Een Thaise versie van “A perfect duet”

Door Gringo
Geplaatst in Cultuur, Muziek
Tags:
16 augustus 2019
Ed Sheeran & Beyoncé

Ed Sheeran & Beyoncé

Al vrij lang ben ik op Facebook een volger van Postmodern Jukebox, een heel leuk medium, waarin veel oudere songs door artiesten in een nieuw jasje worden gestoken. Een cover noemt men dat, geloof ik. Ik ben geen muziekkenner, maar er zitten af en toe heel bijzondere uitvoeringen tussen, waar ik erg van kan genieten.

A perfect duet

Eén zo’n liedje, waarvan de melodie mij al maandenlang regelmatig door het hoofd swingt, is “A perfect duet”. Ik heb begrepen, dat het origineel gezongen werd door Ed Sheeran & Beyoncé, maar in de versie van Postmodern Jukebox wordt het gezongen door twee Amerikaanse zangers, Mario Jose en India Carney. Ik vind het een prachtige uitvoering en als u de video bekijkt, let ook op de ongedurige, zeg maar geile, dame rechts in beeld. Een mooie act!

De Beste Zangers

In Nederland heeft u het televisieprogramma “De beste zangers” kunnen zien, waarvan ik ook wel een deel via YouTube heb bekeken. In één van die uitzendingen zingen Maria Fiselier en Alain Clark het lied, maar dan als een cover van de uitvoering van Ed Sheeran en Andrea Bocelli. Het heet dan “A perfect symphony” en het verschil is, dat Andrea de Italiaanse versie zingt en dus doet Maria dat ook. Maria Fiselier is een in mijn ogen een uitstekende operazangeres, maar “iets moderns” is bij haar ook in goede handen. Kijk na onderstaande video ook naar

haar versie van “Lose yourself”, een cover van Eminem, geweldig!

De Thaise versie

Om te rechtvaardigen, dat dit verhaal over “A perfect duet” op Thailandblog.nl kon worden gezet, zocht ik een Thaise versie. Ik vond die in de uitvoering van Tong Vitdivat & Marshall Brosis, zie uitvoering hieronder. Onder de video op YouTube staat ook de tekst van het lied, in het Engels en Thai. Ik heb nog geprobeerd meer informatie over deze twee zangers te verzamelen, maar helaas. Er staan nog wel enkele video’s op YouTube, maar Wikipedia heeft ze nog niet een eigen pagina waardig gevonden. Misschien zijn er bloglezers, die ons iets meer kunnen vertellen.

Tenslotte

Drie versies van een en hetzelfde lied, ik kan er niet genoeg van krijgen. Ik laat ze nu regelmatig alle drie door de huiskamer schallen, maar de mooiste blijft voor mij toch de Amerikaanse versie. Wat vindt u?

No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “Een Thaise versie van “A perfect duet””

 1. Aduard zegt op

  Ik ga absoluut voor de Thaise versie, uitgevoerd door het duo The BroSis, ze hebben wel een Facebook account https://www.facebook.com/thebrosisband/

  • Aduard zegt op

   De naam van de dame is Marshall Vichariya.

 2. Taruud zegt op

  Fantastisch! Dankjewel voor deze links. Music can change the world.

 3. Christiaan zegt op

  Inderdaad Gringo. De Amerikaanse versie is de mooiste.

 4. samee zegt op

  Is het niet nieuwe nummers die in een oud jasje worden gestoken??

 5. Leo zegt op

  Ik vind het heel leuk dat Maria Fiselier in Thailand – in ieder geval bij Gringo – ook bekend is en inderdaad ze sloeg zich er glansrijk doorheen. de anderen ook heel goed, maar deze heeft toch mijn voorkeur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website