De Thaise boeddhistische gemeenschap is al bijna twee jaar op zoek naar een nieuwe stek, omdat hun huidige tempel, Wat Dhammapateep op de Kouterdreef in Mechelen, te klein is geworden.

De keuze om een bestaande villa en de bijbehorende grond aan de Liersesteenweg te kopen en daar een nieuwe tempel te bouwen, heeft weinig kans van slagen Het druist in tegen de stedenbouwkundige regels.

“Die villa zou voor ons een ideale locatie zijn. Het gebouw zelf willen we omvormen tot een tempel en de tuin is groot genoeg om het grote feest dat we tweemaal per jaar houden in te organiseren”, stelt Waldimar Vanderelst, secretaris van Wat Dhammapateep. “Daarnaast zouden we ook een deel van de grond van de buren willen kopen, alles tezamen zo’n 7000 vierkante meter, zodat we één grote meditatietuin kunnen creëren.”

Volgens een woordvoerder van de gemeente vormen bestaande stedenbouwkundige regels een belemmering: “De tuin is hoofdzakelijk bosgrond, dan is het niet evident om de plannen voor een tempel conform die regels uit te voeren.”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website