Na een leven als paardentrainer in Singapore, mahout op Koh Samui en in Ayutthaya, een huwelijk met een Thai, een alcoholische periode en een bacteriële infectie in haar been besloot de Amerikaanse Margo Somboon (60) in 2008 mae chi te worden. Ze liet haar hoofd kaal scheren en haar wenkbrauwen gingen eraan.

In Wat Yai Chai Mongkhol in Ayutthaya, bekend om de hoge chedi en een beeld van de liggende Boeddha, is ze de enige buitenlandse. Haar taak als mae chi is het vergulden van Boeddha-beelden met bladgoud. Ze heeft een Facebook account, waarop ze actie voert tegen geo-engineering en GMO’s (Genetically Modified Organisms). Om politiek geeft ze niet. ‘That’s your grave if you want to buy into that. But geo-engineering and chemtrails are grave concern.’

Ze zegt dat de NSA haar bespioneert, maar het deert haar niet. ‘Ik heb geen bankrekening, geen auto, geen huis, geen familie. Er is niets dat ze tegen me kunnen gebruiken. Dus: ga je gang, I couldn’t care less.’

Margo weet waarom Thailand zoveel gays, ladyboys en tomboys telt en waarom er meer vrouwen dan mannen zijn. Het heeft allemaal te maken met kharma en het feit dat overspel niet langer een misdrijf is. Een slecht mens wordt herboren in de hel, misschien als boom. Daarna wordt hij herboren als mannelijk dier en vervolgens als ladyboy.

Het laatste leven ben je vrouw om de vijf gesels mee te maken, waar de man geen weet van heeft. Dat zijn menstruatie, de onderwerping van een vrouw die na het huwelijk in het huis van haar echtgenoot moet wonen, zwangerschap, geboorte en borstvoeding. ‘Dat zijn de vijf sufferings die een man nooit hoeft te ondergaan. Alleen wanneer je daar doorheen bent gegaan, heb je een kans om als man herboren te worden.’

Margo zegt geen gelukkig leven te hebben gehad. Haar moeder liet haar in de steek, haar vader scheidde viermaal en wilde niet zeggen wie haar biologische moeder was. Jaren geleden verloor ze het contact met hem. Ze vermoedt dat hij overleden is. ‘Hij stierf denk ik vorig jaar, want toen droomde ik dat hij in een rolstoel door een geest uit het ziekenhuis werd gehaald.’

Voelt Margo zich nog Amerikaan? ‘Ik ben een Amerikaanse, die dat nooit zal toegeven. Ik ben al 50 jaar niet in Amerika geweest. Als mensen me vragen of ik Amerikaan ben, zeg ik: Doet dat ertoe?’

Bron: Bangkok Post

No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “Waarom telt Thailand zoveel gays, ladyboys en tomboys? Margo weet ’t”

 1. Jasper zegt op

  Deze mevrouw houdt er wel een heel eigenzinnige interpretatie van Boedha’s leer op na. Anderzijds, als dit haar pad is… Ik zou het echter zeker niet generaliseren. Zo te horen heeft deze dame vreselijke zaken meegemaakt in haar jeugd. Ik wens haar daarom veel liefde en voorspoed toe, en ben blij dat zij meent dit in het volgen (op haar eigen manier) van de wegen van de Boedha te hebben gevonden.

 2. Marc zegt op

  Met alle respect, maar heeft zij zelf kinderen en alle geselingen meegemaakt ?

 3. John Chiang rai zegt op

  De mening van deze mevrouw heeft veel te maken met het feit dat veel Thai het bijgeloof mixen met Boedha’s leer. Bovendien draagt ze met haar mening bij aan de taboesfeer waaronder deze groeperingen nog steeds in veel culturen te leiden hebben. Het feit dat men ladyboys,tomboys,gays,en anders georiënteerden meer ziet in Thailand,heeft aan de ene kant juist te maken met de verdraagzaamheid die het boedhisme voorschrijft,en aan de andere kant het lucratieve commerciële effect die deze mensen genieten in het nachtleven. In andere landen waar,om wat van reden ook, de taboesfeer groter is,of zelfs strafbaar is, zal zo snel niemand op het Idee komen,zich in het openbaar dusdanig te presenteren. Dit laatste neemt natuurlijk niet weg,dat men in andere landen minder ladyboys,gay’s,en tomboys etc.heeft als in Thailand.

  • Jasper zegt op

   Bij het overgrote deel van de tom- en ladyboys die ik ken zijn er weinigen die zich storten in ” het commerciele nachtleven”. Bij ons in de stad werken ze gewoon op de markt, in de winkels, op het Amphur.
   In andere landen, zeker in Azie, is het accepteren van de derde sexe een veel normaler gegeven dan in onze westerse landen, maar ik denk dat er zeker niet minder gays etc. zijn. Men is het, of men is het niet, dat heeft verder niets met de dominante cultuur te maken. In hoeverre men daar expressie aan kan en mag geven weer wel, natuurlijk.
   Heerlijke levensfilosofie, dat boedhisme.

