Als heur haar maar goed zit

Door Gringo
Geplaatst in Column, Gringo
Tags: ,
12 februari 2021

Om voor jezelf te beoordelen of een dame aantrekkelijk is, heb je een aantal mogelijkheden. Ik ga die mogelijkheden niet alle noemen, die ken je vast wel, ik beperk mij in dit verhaal tot haar haardracht.

Ik vind dat een belangrijk aspect om het “plaatje” van aantrekkelijk compleet te maken. Wat Thaise dames betreft, geldt er voor mij wel een ijzeren wet: heur haar is sluik, lang en zwart!

Het overgrote deel van de  jongere Thaise bevolking houdt zich wel aan “mijn wet”. Sluik is het zeker altijd, ik heb nog nooit een Thaise dame gezien met van nature krul- of kroeshaar op het hoofd. Lang haar is ook gewoon en met lang bedoel ik dat het haar tot ver over de schouders reikt. Moeder Natuur heeft er wel voor gezorgd, dat alle Thaise vrouwen zwart haar hebben vanaf de geboorte, hetgeen bij ouderdom op natuurlijke wijze grijs kan worden.

Haarlengte

De lange haren, die als ze loopt,  deinend over rug en schouderbladen van een  Thaise dame, vind ik het mooist. Als zij om praktische of hygiënische redenen de haren samenbundelt in een paardenstaart kan dat ook best een aantrekkelijk geheel vormen, maar opgerold in een knoet met zo’n elastieken haarband vind ik echt een stuk minder.

Goed, als ik de dame ken en dus weet hoe zij er kan uitzien als heur haar loshangt is het nog daar aan toe, maar een voor mij nog onbekend meisje met een knoet zal op een andere manier heel erg haar best moeten doen om bij mij in de smaak ter vallen. Bij het zien van een knoet moet ik vaak denken aan een lerares  op de middelbare school. Zij, een in onze ogen van toen vreselijk oude dame met grijze haren, bijgenaamde De Knoet, probeerde ons Frans bij te brengen en dat waren niet onze favoriete lessen.

Korte kapsels kunnen mij niet bekoren. Ik vind het bijvoorbeeld ook jammer, dat vele schoolkinderen met zo’n korte haardracht rondlopen.

Haarkleur

Van de vier natuurlijke haarkleuren blond, zwart, bruin en rood, die je bij ons in Europa kunt aantreffen, komt er bij de Thaise mensen alleen zwart voor. Voorwaarde is dan wel, dat de ouders Thai moeten zijn en niet een mix van Thai en een buitenlander.

Maar de Thaise dames gaan met hun tijd mee en zien op televisie, dat er wel kleur gegeven kan worden aan hun haar. Je ziet dan ook zwart haar met een tikkeltje bruin geverfd er door, de coupe soleil zal ik maar zeggen. Dat tikkeltje bruin kan nog wat aangezet worden met wat meer bruin, totdat de gehele haardos een bruine haarspoeling heeft ondergaan. Echt mooi vind ik het nooit en dan zullen we het maar niet hebben over een geblondeerde Thaise dame. Een afschuwelijk gezicht, dat associaties oproept van een bepaald beroep, dat de dame in kwestie uitoefent.

En ach, dan heb je ook nog de tienermeisjes, die net uit hun pubertijd gekomen zijn en vinden, dat zij er punky moeten uitzien met geel, rood of groen gekleurd haar. Ik vind dat best, die gekkigheid gaat vanzelf over, meestal toch?

Anekdote

Het is al heel wat jaren geleden gebeurd. Mijn Thaise vrouw was voor een verjaardag van een vriendin met een stel meiden op stap geweest. Waar precies naar toe weet ik niet, maar zal wel Walking Street geweest zijn. Hoe dan ook, zij kwam laat thuis en was in een vrolijke (drank?) bui. Vrolijk?, nou ik niet, want ik zag meteen wat er met haar gebeurd was. Zij had haar lange haar af laten knippen en kwam dus met een korte haardracht thuis. Wat heb je  @#$#@$% met je haar gedaan?, vroeg ik. Nou, de jarige had haar haar af laten knippen waarop de hele groep van 5 meiden besloot om allemaal hetzelfde te doen. “Leuk toch?”, zei mijn vrouw al lachend. Ik werd met de minuut kwader, want zij wist, dat ik kort haar niet mooi vond. Toen mijn boosheid op een hoogtepunt was, zei ze, nog steeds giechelend: “Ik dacht echt, dat je het wel leuk zou vinden, maar als ik mij vergist heb, dan verander ik het toch weer”. En op dat moment trok zij de pruik, die ze ergens op de kop had getikt van haar hoofd en kwamen gelukkig haar mooie lange haren weer te voorschijn.

Mijn kwaadheid verdween als sneeuw voor de zon, zij had mij mooi te pakken. Zij heeft het goedgemaakt, want even later lag zij op bed met haar haren op het kussen uitgewaaierd. Dat vind ik de mooiste pose, die een vrouw kan aannemen.

– Herplaatst bericht –

Rating: 4.80/5. From 5 votes.
Please wait...

12 reacties op “Als heur haar maar goed zit”

 1. shampooproberen zegt op

  Klopt zeker wel-het is in de kringen die dat weten erg bekend dat nieuwe soorten shampoo allemaal juist in TH worden uitgeprobeerd-een erg kritisch publiek.

 2. cor zegt op

  Ik heb nog nooit een Thaise dame gezien met van nature krulhaar op het hoofd. Dat zijn toch jou woorden of niet soms.

