icosha / Shutterstock.com

Wie in BorFai op de grens van Hua Hin en Cha Am langs het KorSor Resort richting de heuvels rijdt, komt in een andere wereld.

Hier hebben rijke Thai van Chinese afkomst grote lappen grond gekocht om hun dode leven door te brengen. Overal treffen we hier Chinese mausolea, soms protserig en duidelijk duurder dan een gewoon huis voor de levenden.

Aan het eind van de weg komen we bij een vreemde verzameling Chinese Boeddha’s gegroepeerd rond enkele diepe vijvers. Letterlijk geen hond te zien en ook geen monnik.

Is de eeuwigheid zó eenzaam?


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Een prima onderhouden verlaten tempel”

  1. henry zegt op

    aAleen met Cheng Meng. Het Chinese Allerheiligen is het er zeer druk. Want dan komt men de voorouders bezoeken. Men offert er een maaltijd, die men samen met de doden nuttigt en worden talloze knallende vuurpijlen afgestoken en Fake Chinese bankbiljetten geofferd en bloemenkransen over de grafheuvels gelegd.
    men vind deze Chinese begraafplaatsen over gans Thailand. In de buurt van Khanom in het zuiden. Heeft een Chinese familie een behoorlijk stuk Beachfront land gekocht. Daar een grafheuvel op gebouwd met zicht op zee en strand. Heel mooi. moet wel tientallen miljoenen gekost hebben. Respect voor de voorouders is dan ook heel belangrijk in de Chinese cultuur.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website