Phuket is één van Thailand’s populaire toeristische bestemmingen, dat bekend is om zijn sprankelend helder zeewater en witte zandstranden. Accommodatie is er in elke prijsklasse en van daar uit is het goed om zich uit te leven in vele vormen van de watersport en te genieten van het prima eten in de vele (vis)restaurants.

Om eens een dag wat anders te doen dan gebruikelijk, is een bezoekje aan Vanich Farm, een biologische boerderij vlak bij de stad Phuket een leuke mogelijkheid. De farm is gelegen in als het ware een grote tuin van 45 rai, dat speciaal is ontworpen om kennis te maken met alle stadia van het productieproces van suikermais. Daarnaast zijn er velden met weelderige bloemen en perken met vele soorten groenten en kruiden te bewonderen.

Vanich Farm biedt verschillende agro-educatieve tours met o.a. een rondleiding van alle faciliteiten om het productieproces te leren kennen. Wie actief wil zijn kiest zijn eigen maiskolven en oogst zelf groenten en kruiden onder het motto “Van boer tot in je eigen keuken”.

Er is veel te zien en te leren in dit park. Natuurlijk zijn er vooral voor kinderen ook kleine dieren aanwezig, zoals kalfjes, lammeren, geitjes en konijnen. Een prachtige plek om foto’s te maken en om in het restaurant wat te eten, zoals een portie mais of een hele maïskolf, en te drinken, zoals maïsmeel of mais thee. In het restaurantgedeelte ook een souvenirwinkel, waar vele OTOP producten uit de streek te koop zijn.

Al met al een leuke dagtrip, waaraan u veel plezier kunt beleven. Kijk voor meer informatie en locatie op hun uitgebreide website: www.vanichfarm.com

Een video met een uitgebreide fotoserie vindt u hieronder:

1 reactie op “Vanich Farm in Phuket: een biologische boerderij”

  1. stevenl zegt op

    Had er al van gehoord, maar was het weer vergeten.

    Dank je, prima idee voor een paar uurtjes uit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website