  Beste Gringo
  Nou moet ik je werkelijk teleur stellen, en kijk beter uit je doppen, want ik weet heel zeker dat mijn vrouw van nature krullend haar heeft, en ze heeft een hekel aan kappers. Dus weet ik zeker na 10 jaar samen te zijn dat de krullen van haar werkelijk zijn en niet van de kapper.
  Groetjes Cor.

 3. l.lagemaat zegt op

  Het valt mij de laatste tijd op dat veel vrouwen met een aardige baan het haar korter dragen.
  Een stukje boven de schouder.

  • chris zegt op

   Ja, dat is de nieuwe mode. Mijn vrouw heeft het haar oook kort nu, op mijn advies trouwens. Ik vind ‘oudere’ vrouwen (45+),en niet alleen Thaise vrouwen, er beter uitzien met korter haar.

  • RonnyLatPhrao zegt op

   Getrouwde vrouwen en eens de 30 voorbij, dragen meestal hun haar wat korter vind ik. Heeft weinig met de baan te maken denk ik. Indien ze lang haar hebben moeten ze dat toch meestal opspelden als het een “aardige” baan betreft.

   Bij de “jongere” vrouwen zie ik ze toch nog veel langer dragen ? Misschien omdat ze zich willen onderscheiden van de nog schoolgaande jonge meisjes.

   Of misschien is het heel simpel en is het gewoon een modetrend …. of is het gewoon praktischer 😉

 4. Sjaak S zegt op

  Ook ik vond en vind nog steeds lang, sluik, zwart haar prachtig. En ik ben er uiterst gelukkig mee, dat mijn vrouw zulk haar heeft. Een jaar geleden liet ze echter haar haar echt knippen tot op schouder hoogte. Vond ik niet leuk. Maar nu een jaar later is het weer flink bijgegroeid, want uiteindelijk vind ze het zelf ook mooier… ik ben er blij mee!

 5. Danzig zegt op

  Mijn vrouw is een echte Zuid-Thaise uit het uiterste zuiden, nl. Yala. In deze regio hebben heel veel mensen, ook vrouwen krulhaar, zo ook mijn vrouw. Daar is niks geks aan. Vooral moslimdames hebben vaak zeer krullend, bijna kroeshaar, hoewel dat meestal onder een hijab verscholen gaat.

 6. Alphonse Wijnants zegt op

  In Thailand rondlopen is idd een kwelling!
  Zoveel mooi lang zwart glimmend haar.
  Het maakt zeker deel uit van de seksuele aantrekkingskracht,
  zoals Gringo fijntjes opmerkt.

  Ik begrijp heel goed de moslims (moslimmannen)
  die hun vrouwen opleggen hun haren onder een boerka,
  hidjab of andere hoofddoekjes te verbergen!
  Of ik het daarmee goedkeur, integendeel…
  het wordt immers vrouwen opgelegd en beperkt hun vrijheid.

  Ik herinner me nog een passage uit een verhaal van Sjon Hauser.
  Hij beschrijft hoe ergens op een volksfeest in Bangkok
  meisjes van zeventien, achttien boven een groot watervat zitten.
  Voorbijgangers kunnen met ballen een mechanisme in gang zetten,
  dat ervoor zorgt dat ze in de ton vallen.
  Ze klimmen er dan weer kletsnat uit en Sjon beschrijft:
  “Ze zagen er in hun drijfnatte, strak tegen hun jeugdige lichaam plakkende
  jurk beslist heel sexy uit.”

  En dan besluit hij heel duidelijk met een overwogen en bevlogen vaststelling
  (en dat maakt Thailand ook voor mij zo’n bijzonder land):
  “Het evenement bewees tevens hoe geëmancipeerd Thaise vrouwen zijn.
  In andere landen zouden de meisjes gesluierd in kamertjes worden opgesloten…”

  Zo is het, Sjon!

 7. Alphonse Wijnants zegt op

  Ter aanvulling…
  Ik wil de lezers mijn bijdrage in Thailandblog van 17 december 2014 in herinnering brengen.
  De redactie plaatste toen mijn verhaal, ‘Zwarte haren’, geplaatst in Column-afdeling.

  De eerste zinnen luidden als volgt:

  U kunt het helemaal lezen onder volgende link:
  https://www.thailandblog.nl/column/zwarte-haren/

  Leuk voor mij als u het nog eens herleest. Het ligt in de lijn van de bijdrage van Gringo.

  Dank voor uw moeite
  Alphonse Wijnants

 8. Alphonse Wijnants zegt op

  De eerste zinnen luidden als volgt:

  Het haar van Aom ligt uitgewaaierd op het witte kussen. Ze heeft lang, dik, dicht, zacht haar en het is een zwarte poel van duisternis. Het is de vlucht van een rivier in zijn bedding.
  Ik lig er met mijn neus en mond en eigenlijk mijn hele aangezicht in te duiken en naar lucht te happen. Misschien vergeet ik te ademen en kom ik nooit meer boven. Maar neen, ik ruik de geur van haar haren, haar hoofd, haar zweet en haar shampoo.

 9. ron zegt op

  mooi als het in V geknipt is (van achteren gezien )

 10. Ron zegt op

  ik ben ook een “knoet” hater…het maakt vrouwen net een stuk ouder, hoewel dat in werkelijkheid niet zo is natuurlijk. Wanneer iemand het haar zo in een bun draaide dan vraag ik altijd MET KLEM om dat meteen terug los te maken. Ik kan het gewoon niet zien. Ik viel ook nooit op een vrouw met kort haar.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website