Erawan Shrine in Bangkok

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Achtergrond, Bezienswaardigheden, Tempels, Thailand tips
Tags: , ,
3 januari 2020

Erawan Shrine in Bangkok (PhuchayHYBRID / Shutterstock.com)

Wie het centrum van Bangkok bezoekt kan de Erawan Shrine bijna niet missen. In dit verhaal lees je wat zich indertijd in Bangkok afspeelde en waaraan het ontstaan van het Erawan heiligdom te danken is.

Rond 1955 was er een hotel gepland in de Ratchaprasong wijk. Er lag echter een slechte Karma over het project, omdat het fundament o.a. op de verkeerde datum gepland was. Een aantal ongelukjes en tegenvallers bleven het project teisteren, zelfs een schip met Italiaans marmer verging. De bouw werd stopgezet.

Op advies van een bekend Astroloog Admiraal Luang Suvicharnpaad werd begonnen om eerst een Boeddha heiligdom te bouwen om deze negatieve invloeden af te wenden. Zijn advies werd prompt opgevolgd. Dit heiligdom werd ontwikkeld en gebouwd door het departement van Schone kunst. Het beeld is van brons gemaakt, heeft vier gezichten en zes armen zoals de Hindu God Brahma. In zijn handen houdt hij verschillende voorwerpen vast, o.a. een schelp. Het beeld staat in een huisje van uitspringende boog patronen in een Khmer stijl en werd geopend op 9 november 1956.

Doranobi / Shutterstock.com

De bouw van het hotel werd nu voortgezet zonder verdere problemen en geopend als het Grand Hyatt Erawan Hotel. Sinds die tijd hebben miljoenen Thaise mensen en anderen dit heiligdom bezocht en heeft een enorm positief effect en spirituele opleving na het bezoek aan dit heiligdom, genaamd Sam Phra Phrom. Ook dansgroepen komen hier om voor voorspoed te bidden. Er is zelfs een dans aan gewijd, bekend als de Ram Ke Bon. Alle gelden die hier gedoneerd worden, worden verdeeld over 265 ziekenhuizen in gebieden waar mensen met weinig geld wonen.

Een aantal jaren terug is het beeld vernield door een geestelijk gestoorde man. Een menigte woedende Thai hebben hem gelyncht. Het beeld is later gerepareerd en valt te bewonderen vlakbij de Skytrain Chitlom, richting Ratchadamri Road bij de kruising Ratchadamri Road en Ploenchit Road.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website