Meeting van ultralight vliegers in Pattaya

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Activiteiten, Agenda, Thailand tips
Tags:
31 januari 2016

Vandaag vindt er in Pattaya een meeting plaats van hobbyisten, die het leuk vinden om met een ultralight vliegtuigje rond te vliegen.

Deze samenkomst is bedoeld om elkaars kunde te bewonderen en een zeker wedstrijdelement zal niet ontbreken. Van heinde en ver komt men naar Pattaya om dit evenement mee te maken. De vliegtuigjes zijn gemakkelijk te demonteren en in een pick up wagen te vervoeren. Op de plaats van bestemming worden ze gemonteerd en vliegklaar gemaakt. Er zijn zowel één- als tweepersoonstoestellen.

Het voordeel van deze vliegtuigjes is de geringe hoogte waarop gevlogen mag worden en de lage snelheid. Dus echt voor recreatieve doeleinden. Maar tijdens de overstromingen een paar jaar geleden hebben ze een belangrijke rol kunnen spelen door precies aan te geven door middel van coördinaten waar mensen in nood verkeerden, zodat deze mensen snel gered konden worden. Deze twee dagen worden gebruikt om elkaars “krachten” te meten en de laatste nieuwtjes op het gebied van de ontwikkelingen uit te wisselen.

Mochten mensen geïnteresseerd raken, een vluchtje is altijd mogelijk en kost ongeveer 1.000 Baht voor 15 minuten. Vanaf de Sukhumvit ter hoogte van de Makro gaat men Soi 89 in. De oost-zijde van Pattaya oftewel de “Darkside”. Men volgt deze weg tot voorbij het Long Range Golfterrein aan de linkerzijde en slaat Soi 15 in. Deze inrijden tot een groot parkeerterrein voor bussen links verschijnt, daarna links een zandpad in tot de hangars en kantine te zien zijn.

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Meeting van ultralight vliegers in Pattaya”

 1. John zegt op

  Beste
  Ook niet te vergeten dat er in Thailand ook veel paramoters zijn ! Deze piloten hebben ook een enorme steun bijgedragen bij overstromingen , de tsunami ,ontsnappingen uit de gevangenis Zelfs een paramotor is meer wendbaar , kan trager vliegen en heeft weinig plaats nodig om te landen en op te stijgen .Illegaal bomen kappen in Thailand wordt door paramotor politie mensen gecontroleerd .
  Ook wel een leuke sport hier

 2. Boonma Somchan zegt op

  Alleen echte insiders weten het

  Thailand heeft een prominente plaats in de wereld van ultra light en ultra micro light flying , ultra micro light flying ??. Ahh DRONES en andere rc voertuigen bv helicopters rc helicopters van het merk ALIGN bron http://www.rcthai.net


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website