Nee, ik wist niet dat deze Belgische nationale feestdag bestond, maar ik ben dan ook geen Belg, maar Nederlander. Ik werd er op attent gemaakt door de poster op de Facebook pagina van de gentlemen’s club Babylon hier in Pattaya, waar het gevierd wordt met gratis Belgische frieten.

Toen ik keek, waren er 40 mensen “geïnteresseerd”, maar of die ook allen het feestje in Babylon gaan vieren, is nog maar de vraag. Ik ken Babylon (nog) niet, maar ik heb toch wel het sterke vermoeden, dat niet elke Belg zich erg thuis zal voelen in dit etablissement met nogal veel gewillige dames.

Toch maar eens kijken of onze zuiderburen zich ergens wel kunnen vervoegen om de nationale feestdag te vieren. In Pattaya vond ik er geen meer, dus dan maar naar Bangkok? Dat viel mij toch ook wel tegen, ik vond slechts twee restaurants, die ter gelegenheid van de Belgische nationale dag een aanbieding doen.

Le Café des Stagiaires heeft in samenwerking met de Belgian Club of Thailand een soort feest waar vrij (Belgisch) bier wordt geschonken. Als u die dag gaat dineren in de Belga Rooftop Bar and Brasserie wordt u een 33 cl Duvel aangeboden om gezamenlijk te toasten op België.

De Belgische ambassade maakt geen gewag van deze speciale dag en ik kan dus ook niet zeggen of er iets door hen georganiseerd wordt. Mogelijk staat het in de Nieuwsbrief, die men aan Belgen in Thailand stuurt, als u tenminste als Belg bij de ambassade geregistreerd staat. Ik krijg die Nieuwsbrief dus niet.

Al met al een beetje karig, vind ik, staan Belgen in Thailand niet te trappelen om met trots op hun land een feestje te vieren op hun nationale feestdag?

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Nationale feestdag België op 21 juli 2020”

 1. Rob V. zegt op

  Ik denk dat ze liever proosten op Vlaanderen. Maar elk excuus voor een pintje is natuurlijk meegenomen. 😉

 2. Lung Jan zegt op

  Dag Gringo,

  21 juli is inderdaad de officiële nationale feestdag der Belgen… De meeste Belgen weten wellicht zelfs niet wat er precies dient herdacht te worden. Op 21 juli 1831 legde Leopold I van Saksen Coburg Gotha in Brussel de eed af als eerste vorst van dit artificiële koninkrijk dat intussen in z’n laatste bestaansfase beland schijnt te zijn…. Als overtuigde republikein laat heel dit gebeuren mij en vele anderen méér dan koud…

  • Gringo zegt op

   @Lung Jan:
   Dan is een bezoek aan Babylon om wat op te warmen zo’n gek idee nog niet, 5555

   • Gino zegt op

    Bram,
    die uitbater is enkele weken geleden overleden.
    De zaak wordt nu verdergezet door zijn zoon.
    RIP.

 3. Ernst@ zegt op

  Leuk als je die oude berichten op wiki leest, in 1830 werd het Nederlandse Leger verjaagd uit de straten van Brussel. Die datum mag niet meer gevierd worden omdat er in 1880 vrede werd gesloten met Nederland.

 4. RonnyLatYa zegt op

  Gringo,

  Misschien een leuk weetje.

  Vandaag, 20 juli, is het ook de “Dag van de Zeemacht”, later “Dag van de Marine”. (Belgische Marine)

 5. RonnyLatYa zegt op

  Toespraak van de Belgische ambassadeur Philippe Kridelka naar aanleiding van 21 juli.

  Hij verlaat trouwens Thailand in augustus en zal opgevolgd worden door ambassadrice Sybille de cartier (als ik de naam goed begrepen heb)

  https://www.facebook.com/BelgiumInThailand/videos/600064900648794/


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website