Een koffieshop in het noordwesten van Bangkok serveert al kopjes “Joe” sinds de tijd dat Thailand nog een land was dat Siam heette, drukdoende kooplieden hun waren over de kanalen vervoerden en dat nauwelijks stromend water beschikbaar was.

Het café “Tia Yong Lii” wordt dit jaar 114 jaar onder de verweerde, ervaren handen van oom Ananchai Teeralapsuwon, die het café 30 jaar geleden overnam van zijn vader en zijn grootvader daarvoor.

De koffieshop Tia Yong Lii, opgericht in 1906, bevindt zich op de markt van het 12de kanaal (Talad Khlong Sip Song) in de provincie Pathum Thani. Tia Yong Lii is het enige teken van leven op de markt dat in het begin van de 20e eeuw een handelshotspot was.

Asaree Thaitrakulpanich, Staff Reporter van Khaosod English, schreef een aandoenlijk verhaal over dit café, de speciale koffiedrankjes, de drukte in het verleden en de bezoekers van heden. U kunt het verhaal, ondersteund door prachtige nostalgische foto’s, lezen en zien op deze link: www.khaosodenglish.com

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website