Wat Yansangwararam bij Sattahip

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden, Tempels, Thailand tips
Tags: ,
17 juli 2018

Wie eens de behoefte voelt om iets moois te gaan bezoeken, zou aan de Wat Yansangwararam kunnen denken op ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Pattaya (dichtbij de Nong Nooch Tropical Garden).

Wat? Alweer een Wat? Ja, maar deze is totaal anders dan wanneer men sec aan een Wat denkt. Het is een erg indrukwekkende tempelcomplex niet alleen door zijn grootse architectuur,maar ook zoals het in dit prachtige landschap ligt met heuvels en meren.

Indrukwekkend is het tempeldak met de verschillende spitstoelopende vormen bedekt met bladgoud,die het zonlicht prachtig reflecteert.
Verder valt de gevarieerdheid op in de architectuur van zowel de Thaise als Chinese bouwwerken,maar ook de aanleg van het parkachtige landschap waarin dit opgenomen is. Heel beroemd bij deze tempel is de chedi of pagoda, een witte spits toelopende vorm die de relikwieën van Lord Boeddha bewaren, de zogenaamde ‘Maha Chari Phiphat’.

Een ander indrukwekkend gebouw is de Mondop, die vierkant van structuur is met vier kleine torens rondom. Op het terrein staat eveneens het Viharm museum in Chinese stijl gebouwd met veel Chinese kunst. Dit tempelcomplex staat onder de bescherming van de koning en wordt beschouwd als een buitengewoon goed voorbeeld van Thaise architectuur met een moderne sculptuur.

Er is een belangrijke ‘ubosot’ of een ruimte waar men opgeroepen wordt tot deelname. Daar is men uiteraard vrij in. Wel kan men de gehele dag meedoen met de zogenaamde meditatie klassen. Hierin zijn verschillende nivo’s, afhankelijk van de ervaringen van de deelnemers. Daarnaast kan men intern enige dagen de diverse rituelen bijwonen.

De dag begint ’s morgens om 4.00 uur met meditatie, om 6 uur wordt er zeer sober gegeten en gaan de sessies door tot 12.00 uur ’s middags. Voor de tweede keer wordt er gegeten en is tevens de laatste keer van de dag. Om 21.00 uur gaat iedereen rusten. Eigen kleding is niet toegestaan, alleen lange witte kleding die in winkels te koop is.

Wil men alleen maar genieten van de mooie gebouwen en het landschap erom heen dan is dat ook zeker een bezoek waard. Eveneens is er, Thais eigen, overal eten en drinken te koop en kan men op verschillende plekken op bankjes van de omgeving genieten.

Vanuit Jomtien richting Sattahip; na 12 kilometer linksaf het “binnenland” in. Het wordt duidelijk op borden aangegeven.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Wat Yansangwararam bij Sattahip”

 1. l.lagemaat zegt op

  Nog een tip voor motorrijders.(autorijders mag ook)
  Komend vanuit deze Wat bij de rotonde linksaf richting Silver Lake (6 km)
  Een schitterende weg met veel haarspeldbochten en hoogteverschillen.
  En dat allemaal op slechts 12 km van Jomtien!

  groet,
  Lodewijk

  • Cees zegt op

   Inderdaad een leuke route, let op de aapjes, en de route voert ook langs de Bhudda berg, de moeite waard om even te stoppen. En voor de liefhebbbrs is er de Silverlake wijngaard.

 2. Alex Grooten zegt op

  Leuk tempel complex. Ik ga golfen met een Thaise marine vriend van mij in Sattahip in mei. Zal er zeker naartoe gaan

 3. kees zegt op

  Zelf heb ik de Wat Yan en het Viharn museum ook bezocht. Absoluut de moeite waard. Ook prima te combineren met De Buddha rots. Deze rots heb ik in 1996 bezocht toen men nog volop ermee bezig was.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website