vergeten de geweldige Elvis tribute zanger, Elvisoot (VISOOT TUNGARAT)
  helaas ook al overleden, had in bankok een graceland hekwerk voor zijn woning.
  wordt door insiders nog steeds geeerd, met video shows etc. ik heb in 1983 nog een serie foto’s van hem gemaakt tijdens een optreden.
  Hij trad ook veel in skandinavie op, en een keer met Carabao in Zwitserland.

  Nog levend de geweldige zangeres Nitaya, gaat ook een legende worden.

  Het is me een overgens een raadsel waarom Carabao zo populair is, maargoed zal wel iets met smaak te maken hebben , vind LOSO een stuk beter, ziet er ook beter uit.
  Het oog wil ook wat vind ik.

 4. Pujai zegt op

  @Peter Holland

  Inderdaad, over smaak valt niet te twisten en dat moeten we hier zeker ook niet doen. Overigens ben ik het met jouw keuze geheel eens en zou zelf ook nog wel met een tiental namen kunnen komen, waaronder ปาน ธนพร แวกประยูร, beter bekend als Sao Paan. Ik denk dan bijvoorbeeld aan haar mega-hit met Carabao : หนุ่มบาว-สาวปาน ( num bao-Sao Paan).
  Echter, dan zijn we eerlijk gezegd een beetje off-topic. Immers, deze post gaat over Carabao.
  Zoals eerder gezegd is Carabao razend polulair, niet alleen door hun muziek die een heel breed publiek aanspreekt, maar tevens door hun lef om in hun songs diverse misstanden in Thailand aan de kaak te stellen. Riskant, maar door hun enorme populariteit durfde de Thaise regering nooit in te grijpen. Carabao is naar mijn weten het enige Thaise orkest dat wereldwijde bekendheid geniet. Zij hebben overal ter wereld gespeeld, op uitverkochte concerten. Kijk maar eens op Youtube.
  Je opmerking over “er beter uitzien” begrijp ik niet helemaal omdat dit weinig met de kwaliteit van muziek te maken heeft.
  Ik laat het hierbij.

  • Peter Holland zegt op

   Ik zei het oog wil ook wat, dat moet genoeg zeggen, lijkt mij.
   Want wat zijn die gasten lelijk, heeft uiteraard niks met de muziek te maken.
   Maargoed als je de Rolling Stones ziet en dan met name Keith Richard , daar word je ook niet echt vrolijk van. Oei !!! vele fans op de staart getrapt waarschijnlijk, ha ha !!

  • Thailandganger zegt op

   Hallo Peter,

   Voor mij nog steeds de beste song van Carabao die hij in mijn ogen nooit heeft kunnen overtreffen. Genaamd “Mon Pleng Carabao.” Waarin hij iedereen uitneodigt om met hem mee te zingen.

   http://www.youtube.com/watch?v=Ao_nJF2Uk7w&feature=related

 5. Eric zegt op

  Hallo,

  Weet iemand of ze nog eens naar Europa komen ( in 2013?)
  Kan hier niks over vinden

  Heb ze gemist in 2007 in Antwerpen, iets wat ik me nu nog beklaag en in Thailand dacht ik er nooit aan te kijken of er geen concert was 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website