Vriendenband B2F toert langs Thaise hotspots

Door Hans Bos
Geplaatst in Agenda
Tags: , ,
22 februari 2017

De band Big to the Future (B2F) staat aan de vooravond van een nieuwe tournee langs hotels en ressorts van Thailand. Het orkest werd in 2007 opgericht door trompettist Jos Muijtjens en saxofonist Paul van Duijn. De tweede betekenis van B2F is dan ook Being two Friends, wij zijn twee vrienden.

Jos Muijtjens (1957) woont al enkele jaren in Thailand. De Maastrichtenaar begon als 7-jarige trompet te spelen bij de plaatselijke harmonie. Hij ontwikkelde zich tot lead-trompettist bij bigbands en blazerssecties. Zo toerde hij jaren lang met de Glenn Miller Memorial Band en was hij twintig jaar lang de leadtrompettist van het Duitse Ted Beorgh Orchestra. Daarnaast toerde hij met zijn eigen bigband Swing Design door onder meer de Verenigde Staten en heel Europa.

Dat Paul van Duijn saxofoon zou gaan spelen, lag in het begin helemaal niet voor de hand. Als 7-jarige begon hij namelijk met viool- en pianoles. Pas negen jaar later kwam hij in de ban van de saxofoon en al snel maakte hij furore in diverse bigbands. Nadat hij als saxofonist was afgestudeerd aan de Sweelink Music Academy in Amsterdam toerde hij twaalf jaar door Europa met het Glenn Miller Orchestra, waarmee hij meer dan 2000 shows speelde, verscheidene cd’s opnam en tv-optredens verzorgde. Daarna begeleidde hij internationaal bekende artiesten aan boord van de MS Europa.

Jos en Paul speelden lang samen in diverse popbands in Nederland. Ze besloten zelf een band op te richten met muziekvrienden van wie ze wisten dat ze in hun concept zouden passen. En dat is Big to the Future: een band bestaande uit alleen maar professionals. De musici die voor elke tour opnieuw worden geselecteerd, komen van over de hele wereld. Paul en Jos hebben in het verleden met de meesten samengespeeld en weten precies wat ze kunnen. Alleen de besten worden uitverkoren om mee te doen met B2F. De wisselende samenstelling houdt de band fris en staat ervoor garant dat een avond met B2F – op de kwaliteit na – nooit tweemaal hetzelfde is. Alle musici zijn gekozen op muzikaliteit, uitstraling en hun gevoel voor show.

Deze tour heeft voor mij een bijzonder aspect. Solo-trompettist Jan Cuijpers is een journalistieke collega uit een grijs verleden bij het Dagblad voor Noord-Limburg in Venlo en Dagblad de Limburger in Maastricht. Voor het eerst in bijna twintig jaar zal ik Jan weer horen…

Let wel: het gaat bij de optredens om zogeheten ‘dinner dances’ Dat wil zeggen dat u dient te betalen voor het diner in een van de genoemde hotels.

De laatste jaren tourt B2F tweemaal per jaar door Thailand. Bij een concert komt nogal wat energie vrij en de bezoekers moeten niet vreemd opkijken als de zanger of een van de instrumentalisten van het podium springt om samen met het publiek een feestje te vieren. Diverse muziekstijlen passeren de revue waarbij het orkest de luisteraar meeneemt op een reis door de tijd, van de vroege jaren twintig via het swingtijdperk naar de rock, pop, disco en hedendaagse hits.

B2F kan voor zijn Thailand-tours kiezen uit drie frontmannen of –vrouwen. De komende optredens zal Geralt van Gemert de muzikale koers bepalen.

De line-up voor de voorjaarstour maart-april:

Geralt van Gemert (op de foto links op de voorgrond, Lead Vocal), Jos Muijtjens (rechts op de voorgrond, Lead Trumpet/Vocals), Peter Hermesdorf (Tenor Saxophone), Jan Cuijpers (boven, vierde van links, Solo Trumpet), Daan Morris (Trombone), Dick Barten,                       (Keyboards/musical leader), Bob Gelissen (Guitar), Thanat Sushuk (Bass) en Peng Offe op Drums.

Tourdata:

  • 23  maart – Grand Centara Mirage Hotel in Pattaya
  • 24  maart – Grand Centara Hotel in Hua Hin
  • 25  maart – Meridien Hotel in Phuket
  • 26 maart – Sandbar at the Sea in Pattaya
  • 29 maart – Silverlake Vineyard in Pattaya
  • 31 maart  – Grand Centara Hotel in Phuket
  • 3 april – Grand Centara Hotel op Koh Samui

» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website