Chiang Mai, op 700 kilometer van Bangkok, is de belangrijkste stad in het noorden. Het is tevens de hoofdstad van de gelijknamige en bergachtige provincie. Veel Thai houden van Chiang Mai (de Roos van het noorden) vanwege de aparte festivals, de 14e-eeuwse tempels, schitterende landschappen, het aparte eten en een aangenaam koel klimaat in de winter.

De inwoners van de provincie Chiang Mai hebben een cultuur die op veel punten afwijkt van die in de rest van het land. Het zijn veelal boeren en handwerkers met een eigen dialect, eigen gebruiken, eigen festivals, eigen architectonische tradities, eigen inheemse kunstwerken, eigen dansen en een aparte keuken. De bergstammen dragen bij aan het speciale en kleurrijke karakter van Chiang Mai en omgeving.

Chiang Mai is eenvoudig te bereiken vanuit Bangkok. Regelmatig vertrekken autobussen voor de tien uur durende reis vanaf Bangkok’s noordelijke busstation op Kamphaeng Phet 2 Road. De Thaise spoorwegen hebben eveneens een dagelijkse verbinding vanaf Hua Lam Pong in Bangkok, zelfs met een nieuwe comfortabele slaaptrein.

Diverse airlines onderhouden de verbinding tussen Suvarnabhumi en Don Mueang in Bangkok en Chiang Mai, vaak tegen relatief lage prijzen.


» Laat een reactie achter


Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website