 4. Frank zegt op

  Deze mevrouw denk de nieuwe evolutie te hebben gevonden? Hoop dat ze, al is ze dat nu niet zoals ze schrijft, weer eens gewoon gelukkig wordt.
  Je ziet maar wat voor waan ideeën ongeluk met zich mee brengt.
  Met alle respect Margo, maar U heeft geen idee, zoals U schrijft en denkt over het waarom en hoeveel gay/ladyboys en tomboys er zijn in Thailand.

 5. Jan zegt op

  Een vrouw met een eigen(wijze) mening. Ze moet echter niet denken dat ze de wijsheid in pacht heeft.

  Ik kan me niet voorstellen dat de NSA in haar (doen en laten) geinteresseerd is.

  De meeste vrouwen willen graag een kind maar zij heeft daar een andere mening over.

  Niemand is gelijk in zijn of haar denken. En homo of hetero? Het zij zo! Het heeft allemaal te maken met de genen die we dragen en dat is een gegeven.

 6. PEER zegt op

  Nou nou madam,
  “suffering” en de 5 gesels?
  Als je niet trouwt en géén sex hebt, blijft er nog maar ééntje over!
  Ik kan ‘t weten want ik heb 5 zussen , die allemaal de overgang achter de rug hebben. En zij hebben mij verteld dat hun menstruatie-gesel na plm 30/33 jr over was.
  Gegroet
  Peer

 7. Hans Struijlaart zegt op

  Ben ik even blij dat ik een man ben. Dus in mijn vorige levens ben ik een boom geweest, een mannelijk dier , een ladyboy en een vrouw die alle 5 gesels heeft doorstaan. Daarom ben ik nu “blessed’ dat ik als man door het leven kan gaan. Dus in feite ben ik al heel ver in de evolutie of the wheel of (D)Kharma. Ik heb een geheel eigen presentatie van Kharma waarom er zoveel ladyboys etc. zijn in Thailand. Als je seks hebt met een vrouw en je dit alleen maar uit pure lust doet, dan komt daar een baby uit voort die 100% zeker een ladyboy wordt. Wil je seks met een vrouw en je merkt dat ze er eigenlijk helemaal geen zin in heeft en je drijft toch geforceerd je zin door dan komt er een baby die 100% tomboy is. Heb je seks met een vrouw en 1 van de 2 deelnemers doet het met heel veel genegenheid en de andere ziet het als een verplicht nummertje omdat ze liever “goede Thai slechte Thai” had willen kijken dan wordt het 100% een Gay. Heb je je in dit leven helemaal gestort op je sensuele lusten met vele vrouwen dan kom je terug als kakkerlak en dan heb je altijd de angst dat je vertrapt gaat worden door iemand die je heel eng vindt, terwijl je in wezen weet dat een kakkerlak ook zijn mooie kanten heeft en een heel nuttig insect kan zijn, wat de meesten onder ons niet willen of kunnen zien. En dan mag je een keer raden wat mijn volgende leven wordt. Ik kan waarschijnlijk dan weer helemaal van voor af aan beginnen, terwijl ik eigenlijk al heel ver was. Stom, stom en ik was al zo ver.

 8. harry zegt op

  Dit kan je toch geen NON noemen. Niet als katholieke en niet als budhistische dame kan ze een dergelijk denk nivo bereiken.
  ik begrijp zelfs niet dat iemand dit verhaal als opmerkelijk kan benoemen. In de rijks Psychiatrische inrichting hebben ze allemaal zo’n verhaal. nooit gehoord?
  Ze is gewoon aan lager wal geraakt en iedereen heeft haar in de steek gelaten naar het schijnt en nu is haar enige uitweg nog de gratis tempel. mischien herrinnert ze een aantal slechte dingen die ze zelf slecht gedaan heeft en gaat nu over een kam scheren.
  Ik beschouw dit als ongeschreven…..
  gegroet

 9. Mr Bojangles zegt op

  Es ff kijken wat ik nog van biologie weet. Mannen en vrouwen schijnen verschillende chromosomen te hebben. Heb je iemand die van allebei wat is, lijkt het voor de hand te liggen dat er wat mis is met die chromosomen. Nou zijn die dingen erfelijk. Dus de gebreken eraan zullen ook wel erfelijk zijn.
  Ergo, ik durf het haast niet te veronderstellen, maar zouuuuuuu het misschien mogelijk zijn dat de oorzaak dar er in Thailand zoveel ladyboys rondhuppelen, het gevolg is van een heleboel incest?

 10. Mark zegt op

  Voilà, nu is de Wat Yai Chai Mongkhol in Ayuttthaya meteen ook bekend voor mae chi Margot en haar hersenspinsels.

  God moet zijn getal hebben … hij is immers de schepper. Deze dame haar Boeddha blijkbaar ook 🙂


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website