Er zijn natuurlijk talloze bezienswaardigheden in Thailand die de moeite waard zijn om te bezoeken, afhankelijk van je interesses en reisplannen. Maar ja, je moet nu eenmaal een keuze maken en daar helpen wij een beetje bij.

Hieronder staan tien belangrijke bezienswaardigheden in Thailand, in willekeurige volgorde, volgens een combinatie van de populaire reisgidsen en beoordelingssites:

 1. Wat Phra Kaew en het Grand Palace in Bangkok – een complex van paleizen, tempels en koninklijke residenties, beroemd om zijn prachtige architectuur en de Smaragdgroene Boeddha.
 2. De historische stad Ayutthaya – een UNESCO-werelderfgoed en de voormalige hoofdstad van Thailand, met ruïnes van oude tempels en paleizen.
 3. Chiang Mai’s Night Bazaar – een beroemde markt in het noorden van Thailand, waar je handgemaakte souvenirs, kleding en kunstwerken kunt vinden.
 4. De brug over de rivier Kwai in Kanchanaburi – een iconische brug die werd gebouwd tijdens de Tweede Wereldoorlog door krijgsgevangenen en Aziatische arbeiders, die nu een belangrijk historisch monument is.
 5. De stranden van Phuket – een populaire toeristische bestemming en bekend om zijn prachtige stranden, helderblauw water en levendige uitgaansleven.
 6. De oude stad Sukhothai – een andere UNESCO-werelderfgoed en de eerste hoofdstad van Thailand, met ruïnes van oude tempels en monumenten.
 7. De tempelruïnes van Si Satchanalai – een andere historische stad die deel uitmaakt van het werelderfgoed van Sukhothai, bekend om zijn oude Boeddhistische tempels.
 8. De eilanden van Koh Samui, Koh Phangan en Koh Tao – een andere populaire toeristische bestemming met prachtige stranden, kristalhelder water en geweldige snorkel- en duiklocaties.
 9. De jungle van Khao Yai National Park – een natuurlijk wonderland met watervallen, wandelpaden, wilde dieren en een unieke flora.
 10. De culturele stad Chiang Mai – de tweede grootste stad van Thailand met een rijke geschiedenis, prachtige tempels en een bruisend nachtleven.

Bron: Deze lijst is samengesteld uit verschillende bronnen, waaronder TripAdvisor, Lonely Planet en Rough Guides. 

1 reactie op “10 belangrijkste bezienswaardigheden in Thailand”

 1. Eric zegt op

  Heb deze plaatsen alle 10 al aangedaan , ook nog andere die niet vernoemd zijn , en toch ga ik nog steeds graag en zie telkens zoveel mooie plaatsen en culturele zaken , of geschiedenis herinneringen !


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website