Magical Ice of Siam

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Bezienswaardigheden
Tags: , , ,
12 februari 2019

Dit jaar wordt tot en met zondag 3 maart 2019 de Nederlandse ijsbeelden Festival in Zwolle gehouden. Een 40-tal internationale ijskunstenaars beelden sprookjes zoals Robin Hood, Romeo en Julia, enzovoorts uit in ijssculpturen tot wel zes meter hoog. Het geheel wordt verlevendigd met licht, geluid en projecties.

Wat heeft dit met Thailand te maken?

Naast het Sheep Farm Pattaya is Magical Ice of Siam gevestigd. Aan de buitenzijde een ruim park. Na het betalen van 350 baht (met Thais rijbewijs) komt men op het voorplein, waar een aantal dieren in het wit staan opgesteld. Het suggereert sneeuw te zijn. Het mist echter de levendige glinstering van sneeuw en komt doods over. Eerst komt men in een ruimte waar iets gebruikt kan worden en een gevoerde lange snowcoat wordt uitgedeeld. Daarna moet men in een kleine ruimte wachten om aan de kou te laten wennen om vervolgens een diep vriesruimte in te stappen.

De grootte van de ruimte viel tegen. Een aantal voorwerpen werden hier in ijs uitgebeeld. Poortwachters, een ijsbar, een tuk tuk en nog een paar aardige gadgets. De wisselende verlichting zorgde voor leuke effecten.

Na 20 minuten had ik het wel gezien, mede door de kou ongeveer 10 graden onder nul. Eerst weer in de tussenruimte om daarna naar buiten te gaan bij ongeveer 28 graden boven nul.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website