Helaas, helaas, ik ben ineens een stuk minder belangrijk sinds mijn lief haar nieuwe vriend hier in Nederland heeft ontdekt. Ze verruilde recentelijk voor drie maanden het bloedhete Thailand om samen met mij naar vrieskist Nederland te reizen.

Eenmaal hier vond ze haar draai vrij snel, het is inmiddels al weer de tweede keer dat ze mag genieten van eigenheimers en een koekje bij de koffie.

Om haar verblijf hier wat veraangenamen stelde ik haar voor aan Pad. Pad is een goede vriend die mij helpt op een handige manier het internet te verkennen, mijn e-mail te checken en is gek op appels. Hij viel gelijk in de smaak bij haar en andersom zal dat ook wel het geval zijn.

Had ik Pad maar nooit bij haar geïntroduceerd want sinds die tijd ben ik opeens veel minder in trek. Ze laat zich graag door de charmante Pad vermaken. Ze streelt hem behoedzaam met haar vingertoppen net zolang tot hij doet wat ze wil. Meestal is dat het Thaise nieuws bekijken of een Soap. Pad heeft altijd tijd en is ook gewillig. Daar kan ik natuurlijk niet tegenop. Ze zorgt er ook voor dat Pad niets te kort komt. Heeft Pad wat minder energie dan zorgt ze eerst voor Pad, ik kom daarna aan de beurt.

Pad kan ook in Thais communiceren, althans ik heb er zelf voor gezorgd dat mijn vriendin de Thaise karakters op Pad kan gebruiken.

Ze sleept Pad ook overal mee naar toe. Wanneer ze aan het koken is zet ze Pad op het aanrecht. Gezamenlijk kijken ze dan naar een kookprogramma of een Thaise soap.

Laatst ging ik een biertje drinken met vrienden en ja hoor, zij ook mee en natuurlijk met Pad.

Hij gaat zelfs mee naar bed en ligt dan tussen ons in. Soms gaat ze alleen naar de slaapkamer en neemt Pad mee. Samen hebben ze dan kennelijk veel plezier want ik hoor haar lachen. Als ik vraag waarom, dan zegt ze dat ze samen met Pad naar een film kijkt. Ja, ja.

Het valt niet mee te concurreren met Pad. Soms kijk ik naar dat ding en dan lijkt hij mij toe te lachen: van mij win je niet want ‘i (am) Pad’

6 reacties op “En toen moest ik mijn vriendin delen met Pad”

 1. Cornelis zegt op

  Mooi humoistisch geschreven verhaal en ook heel herkenbaar. Gelukkig is deze ‘verslaving’ minder kostbaar en gezondheidsbedreigend dan sommige andere (die natuurlijk ook wel erg leuk kunnen zijn…………)

 2. Thea de vegte zegt op

  Ja ja Ik begrijp het helemaal.ik ben ook veslingerd aan pad
  Je kan er veel meer mee ,dan met een mens.muziek, nieuws ,planeten bezoeken ,en nog honderden anderen dingen.ik sleep pad ook overal mee naar toe.en hij gaat mee naar bed, en staat mij met raad en daad bijDe kleine pad,is nog flexibeler,en zachter voor mij.
  Appeltje pad is voor mij no 1. Sorry heren.jullie worden voorbij gestreeft
  Thea de vegte

  • Khun Peter zegt op

   Thea, mijn wraak was zoet. Ik heb vorige week een nieuwe iMac gekocht. Ik noem haar liefkozend Maggie… Nu zijn de rollen omgekeerd. Als ze mij vraagt of ik mee naar bed ga, zeg ik ga maar met Pad, ik wil eerst nog even met Maggie spelen 🙂

 3. B.Elg zegt op

  Heel herkenbaar. Ik heb dezelfde vergissing gemaakt en mijn vrouw een ipad gekocht. Sindsdien is ze gemiddeld 6 uur per dag online. Vooral de debiele spelletjes op facebook genieten haar voorkeur. Vreemd is dat ze altijd al een notebook had maar dat ze daar minder tijd aan besteed heeft. Misschien onaardig om te zeggen maar volgens mij hebben Thaise mensen een lichte neiging tot verslaving (gokken, online spelletjes, facebook enz.)
  Gelukkig blijft ze lekker eten voor me koken, maar ik moet af en toe om aandacht smeken omdat ik de concurrentiestrijd met de ipad dreig te verliezen. Schoonmaken was altijd al nooit haar hobby maar dat is ze nóg minder gaan doen. Dus ik ben dan maar meer gaan schoonmaken. Jammer, want ik ben zelf nogal lui en dan is het wel prettig om met een thaise getrouwd te zijn die vindt (vond, moet ik zeggen) dat een man niet kan/mag schoonmaken…

 4. Marcus zegt op

  Moderator: uw reactie is off-topic

 5. anony zegt op

  Khun Peter,

  Ik hoop niet dat we dezelfde Maggie hebben )) want dan is het toch wel een M-Pro

  Gr,Antony


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website